|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi: Dün (00:36), Konuya Son Cevap : Dün (00:36). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
Dün, 00:36 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Uyanmak zorundayız! Uyanmak zorundayız! Karışık rüyalar görülen derin bir uykuya dönüştü hayat. Mekanlar içiçe, zaman karmakarışık, hergün yüzlerce insan görüyoruz. Hergün yüzlerce farklı ses duyuyoruz. Belki binlerce. Kendi hakikatini, kendi gerçek mekanını, kendi kurgusunu yitirmiş bir hayatı yaşıyoruz gittikçe. Karışık bir rüyanın içinde sıkışıp kalmış gibiyiz. Eskiden olsa, sabahın seherinde kuş cıvıltıları, ağaç hışırtıları, anne sesi, çocuk sesleri, rüzgar uğultusu ve üç beş kişi belki muhatap olunan. Duru, sakin ve kendi mecrasında akıp giden bir hayat... Şimdi karışık ve yorumu imkansız bir rüyaya dönüştü yaşamak. Avucumuzdaki ekranlarda akan seslerle, görüntülerle birlikte hızla akıp gidiyor zaman. Daha fazla görme isteğinin esiriyiz artık, kıpırdayamıyoruz ekranların başından. Ellerimiz, parmaklarımız kelepçeli... Utanç verici gönüllü bir tutsaklık bu! Önüne ne koyulursa onu yiyen mahluklara dönüştük. Ekran akışını kontrol eden, güzel bir metine, görsele, bir videoya bakayım diye niyetlenince bile, arada bin türlü necaset sunan, bize istediğini izleten bir algoritmanın esaretindeyiz... Yüksek bir yerden hızla düştüğümü görürdüm rüyalarımda, sonra tam yere çarpacakken bir kuş tüyü gibi usulca yere indiğimi. Birbirinden çok uzakta olan iki farklı evin bir odasından çıkıp diğer evin bir odasına geçerdim, evden çıkınca başka bir ülkede bulurdum kendimi. Feryat figan ağlarken, aniden mutlulukla güldüğümü görürdüm... Avucumuzdaki ekranların bize yaşattığına ne kadar da benziyor. Bu sahteliğin farkına varmaktan, sevdiklerimizin gözlerine daha çok bakmaktan, avucumuzdaki ekranları hayra yormaktan, hayra kullanmaktan ve bu gafletten uyanmaktan başka çaremiz yok... Karışık rüyalar görülen derin bir uykudayız. Uyudukça geçmeyecek derin acılar, uyudukça iyileşmeyecek onulmaz yaralar, uyudukça bitmeyecek bu yangınlar... Uyanmak zorundayız! Halil İbrahim Sert
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
Konu Sahibi Sükutu-Ezber 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Uyanmak zorundayız! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 20 | 13 Kasım 2024 00:36 |
Tanımını başkalarının gözünde arama | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 19 | 13 Kasım 2024 00:09 |
Bazı şeylerin içimizde Tutsak | Kur'ân-ı Kerim Genel | Vasat | 11 | 280 | 02 Kasım 2024 14:07 |
"Gençlik elden gidiyor" sloganı. | Serbest Kürsü | Esma_Nur | 1 | 205 | 27 Şubat 2024 11:02 |
Müslümanlık sadece isimle değildir. | İslami Haberler | Kara Kartal | 1 | 197 | 04 Aralık 2023 11:42 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |