|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muallime,Açılış Tarihi: 19 Ocak 2013 (22:26), Konuya Son Cevap : 11 Mart 2013 (13:03). Konuya 20 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Ocak 2013, 00:25 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün
eğitimli bir anneden harika bir yorum :-) muallime bacım yaptın muallimliğini :-)
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
20 Ocak 2013, 00:27 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün
Allah razı olsun Muallime kardeş bende aynen böyle düşünüyorum bencede asıl yapılacak kişinin 'öncelikli' görevlerini yerine getirip de sonra yalnızca rızayı ilahiyi kazanmak için bişeyler yapması (ki yine emirleri çiğnemeden)
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
20 Ocak 2013, 00:43 | Mesaj No:13 | ||
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün Alıntı:
Benim bu sene Macar bir öğretmenim var.sorup duruyor.Gerçekten hergün mü yemek yapıyorsun?Evet diyorum bir türlü inanmıyor.Sen mecbur değilsin ki eşin yapsın çocuklar yapsın diyor. yukardaki fikrimi söyleyince benim takıntılı olduğumu zannetti.Bende dedimki her türk (kürt laz çerkes hepsi)kadını böyle yetiştirilir.Bu bizim için çok olağan birşey. Alıntı:
Ay hiç evde yemek pişirmiyorum,vakit yok!
__________________ | ||
20 Ocak 2013, 01:54 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün Allah razı olsun çoook güzel anlatmışsınız... Tabi bunları insanlara anlatmak zor olsada... Ben dışarda erkek gibi çalışarak yaşam sürmek istemiyorum herkes yerini bilsin tabi rabbimizin ilmini insanlarla paylaşmak bunun dışında ama öncellikler tabiki yine geride bırakılmayarak ellerine saglık kardeşim ...
__________________ |
10 Mart 2013, 17:56 | Mesaj No:15 | |
Durumu: Medine No : 20351 Üyelik T.:
20 Eylül 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün Alıntı:
__________________ ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR. | |
10 Mart 2013, 18:10 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 20351 Üyelik T.:
20 Eylül 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün arkadaş biri de çıkıp demiyor ki erkekler şöyle yapın diye.. KADIN KADIN KADIN.. Vur abalıya.... Bir çocuğun yetişmesinden neden sadece kadın sorumlu?Çok afedersiniz kadın o çocuğu babasının evinden sırtına mı yüklenip getirdi? Geçtiğimiz günlerde kadınlar günü kutlandı,hiç ama hiç tasvip etmiyorum.Eğer suçlu arıyorsanız erkeklerde değil kadınlarda arayın.... Kız çocuklarını "misafir,yarın ele karışacak" diye sindirip,oğullarını "bize bakacak,medarı iftiharımız" zihniyetiyle şımartarak yetiştiren,içeceği suya kadar önüne koyan,gömleğine kdar ütüleyen bir kadın..O kadının oğlu yarın ne karısına huzur verir,ne çocuğuna.Çünkü o asalak olmuştur...O hiç vermemiştir o hep almıştır.O hep huzur bulmuştur dırdıra gelmez. Halden anlamaz Yemek yapamadım hastayım lafından anlamaz o... Çocuğuyla ilgilenmez iletişim kurmaz.Çünkü annenin görevi.E anneden öyle gördü o. Ver kumandasını eline gerisine karışma. Çünkü hapisanede yatan suçluşarın faturası kadınların.Zaten yeryüzünde baba ilgisi baba terbiyesi diye bi kavram yok BEN UYDURDUM... Kadın çalışmasın aman..Ağzının içine baksın eşinin.Bi dediğini iki etmesin.GÜNAH.İstişare etmesin E erkek evin direği çünkü... Böyle yaparak siz islama uygun yaşamıyorsunuz sadece dev birer bencil oluyorsunuz ve size eşleriniz sadece ve sadece SAABREDİYOR.. Sizin karşınzıda bir insan var Evet kadın ama insan.. Onun da iradesi istekleri arzuları var... Fikrini sormayın aman günaha girersiniz... Başınız secdeden kalkmıyor dilleriniz zikirli elleriniz tesbihli her gün nafile oruç tutuyorsunuz e bu kadar müttaki ADAMLARA karısını çalıştırmak onun ile istişare etmek yakışmaz tabii. Allah böyle erkeklerin eline kimseyi düşürmesin Allah böyle adamların karılarına da gönül ferahlığı versin ne diyim.Demekki çekeceğiniz çile günahlarınıza keffaret sayın bacılarım.... Sadece ve sadece işine gelen yerde müslüman kesilen işine gelmeyen yerde fırıldaklık yapan kırk takla atan insanları kınıyorum Allah vicdan versin.Bırakın artık kadınlarla uğraşmayı Kadınlar d alütfen az kendilerini eğitsinler ve oğullarını düzgün yetiştirsinler.Narsist erkekler üretmesinler topluma. Sahabenin yaşantısını naıl anlamışsınız siz böyle..Çok yazık....
__________________ ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR. |
10 Mart 2013, 20:48 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 21933 Üyelik T.:
23 Kasım 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün
Allah razı olsun çok faydalı olmuş bu yazı
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. |
10 Mart 2013, 23:12 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün
Sevgili alya dua, bazi örnekler, kardesiyle kiz oglan degisimi yaparak,biri bosanmaya gidince intikam almak icin kizini mutlu oldugu halde bosandirmaya calisan.......... kadin, Türkiyede evde kaldigi icin (bu tabir icin özür dilerim ama gercek bu)avusturyali bir türke yamanan ve sonra vatandasligi aldiktan sonra adami yalan ve iftiralarla ortada birakan cocuklarini perisan eden de........ kadin, Kocasinin tekerlekli sandalyede oldugunu bile bile evlenen sonra durduk yerde terkeden......... kadin, Kizi istemedigi halde mal baskasina gitmesin diye kardesinin ogluna kizini zorla evlendiren ve iki cocuguyla kizi ortada kalinca onunla ilgilenmeyen...... kadin, Ogullarinin önüne yemek koyup bu bize bakacak diyen kizini da nasil olsa gidecek gözüyle sindiren de.... kadin... Su sözler de yardimci olacaktir. Bir erkeği terbiye edin, bir insanı terbiye etmiş olursunuz. Bir kadını terbiye edin, bir aileyi terbiye etmiş olursunuz. Fannie Hurst Kadın erkeği rezil de eder, vezir de. Türk Atasözü Kadın, erkeği kılıçsız zapt eder ve ipsiz bağlar. Tos Güçlü adamlar, çoğunlukla karılarının desteğiyle başarılı olurlar. Güçlü kadınlar, kocalarına rağmen başarırlar. L. Potter Bütün dehamı, bütün eserlerimi, akşam yemeğine geç ya da erken gelmemle candan ilgilenen bir kadın uğruna feda etmeye hazırım. Turgeniev Sonuc; begenmedigimiz adamlari da yetistiren kadinlardir. Eger adam ruh hastasi degilse akilli ve sabirli kadin,cektigi cileden kurtulabilir.Erkegi ikna etmekte basarili olabilir. Elbette bu demek degildir erkege hic görev düsmüyor.Aile de iki kisiyle kurulduguna göre sadece kadina yüklenmek dogru degil.Ikisinde de Allah korkusu ve aile terbiyesi varsa ne ala.. Lakin benim demek istedigim" kadinlara zulüm ediliyor hep ezilen taraf kadin" söylemi dogru degil....yasayarak görüyoruz ne yazik ki...........
__________________ |
11 Mart 2013, 10:53 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün
Ferdi ve alya dua nickli üyelerimiz konuyu cht ortamına dönüştürdünüz.Özelinizde her ne sorununuz var ise buraya taşımayın aranızda haledin!!
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
11 Mart 2013, 11:31 | Mesaj No:20 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün
Muallime abla herkes yaşadığını yada şahit olduklarını savunuyor belliki siz kadınların kötü örneklerini görmüşsüzün yok değil var,alya dua da kadını kötü duruma düşeren erkeklere şahit olmuş ki söylüyor ben her ikisinide olduğuna, yaşandığına inanıyorum konu burda biraz kadın mı suçlu erkek mi, suçlu olayına gitti aslında doğrusu insan suçlu bence
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |