|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KayıpKentli,Açılış Tarihi: 09 Nisan 2010 (21:41), Konuya Son Cevap : 07 Mayıs 2021 (12:35). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Nisan 2010, 21:41 | Mesaj No:1 |
HALK HALKA AĞLASIN (dersim katlimı üzerine) HALK HALKA AĞLASIN (dersim katlimı üzerine) Dersim belgeselini izlediğimde birden siyah puntolu yazdığım cümleler döküldü dilimden. Gerisini de yazacaktım ama olduğu gibi dinlediğimi aktarmayı tercih ettim. Unutmayın bu derdi unutmayın diyordu yaşlı teyze..Halk halka ağlasın diyordu... Askerin süngüyle nehre fırlattığı çocuğun adına, bütün zulümlerin adına, aktarıyorum bu metni. Ben söylenenler karşısında birşeyler yazmaktan aciz düştüm.Hiç değilse söylenenleri aktarmak istedim. Videonun girişinde konuşmak istemeyen yaşlı amca kamera kaydı istemiyor. Bir gün Bu Kemal Paşa diyor ve kameraya dönüp ama kapat haa diye itiraz ediyor. Nefretim bin kez daha artıyor Hem Malum Paşa'lara... hem onun düzenine hem onun sistemine...HAMDOLSUN! *** KADIN: "Biz cem tutardık Misafir ağırlardık Bir misafir geldiğinde on kişi toplanırdık Evimiz misafirlerin eviydi Mahallemiz misafirlerin mahallesiydi Aşiretler bir araya gelir yemin ederlerdi Kardeş gibiydiler. Dört senedir beş senedir kötü haldeyim Gerçek gerçek, Evliya evliya geziyorum Danışıyorum, Ağlıyorum, Şin yapıyorum,Şivan yapıyorum,Ağıt yakıyorum. Kimsesiz kaldım, Kimse yok Derdime yanan yok Rica ederim, halk halka ağlasın Kim ağlasın,Biz de halkız Biz de kardaşız." ADAM:" Dünya ana baba günü oldu Harput köprüsü arada olmasaydı dünya yanacaktı Ateş yandı Dünya, su durdu Nehir durdu, ne yapacaksın ki? Kardeşim,kardeşim, öldürüleni sorma hiç, Ölü kokusu sardı bu memleketi Ne yapabilirsin ki? Dedim ki: Kardeşim nerde Sandığın kilidi, nüfus kağıdı,yeleğin cebiyle birlikte yerdeydi Ben sandım ki sağdır. Meğer ortadan biçmişler,gövdesi olduğu gibi yere dikilmiş Zannedersin ki sağdır Neyse ellemedim. Gideyim evden cesetleri kaldırayım dedim Ardından başka insanlar gitti Onları da Xec�te kırdılar Biz artık gitmeye cesaret edemedik Cesetler dağda kaldı Bu evler kadar ceset yığmışlardı üst üste, bu evler kadar Sarı saçlı çıplak bir çocuğu ölü yığının tepesine dikmişlerdi Dağ meltemini vurdukça Çocuğun sarı saçlarını bir tarafa doğru dalgalandırıyordu Gavur bile halimize ağlardı Gavur, gavur�" KADIN:�Tutun itoğlu itler kaçtı� deyince tepenin öbür yüzüne kaçtım ellerine geçmedim,kaçarken ateşin içine girdim Katırın ağzını bağladım ses çıkarmasın diye Laçinlerden yedi kişiyi yanımızda öldürdüler Kadının biri beş yaşındaki çocuğunu suya attı Elleriyle bastırıp boğdu" Boğdu çünkü bağırıp ağladığı için askerler peşimizden gelecekti. ADAM: "Laç deresinde vurulmuştu o Öldürülmüş, asker gitmiş ki çocuğu etrafında dolanıyor. Gidip annesinin memesini emiyor, memeleri dışarı çıkmış. Gidip biraz emiyor, sonra geri gelip kumda oyun oynuyor Kumda oyun oynuyor sonra gidip tekrar meme emiyor Askerlerin başındaki subay: yazıktır karışmayın,zaten kendi halinde ölür diyor Annesi ölmüş o kendi halinde ölür karışmayın Karışmamışlar,o subay orada karışmamış Biz biraz uzaklaşınca arkamızdan askerin biri süngüyü çocuğa takıp nehire fırlattı" KADIN: "Öpüyorem Eline Ayagına Heryerine� Unutmayın Bu derdi Unutmayın" Sürgünden sonra: ADAM: Onlar geri geldi. Sürgüne yollananların hepsi geri geldi. Babam orda öldü Kardeşim askere gitti Dokuz yıl kaldık Kardeşim dönünce emir geldi,dediler ki: Sizi geri götürüyoruz Biz geldik ki diğerleri de gelmiş Kaymakam, binbaşı,yüzbaşı geldi Bizi bindirdiler ve dediler ki: Akılldır durun, evinizi barkınızı kaybettiniz, bundan sonra� Bizde dedik ki: Devletimiz varolsun ,devletimiz iydir devlet bizim babamızdır, bizi beslemiş, biz cahildik, biz hökümat görmemiş� biz bilmemiş� kusura bakman.. biz devlete nasıl karşi? Biz de müslümandır Allahımız birdir peygamberimiz birdir Perygamberimiz muhammed Bayragımız birdir� kayipkentli&DERSİM KATLİAMI BELGESELİNDE KONUŞANLAR... | |
Konu Sahibi KayıpKentli 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
HALK HALKA AĞLASIN (dersim katlimı üzerine) | Serbest Kürsü | Esma_Nur | 5 | 2491 | 09 Nisan 2010 21:41 |
Behra Hêşin | Şiirler ve Şairler | serpil | 3 | 2011 | 15 Kasım 2009 16:11 |
1 KASIM 2009 GÜNÜ SABİT TELEFONLARI SUSTURUYORUZ. | Serbest Kürsü | Kürt_Mücahide | 1 | 1681 | 28 Ekim 2009 21:12 |
İşçiler TABUT MİNİBÜSLE...Patron SON MODEL... | Makale ve Köşe Yazıları | KARAKÖSE | 2 | 1743 | 10 Eylül 2009 19:32 |
sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER... | Makale ve Köşe Yazıları | Yitiksevda | 97 | 36647 | 02 Eylül 2009 19:11 |
09 Nisan 2010, 23:17 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: HALK HALKA AĞLASIN (dersim katlimı üzerine)
Değerli kayıpkentli kardeşim küllenmiş acılarından biri olan DERSİM katliamı üzerinden bunca yıl geçmiş olmasına rağmen ne yazık ki o katliama imza atan kesimi günümüzde destekleyenler katliamın mağdurlarıdır Allah akıllarını kullanma yetisi nasip etsin onlara....
|
10 Nisan 2010, 00:20 | Mesaj No:3 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | RE: HALK HALKA AĞLASIN (dersim katlimı üzerine)
tarih boyunca hep halk halka ağladı zaten :( hep ağlayan horlanan incinen onuru kırılan gözleri dolu dolu olan pislik yedirilen halepçede bosnada filistinde ırakta ebu gureybde gazzede HALK DEĞİL Mİ İDİ. yorum yapamaz durumdayım kadir :( Senin gibi Yürekli kardeşlerimin olması tek tesellimiz... |
11 Nisan 2010, 21:06 | Mesaj No:4 |
RE: HALK HALKA AĞLASIN (dersim katlimı üzerine)
birbirimizi gözyaşlarımızın sahiciliğine bile inandıramayacaksak, sözlerimizin samimiyetine nasıl inandıracağız?uzgn
| |
06 Mayıs 2021, 19:30 | Mesaj No:5 | |||
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Dersimli değilim Alevi değilim Kürt değilim Ama Kerbela gibi bir acı oturuyor insanın içine. :( Dün Dersim için özür dileyenler bugün savunur hale geldi. Halk halka ağlasin. Keşke herkesin ömrü vicdanı kadar olsa:(
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |||
07 Mayıs 2021, 12:35 | Mesaj No:6 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |