|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İslaminesil,Açılış Tarihi: 30 Mart 2014 (16:27), Konuya Son Cevap : 29 Nisan 2014 (22:05). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Mart 2014, 16:27 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Müslüman!!! Müslüman!!! Müslüman Kur’an ve hadisler ışığında nasıl olmalıdır? Müslüman: İman ve itikadımız ehl-i sünnet vel-cemaat olmalı, Müslüman: Her zaman ALLAH tarafından görüldüğümüz unutmamalı, Müslüman: Herzaman doğruyu söylemeli, Müslüman: Cahil olmamalı, okumalı,öğrenmeli ve insanlık yararına yaşama geçirilmeli, Müslüman: Teknolojiyi hakk olan işler (çalışma, eğitim hayatında vs) için kullanmalı, Müslüman: Vaktini boşa harcamamalı, sıhhatini zayi etmemeli, güzel ve yararlı şeylerde kullanmalı, Müslüman: İş, okul ve diğer arkadaşlarıyla iyi geçinmeye özen göstermeli, Müslüman: Bir diğer Müslümanın sıkıntısından üzüntü duymalı imkan varsa sıkıntısını gidermeli, Müslüman: İyiyi öğütlemeli, nasihat etmeli ve kötülüğü ise engellemeli, Müslüman: Konuşurken sesini uygun tonda kullanmalı, Müslüman: Günlük basit hatalara karşı hatta genel olarak hoşgörülü bağışlayıcı olmalı, Müslüman: Konuşurken küfür/ kötü söz söylememeli Müslüman: Kuranı orijinal şekliyle ve Türkçe meali ile beraber okumalı ve okutmalıdır, Müslüman: Müslüman kardeşini sevmeli (Bu olmadıkça iman etmiş sayılmayız), Müslüman: Gençler her yaşlıya (ülkesi rengi ırkı fark etmez) davranışlarında ılımlı ve saygılı olmalı, Müslüman: Dinini ticarette ve sosyal hayatında araç olarak kullanmamalı, Müslüman: Gösteriş yapmaktan uzak durmalı,ibadetlerini gösteriş aracı haline getirmemeli, Müslüman: Kendini övmemeli, tevazuu göstermeli (zira tevazuu gösterdiğimiz ölçüde yüceliriz), Müslüman: Olduğu gibi görünür, göründüğü gibi olur, Müslüman: her zaman ALLAH tarafından görüldüğünü unutmamalı.... Müslüman: Bir Müslüman kimliği taşıdığını unutmamalı ve Müslüman olmayan bir başkasına referans oluşturduğunu unutmamalıdır. Alıntı
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
Konu Sahibi İslaminesil 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Babadan Evlada Cevap. | Makale ve Köşe Yazıları | Kara Kartal | 18 | 7328 | 13 Kasım 2017 21:19 |
Asrın Kerbelasi Filistin.. | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 3 | 1808 | 13 Kasım 2017 18:55 |
Dūşlerim... | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 2 | 1738 | 12 Kasım 2017 07:51 |
Mynmar ve Biten Muslumanligimiz... | Makale ve Köşe Yazıları | İslaminesil | 0 | 1580 | 16 Eylül 2017 22:06 |
Veyl Olsun... | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 1730 | 16 Eylül 2017 22:04 |
11 Nisan 2014, 00:15 | Mesaj No:2 |
20 Mart 2014 | Cevap: Müslüman!!! Düşün...! Kim üzebilir seni senden başka? Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen? Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen? Kim yıkar, yıpratır sen izin vermezsen? ......Kim sever seni, sen kendini sevmezsen? Her şey sende başlar, sende biter... Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşama sevgisini... Ya çare sizsiniz yada çaresizsiniz. .." YA ÜMİT SİZSİNİZ,YA ÜMİTSİZSİNİZ!!! Alıntı
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
12 Nisan 2014, 16:36 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 20319 Üyelik T.:
18 Eylül 2012 | Cevap: Müslüman!!!
Allah razı olsun kardeşim inşallah yaparız bu şekilde yaşamak dileğiyle...
__________________ 💛💙 |
12 Nisan 2014, 16:39 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13076 Üyelik T.:
22 Aralık 2010 | Cevap: Müslüman!!!
müslüman özünde ne ise sözündede o olmalı
__________________ Yuvasız Kuşa Bile Dal Verip Yuva Kurduran Rabbim...Hakkımızda En Hayırlısı Neyse Bizlere de Onu Nasip Eyle. AMİN.. |
12 Nisan 2014, 16:41 | Mesaj No:5 | |
Durumu: Medine No : 13076 Üyelik T.:
22 Aralık 2010 | Cevap: Müslüman!!! Alıntı:
__________________ Yuvasız Kuşa Bile Dal Verip Yuva Kurduran Rabbim...Hakkımızda En Hayırlısı Neyse Bizlere de Onu Nasip Eyle. AMİN.. | |
12 Nisan 2014, 16:44 | Mesaj No:6 |
20 Mart 2014 | Cevap: Müslüman!!!
Değerli büyüğüm alabilirsiniz Alıntı bir yazı ben alırken aldığım yerden müsaade almamıştım ama siz büyüklüğünü gözterip müsaade istiyorsunuz eywallah büyüğüm..
12 Nisan 2014, 18:43 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 | Cevap: Müslüman!!! Allah razı olsun [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ |
12 Nisan 2014, 22:46 | Mesaj No:8 | |
20 Mart 2014 | Cevap: Müslüman!!! Alıntı:
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin | |
13 Nisan 2014, 17:58 | Mesaj No:9 |
20 Mart 2014 | Cevap: Müslüman!!! Ey Rabbin ayetlerine müşerref olan bedenin en ucra noktalarına kadar içine dünyayı sığdıran,sıkıntılara care yolu bırakan,varlığını üstün kılan, ve yasasına uydugununda seni alemde yaşayanlara amede kılan insan,bunun farkına varıp duyduk ve itaatetdik diyen Müslüman' Uyan ve uyandır.... wAKİT Seni kandırmasın Zaman seni aldatmasın,dün gecti bugünün geldi saniyen belirsizleşti ,Kalk ve irkil ,sirkelen ,sirkelendirilmeden önce..mizgin_turabii
26 Nisan 2014, 21:17 | Mesaj No:10 |
20 Mart 2014 | Cevap: Müslüman!!!
Müslüman kimliğinden utanan değil, o kimliğe layık olmadığı için kendinden utanan kimsedir”
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |