|
Konu Kimliği: Konu Sahibi _bülbül_,Açılış Tarihi: 06 Mart 2009 (10:35), Konuya Son Cevap : 01Haziran 2009 (14:19). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Mart 2009, 10:35 | Mesaj No:1 |
O'na ithafen....... O'na ithafen....... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Büründü Kainat, nurdan ipeklere Yıldızlar gökten düşmüş, sanki yerde.. Muştular gelişini melekler. Sütten beyaz şerbet sunar huriler. Lailahe illallah inni Resulullah. Kainat haykırdı, topraktaki ceset dirildi Kainatın sultanı, Allah`ın habibi gelmişti. Gelişin bayramımız oldu ya nebi. Bir gül düştü avuçlarıma. İçime çektim senin kokundur diye. Üşüdüm, en sıcak ilklimlerde bile. Sensiz garibliği soludum her zerremde. Ya Muhammed(s.a.s) Doğ yine,Karanlık gecemize. Işık ol, gafletle örtülü gözlerimize. Nerde bir yetim görsem Bilirimki, sen okşarsın saçını. Hani çocuklarla çocuk olurdun Secdeye koyduğunda alnını Çıkarlardı torunların, mübarek sırtına. Dudağında, tebessümün eksik olmazdı. Sen güldüğünde, dişlerinin arasından ay doğardı.. Hasretinle yandı kainat. Güneş yandı, ay yandı.. Dağlar param parça oldu Nefsimin anlamadığı ayetlerden. Gönüller uzaklaştı, sen gidince. Bilal`in sesine hasret kaldı kulaklarımız. Allahüekber, Allahüekber…. Açılır mı ya Muhammed, sen olmadan Yedi kat gökler… Ebu cehiller, Ebu lehebler Yüreklere zehirden oklar yağdırmakta. Ne bir kuş olabildik, ne de bir taş Sırtımızda taşıdık dünyayı, edindik garibliği yoldaş. Anlatınca, nasıl da cemaline bakarlardı dik dik. Tükürürlerdi, hakaret ederlerdi. İrice taşlar yağdırırlardı üzerinden Bilmiyorlar, Rabbim bilmiyorlar Bilseler yapmazlardı,derdin ağlayarak. Ellerini Rabbine açar, Merhamet et Ya Rab merhamet.. Merhamet et bizlere Ya Rabbelalemin Habibinin aşkına.. Sen ki, kainatın sultanı Sen ki, Rahmanın habibi. İsteseydin Rabbinden, huzurunda dize getirirdi alemi Kaç gece aç olarak sabahladın. Hasırdan yara mı olmuştu sırtın. ve nasıl da yüz çevirmişlerdi, Mekke müşrikleri… keşke seni saran, bir omuzda ben olsaydım. Keşke seni çevreleyen, bir miğferde ben olsaydım. Bir kuş olsam, uçsam da gelsem yanına. Güllerle kokan kabrine. Bir demet yapsam ümmetinden Kucaklayıp sarsan ümmetini Ve Onlar da gül koksa senin gibi.. Ya Resulullah, doğ yine üzerimize Güneş gibi, ay gibi. Gelişini bekler oldu gözlerimiz Kısılmış sensiz seslerimiz…. Çölde yanan bir şuledir gül, Feyiz alır, senin nurundan. Gecelerde ağlar gül, Ayrıdır senin kokundan. Bir gül düştü avuçlarıma içime çektim senin kokundur diye.. Gül boyun büktü, kararmıştı teni. Anladımki güller de, senin nurun değince güzeldi.. | |
Konu Sahibi _bülbül_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Adem olmaktır tek hevesim | Şiirler ve Şairler | Kara Kartal | 4 | 2721 | 22 Mayıs 2010 11:27 |
Dostlarımız........ | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | su damlası | 4 | 2345 | 09 Mayıs 2010 10:35 |
İsmailce kurban olabilmek | Hacc-Umre-Kurban | kurtmehmet | 3 | 3098 | 21 Kasım 2009 20:58 |
Ömür seccadesini gönül dergahına serenlere...... | Makale ve Köşe Yazıları | _bülbül_ | 2 | 2316 | 12 Kasım 2009 21:52 |
çarpık çağ..... | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 2 | 2043 | 12 Kasım 2009 21:43 |
11 Nisan 2009, 09:30 | Mesaj No:2 |
RE: O'na ithafen.......
Yine aylardan nisan Yine bir bahardayız Yeni bir bahardayız Sen kainatın kışına bahar olmuştun ya gelişinle Kainata güneş doğmuştu ya gülüşünle Yine gözler yollarda gözler ağlamaklı sen gel diye sevgili bekleriz akşamlı sabahlı Yine aylardan nisan bizim gönlümüze de gelir misin Bizim kalplerimizi de gülüşünle ısıtırmısın Biz bekliyoruz gönül kapılarımız açık | |
01Haziran 2009, 10:07 | Mesaj No:3 |
1400 senedir yolun gözleriz Yaralı gönle hasret ekeriz Seni canımızdan fazla severiz Bitir bu hasreti gel Efendim gel Aradım gecenin karanlığında Ağlayan gözlerin damlalarında Bülbül figan eder gül dallarında Bitir bu hasreti gel efendim gel....... Gel Efendim gel Hatrınla yarattı Rabbim alemi Sevdana gark ettim kalbimi Ne olur kabul et bu dileğimi Bitir bu hasretimi gel Efendim gel Gel efendim gel.......... Unutmak mümkün mü seni bir anda Gönlüm huzur bulur senin sevdanda Nur yüzünü göster bir kez rüyamda Bitir bu hasreti gel efendim gel............... | |
01Haziran 2009, 10:25 | Mesaj No:4 |
Medine de gül kokladım Rengini kalbe sakladım Kara yüzümü pakladım Başka gülleri neyleyim Aşkım sanadır ya Ahmed Meded el meded ya meded Bırakma ruzi mahşerde neolur bize Şefaat et Aşkı tabibim bulmuşum Canahmede vurulmuşum Derdime derman bulmuşum Başka tabibi neyleyim Yüreğimde demet demet Canımın canı Muhammed Sensin alemlere Rahmet Başka cananı neyleyim Bülbül güle aşık olmuş Güllerin aşkıyla dolmuş Gül benzi sararmış solmuş Solan gülü ben neyleyim......... Kainatın solmayan gülü batmayan güneşi sönmeyen ziyasına selam olsun Selam olsun o gülün bağındaki bülbüllere.......... | |
01Haziran 2009, 14:19 | Mesaj No:5 |
Ey Rabbim kainatın en güzel gülüne benim gibi her hali diken olandan kainatın tüm güllerini o'na ithafımı kabul eyle Ve bizlere şanlı birer Muhammed ümmeti olmayı nasip eyle.... Bize O gülün bahçesinde aşık büşlbüllerin nidalarıyla O gülü seyranı nasip eylle Kainatın solmayan gülüne..... Kurumayan rahmet gölüne...... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |