|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi: Dün (15:44), Konuya Son Cevap : Bugün (00:02). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Medineweb Editörü Durumu: ![]() Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | ![]() Kınadıkça namluyu kendine tutuyor farkında değil. Zihinsel prangalarına dantel bile örmüş bir yakınım boşanmak üzere olan biri için: "Ya bu insanlar iyice şaşırdı şu meseleden boşanır mı insan, kudurdular iyice!" demişti ve sonra benzer bir meseleden kendi de boşanmıştı. Üzülmüş "Vay be!.." demiştim. "O da kadın olsaydı!" diye cümle kuranların kadınlığı ile sınandığı, "o adam değil ki zaten!" diye cümleye başlayanların hayal kırıklığına uğrattığı, "benim çocuğum olsa öyle büyütmem." diyenlerin öyle büyüttüğünü gördüğüm de çok oldu. Çok acayip bu insan denen şey... Tükürdüğünü yalamakla kalmıyor, ekmek bile banıyor ama iddia etmekten vazgeçmiyor. “Adama bak ya şu mesele için adam mı öldürülür?” derken ya da “ya hu insan hiç şu meseleden dolayı psikolojik yardım alır mı?” derken buluyoruz kendimizi. Meselelere "Ben artık oldum, tamamım ya oldu evet aynen bu!" minvalinden yaklaşınca da çok kör bir yerden dünyayı seyretmeye başlıyoruz. O kör noktadan sadece baktığımız için dünyaya; bakmak ile görmenin ayrımını yapamadığımız, zihinsel prangalı bir hayat yolculuğu da kekremsi bir tad bırakıyor ağzımızda belki bu yüzden. Oysa; Hz. Yunus olsan bile balığın yutmasından kaçamazsın, Hz. Eyyub olsan kurtların kemirmesinden… Hz. Yusuf olsan ilk önce nefsin ile sınanırsın, Hz. Meryem olsan da o iftira gelir seni bulur bir şekilde, önleyemezsin… Hz. Nuh oldun diye evlatlarının sana itaat etmesini bekleyemezsin… İnsanı dünya imtihanından hiç bir şey kurtaramadığı gibi insanı hiçbir şey akıllandırmıyor da. Belki de "ben düşmem" dememek, "ben onun yaptığını asla yapmam" diye büyüklenmemek, "aklı olsaydı da aklını kullansaydı" gibi büyük cümleler kurmamak lazım. Çünkü insanız... İnsan olduğunu unutan insan, en çok iddiasının olduğu yerden yara alıyor. Kınadıkça namluyu kendine tutuyor farkında değil. Bir başkasının yarasını kanatmak, onu ayıplamak yerine üflesek de insan olmanın onuru yerden kaldırabilsek keşke. Biz düşünce de o koşup gelse yardıma. İnsan insana şifa olamazsa, başka nasıl katlanılır ki zaten bu dünyaya… Ezgi Akgül 21 Ocak 2025 Salı
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" ![]() |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 2 | 31 | 10 Şubat 2025 15:44 |
![]() | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 59 | 29 Ocak 2025 13:45 |
![]() | Serbest Kürsü | Esma_Nur | 1 | 74 | 15 Ocak 2025 13:37 |
![]() | Gündem/ Manşetler | Sükutu-Ezber | 0 | 45 | 07 Ocak 2025 14:49 |
![]() | Makale ve Köşe Yazıları | Sükutu-Ezber | 0 | 157 | 04 Ocak 2025 11:58 |
![]() | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: ![]() Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | ![]() ya hayırlısını konuş ya da sus hadisi şerifi profiline kazımış sukut kardeşim. bu gerçeklerimize aldırmadan meydan okuyan gerçeğin ta kendisi paylaşımın da buna örnek. Yermek büyük konuşmak başkasının zilletinden izzet elde etmeye çalışmak,düşene bir tekme de bizden gayri vicdani huy malesef çoğumuzun yaptığı hata... Kendi adıma diyeyım bilerek isteyerek haz alarak değilde,gafleten sehven ve sonra da çok üzüldüğüm aynı hataya bende düşmüşümdür. dahası yerdiğim bu hataları Allah bana yaşatmıştır. gerçeklerle karşılaştığımızda hz yunus'un ayetleşen "inni kuntu minezzalimin" dediğini acıtarak kanatarak dedirtiyor. Allah cümlemizin taksiratını affeylesin fevri ve bilgiç çıkışlarımıza hidayet/feraset nasip eylesin. 110 yaşına kadar yaşamış bir asırlık tecrübe edinmiş Rahmetli Babaannem, ezberlemiş ama ne dediğini yeni yeni anladığım bir sözü vardı; berhamın lewmenekin lı hura nıfıra ne kın. Kuzum başkasının yermeyın kendi kendinize beddua etmiş olursunuz.
__________________ ![]() Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]()
Asla, dediğimiz ne varsa kapının ardında. Kınadığını yaşamadan ölmüyor insan ![]() Başkasını yermeyin kendi kendinize beddua etmiş olursunuz. İçinde kişisel motivasyonla beraber, empati de dahi haddini bilmeyi, sınırı aşmamayı öğütleyen muazzam bir kadim nasihat.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (1 Üye ve 1 Misafir) | |
Sükutu-Ezber |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb Farkında mısınız? | FECR | Serbest Kürsü | 53 | 09 Şubat 2025 00:02 |
Biz Mi Ramazanı Tutuyoruz,Ramazan mı Bizi Tutuyor?/Muhsin Arslan | Muhsin Arslan | Muhsin Arslan | 6 | 26Haziran 2016 17:59 |
'EĞER' değil, 'ÇÜNKÜ' değil, 'RAĞMEN' sevin | KuM TaNeSi | Makale ve Köşe Yazıları | 8 | 23 Mart 2016 13:44 |
Farkında mıyız? Ölüyoruz!.. | Medineweb | Makale ve Köşe Yazıları | 4 | 14 Aralık 2012 10:46 |
Farkında Mısınız?? | kurtmehmet | Serbest Kürsü | 1 | 16 Ocak 2010 20:40 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|