|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muallime,Açılış Tarihi: 19 Ocak 2013 (22:26), Konuya Son Cevap : 11 Mart 2013 (13:03). Konuya 20 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Ocak 2013, 22:26 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Hanımlar !asli vazifenize dönün Hanımlar !asli vazifenize dönün 19 Ocak 2013 Cumartesi 00:01 , Biliyorum, bu beyanlarımızı marjinal bazı kesimler sindiremeyecek, bundan dolayı da feveran edecekler. Olsun varsın, bizim vazifemiz hakikatları gizlemeksizin duyurmaktır. Yaptığımız budur. Allah (C.C.) kadın ve erkekleri farklı özelliklerde ve özelde de farklı vazifelerle görevlendirmiştir. Mesela çocuğu kadın doğurur; rızkını temin etme görevi de erkeğindir. Böyle olunca kadının vazifesi çocuğunun anası, kocasının da karısı/eşi olmasıdır. Bu vazifeyi ikinci plana atan her kadın helak olmaya mahkum olmuştur. Bir kadın: • Evin yerine sokağı; • Mutfağı yerine büroyu; • Anneliğin yerine sekreterliği; • Mahremiyetin yerine teşhiri tercih ediyorsa, böyle bir kadın normal bir hatun değildir. Kişiliğini örtüp, dişiliğini ön plana çıkarmıştır. Fıtratından uzaklaşan kadın erkekleşir. Erkekleşen kadın toplumu helak eder, ediyor da. Çağımızda kadın; a- Ya elinden tutanı bulunmadığından; b- Veya kocasının getirdikleriyle yetinmeyen bir açgözlü olduğu için çalışmaktadır. Bu sınıfa girenler nefislerine tapınanlardır. Kadınlar konfeksiyonlarda, marketlerde, bilmem ne işyerlerinde çalışmak için değil ana olması için yaratılmışlardır. Kadın, çalışma hayatına çekilince; • Tüketim hızlandı; • Moda yaygınlaştı; • Tesettürsüzlük çoğaldı; • Kozmetikler moda oldu; • Kreşler-yuvalar çoğaldı; • İslah evlerinin sayısı arttı; • Hapishaneler her yıl katlanarak çoğaldı; • Hastaneler, akıl hastaneleri önünde kuyruklar oluştu; • Eşler arasında iletişimler bozuldu; • Kadının yapısında bozulmalar devamlı artıyor oldu. Bu olumsuzluklardan dolayı diyoruz ki: Yaratan’ın yaptığı vazife taksiminde, vücut teşekkülü ve ruh muhtevası bakımından taşıdığı özellikler sebebiyle, kadına 4 büyük vazife verilmiştir ki, bunlarda kendisiyle kimse rekabet edemez: 1- Hamile olmak; 2- Doğum yapmak; 3- Çocuk emzirmek; 4- Terbiye etmek. Bu vazifeleri yapmanız için hanımlar dışarıda yıpranmayın. Lütfen asli vazifelerinizin başına dönün. Mevlüt ÖZCAN
__________________ |
Konu Sahibi muallime 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başkasının engelli raporuyla araba almak caiz mi ? | Soru Cevap Arşivi | dvrzener | 2 | 1359 | 06 Ocak 2020 00:11 |
Kur’an ezberleme ve hafızada tutma yolları-1 | Kur'ân-ı Kerim Genel | muallime | 1 | 2063 | 01 Ocak 2016 17:34 |
Kur'an Kursu Öğreticileri ile Öğretmenlerin Farkı | Din Görevlileri | muallime | 0 | 2150 | 19 Kasım 2015 17:19 |
Kurmê Darê ji Dêre | Muhtelif Konular | İslaminesil | 1 | 1927 | 27 Ekim 2015 20:38 |
İmamın Dönüşü | Din Görevlileri | 1 | 1906 | 10 Eylül 2015 11:29 |
19 Ocak 2013, 23:17 | Mesaj No:3 |
Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün | |
19 Ocak 2013, 23:18 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün Muallime çok güncel ve önemli bir konuya değinmişsin bende geçnlerde buna benzer bir yazıyı bir konuyu paylaşmıştım, aslında günümüz problemlerinin çoğu bu rol değişiminden kaynaklanıyor... ama gel gör ki eli kalem tutan diploma sahibi bazı bayanlar bunları çağdışı görüp önemsememekte...
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... |
19 Ocak 2013, 23:36 | Mesaj No:5 | |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün Alıntı:
örnekleri daha çoktur bence Hz Ebubekir okuma yazma bilen bir kadından fikir aldığı olmuş bence kadın kendini de eğitmeli,anne olmalı eş de olmalı bunları yapmak yapmak diyerlerini yapmaya engel değildir,yapma yetisi varsa tabi şu yukardaki 4 maddeye baktığımda aklıma gelen otoriter, kadını ikinci plana atan, senin görevin çaocuk doğrup onlara bakmak,bana hizmet etmek değip kadına piskolojik siddet uygulayan erkekleri hatırlatıyor Bence kadınlar dayanıklı,becerikli, çalışkan varlıklardır istedikleri zaman herşeyin üstesinden gelirler Çağımızda kadın; a- Ya elinden tutanı bulunmadığından; b- Veya kocasının getirdikleriyle yetinmeyen bir açgözlü olduğu için çalışmaktadır. Bu sınıfa girenler nefislerine tapınanlardır. bu etkenlerde var tabi ama buda var c- ya da kendini geliştirmek, hayata hazırlamak,faydalı olmak için çalışanlarda vardır..
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... | |
19 Ocak 2013, 23:39 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün
emeğine sağlık bacım .kadın ortada islamiyetten uzak çalışma ortamında olmaktansa elbette evinde evlatlarını yetiştirmeli lakin eğitimli annenin yetiştirdiği evlatlar daha kaliteli olmuyor mu ? islama uygun çalışma ortamı olduktn sonra çalışmak ibadet sayılmaz mı ? mesela ben okulumu bitirip k.k.ö olmak istiyorum.buda benim bayanlarla bilgimi paylaşmama olanak sağlayacak kanaatindeyim.hemde evime katkıda bulunup çocuklarımı daha eğitim seviyesi yüksek okullarda okutmak isterim.kaliteli eğitim ülkemizde. malesef yüksek paralar istiyor.işin türkçesi bu .hayat kitaplarda ki gibi yaşanmıyor ve bu hayat şartları kadınında emeğini ortaya koymasına mecbur ediyor bazen
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
19 Ocak 2013, 23:49 | Mesaj No:7 | |
''uzaktan davulun sesi hoş gelir'' ''akıl veren çok olur ekmek veren olmaz '' evinin kadınıııı çocuklarının anası olucaksiin diye diye sindiriyorlar kadınları,yazık onlarda herşeyden bir haber,maddi sıkıntılar içinde dinip duruyorlar.halbuki eğitimli,maddi gücü olan,kendine güvenen kadınlar öğlemi gelde ez bakalım,nasıl ezcen....
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... | |
19 Ocak 2013, 23:59 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün
aynen ablacım,ama herşeyde olduğu gibi bu konuda da ifrat ve tefride kaçmadan orta yolü bulmak gerek.ameller niyetlere göredir.niyetimiz halis olsun rabbim yardım eder inşaAllah...
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
20 Ocak 2013, 00:05 | Mesaj No:9 | |
amin
20 Ocak 2013, 00:18 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Hanımlar !asli vazifenize dönün
Yukardaki yazıyı asmamın sebebi çalışan hanımların (tanıdıklarımın yarısı çalışıyor desem daha uygun olur belki yarıdanda fazla)çok çalışmaları ve çok yıpranmalarına şahit olmamdı.Lakin yazı hakikaten eksik hele sonuna 4 madde eklenmesi kadını görüş açısını da özetliyor.Herhalde mevlüt hocada benim gibi etraftaki bütün çalışan kadınlara bakarak yazdı bu yazıyı.Ama kadınların fazlaca sokağa dökülmelerinden dolayı olanlarda ortada.Makbergülünün dediği gibi Orta yol önemli. İşin başka yüzüde şu ki zalim adamların çok işine gelen bir formül,geliri yok kültürü yok.Ez ezebildiğin kadar (burda da Zilzala katılıyorum).Dindar kadın vasıfsız kadın değildir.Vasıfları olmayan eğitimsiz kadın çocuğunu nasıl yetiştirsin. Şu avrupada da şahit olduğum birşey var. Önceden adamlar kadınlara alabildiğince eziyetler ediyorlardı.Kadınlarını adamdan saymıyorlardı.Çünkü Babalarındanda öyle görmüşlerdi.Şimdi ise herşey tersine döndü Kadınlar çalışıyr ve erkeklere onlar eziyet ediyorlar. Sinirler yıpranmış ,evlat problemli. İslami ortamda mesleğini icra eden kadın şanslıdır.Ortam uygunsa mesleğini de icra eder.Ticaretinide yapar. Ve evladımızın kız olsun erkek olsun her zaman başında bir erkek olmayabilr.Onları kimseye muhtaç olmaycak meziyetler kazandırabilmek her anne ve babanın görevidir.
__________________ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |