|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine_Gülü,Açılış Tarihi: 22 Nisan 2018 (15:53), Konuya Son Cevap : 22 Nisan 2018 (15:53). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Nisan 2018, 15:53 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 59474 Üyelik T.:
22 Nisan 2018 | Bir Türk, Bir Kürt ve Bir Ermeni Bir Türk, Bir Kürt ve Bir Ermeni BİR TÜRK, BİR KÜRT VE BİR ERMENİ Biri Türk, biri Kürt, diğeri de Ermeni olan üç arkadaş yolda giderken susamış; o sırada gözlerine bir bağ ilişmiş. Salkım salkım üzümler... "Girelim bahçeye, sahibi varsa parasını verir afiyetle yeriz. Yoksa, bir iki salkım üzümden ne çıkar" diye düşünmüşler. Üzümleri tam yemeğe başlamışlar ki, bağın sahibi gelmiş. Ermeni'nin üzerinde papaz kıyafeti varmış. Onun, farklı bir dinden olduğu anlamış bağ sahibi; diğer ikisine sormuş: "Siz kimsiniz, nesiniz?" Biri Kürt, diğeri Türk olduğunu söyleyince, üçüyle bir arada başa çıkamayacağı için, basmış papaza dayağı. "Bunlar benim din kardeşim. Ya sana ne oluyor?" Papaz, "Parasını ödeyecektim" dese de, bağcının sopası sırtına inip duruyormuş. Kürt ve Türk, tepki vermeden bu dayağı seyretmiş. Papaz yere yıkılınca, bağcı bu defa Kürt adama dönmüş: "Sen benim din kardeşimsin ama, gene de kuyumuzu kazarsın. Arkadaşınla aynı ırktanız. Benim kanımdandır. Yesin malımı, helâli hoş olsun." Bu defa Kürt'ü dövmeye başlamış, Türk'ün sesi çıkmamış. Onu da hakladıktan sonra, bağcı, Türk'e yönelmiş: "Tamam anladık, Türksün, aynı kandanız, aynı dindeniz fakat, sahibi olmadan başkasının bağına girilir mi?" diye sormuş; bu defa ona vurmaya başlamış. Türk, bir yumrukla yere yuvarlanınca Kürt'e dönmüş ve "Biz" demiş "İlk başta, papazı dövdürmeyecektik."
__________________ Medine_Gülü |
Konu Sahibi Medine_Gülü 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bulutlar Geçiyordu - Meral Oprukçu | Şiirler ve Şairler | Medine_Gülü | 0 | 1359 | 22 Nisan 2018 16:01 |
Arıklar Şenliği - Karaca Yakup | Şiirler ve Şairler | Medine_Gülü | 0 | 1108 | 22 Nisan 2018 16:00 |
Acıyor - Turgut Uyar | Şiirler ve Şairler | Medine_Gülü | 0 | 1037 | 22 Nisan 2018 15:59 |
Umudun Ateşini Taşımak | Şiirler ve Şairler | Medine_Gülü | 0 | 1470 | 22 Nisan 2018 15:58 |
Adana - Durak Çardak | Şiirler ve Şairler | Medine_Gülü | 0 | 1005 | 22 Nisan 2018 15:57 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |