|
Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi: 05 Mayıs 2014 (23:56), Konuya Son Cevap : 29 Aralık 2018 (19:33). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Mayıs 2014, 23:56 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | İstemek Başarmanın Yarısından Fazlasıdır!/medineweb İstemek Başarmanın Yarısından Fazlasıdır!/medineweb İstemek Başarmanın Yarısından Fazlasıdır! Bir dikiş öğretmeniyle ufak bir muhabbetimiz oldu... Dikişten, diktiklerimden bahsettik, peki seviyor musun dikiş dikmeyi, isteyerek mi dikiyorsun dedi. Tabi dedim, isteyerek ve severek dikiyorum, dikişe başlamamın 5-6 ay olmasına rağmen şu an da kardeşime abiye elbise bile dikiyorum dedim. MaşaAllah dedi, ben de dikiş öğretmeniyim ama kıyafet dikmeyi hiç sevmiyorum dedi, o yüzden hiç elim gitmiyor. Başka bir alandan zevk aldığını ve severek yaptığını söyledi, mefruşat. Mefruşatı isteyerek ve zevk alarak yaptığını söyledi ve ekledi; 'İstemek başarmanın yarısından fazlasıdır' İstersen yaparsın. Bu dikişte olduğu gibi her alanda, hayatta her şeyde böyle. Çok hoşuma gitti o hanımefendinin, o sözü. İstese benden daha iyi kıyafetler, elbiseler de yapabilir. Dikişle ilgili tüm bilgileri, püf noktalarını biliyor, ama istemiyor. İstediği şeyi, zevk alarak yapmayı tercih ediyor, istediğini başarıyor, ve bunu çok güzel bir sözle dile getirip benim bu satırları yazmama da vesile olabiliyor. Benim de sevdiğim ve inandığım bir sözdü bu, ama biraz değişiğiydi. 'İstemek başarmanın yarısıdır' ama artık İstemenin başarmanın yarısından fazlası olduğuna inanıyorum. Bu ufak sohbetim ve gördüklerim böyle olduğunu gösteriyor bana. Sizce de öyle değil mi? İstemek, başarmanın yarısından fazlası değil mi? Hayatımızda ki her şeyde. İstersek başarırız. İstersek gerçekten başarırız. Bir işi istiyorsak başarmamız kolaydır. Bir okulda severek okuyorsak, okulu rahatlıkla bitirebiliriz, yani başarılı oluruz. Mesleğimizi seviyorsak, mesleğimizde etrafımıza faydalar sağlayabilir, mesleğimizde yükseledebiliriz, yani başarılı oluruz. Çocuğumuzu iyi yetiştirmek istiyorsak, onun gelişimi ve yetişmesi için kendimizi geliştirir ona iyi bir ebeveyn olmak için elimizden geleni yaparsız, yani başarılı oluruz. Evlilik yolundaysak ve karşımızdaki kişinin doğru insan olduğuna inanıyorsak, onunla bir ömür geçirmek istiyorsak, önümüze çıkabilecek engelleri aşabilir, güzel bir yuvanın kapılarını aralayabiliriz, yani başarılı oluruz. Evliliğimizde kötü giden bir şeyler varsa ve bunları düzeltmek istiyorsak, üzerimize düşeni yapıp, eşimizi yeniden kazanabilir, yuvamızı kurtarabiliriz yani, başarılı oluruz. İstiyorsak, başarabiliriz. Çünkü; istemek başarmanın yarısından fazlasıdır! GÜLŞAH D. |
Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
En Pratik Sağlık Bilgileri | Pratik / Faydalı Bilgiler | enderhafızım | 0 | 164 | 14 Ekim 2023 13:10 |
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... | Serbest Kürsü | su damlası | 3 | 2545 | 24 Kasım 2016 14:16 |
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2075 | 23 Kasım 2016 12:06 |
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... | İlahiler/Ezgiler | Esma_Nur | 1 | 2802 | 23 Kasım 2016 11:44 |
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2394 | 23 Kasım 2016 11:10 |
06 Mayıs 2014, 01:50 | Mesaj No:2 |
Cevap: İstemek Başarmanın Yarısından Fazlasıdır!
çok güzel paylaşımdı.ancak rabbim isterse sonuca ulaşırız yıllarca emek harcamış işlerinizin sonucuna ulaşamamasi kadar ağırı yoktur artık olduğu kadar olmadığı KADER
| |
06 Mayıs 2014, 02:16 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: İstemek Başarmanın Yarısından Fazlasıdır!
emeğine sağlık hafız çok güzel yazı gülşah d'nin yazıları geçrekten çok samimi ve eğitici |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |