|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esadullah,Açılış Tarihi: 26Haziran 2012 (14:40), Konuya Son Cevap : 24 Şubat 2013 (17:14). Konuya 16 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02 Ekim 2012, 11:47 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Ervâh-ı ezelde levh-i kalemde Ervâh-ı ezelde levh-i kalemde Bu benim bahtım kara yazdılar Gönül perişandır devr-i âlemde Bir günümü yüzbin zara yazdılar Bulmadık şâdlığın iradesini Çekerim bu gamın ziyadesini Herkes dosta verdi ifadesini Bizimkini rüzigâra yazdılar Aşka benimle eyler daim kıl ü kâl Daha sabretmeye kalmadı mecal Derdim taksimdara kıldım arzuhal Dedi ki öz bahtım kara yazdılar Gönül gülşenimde hâr oldu deyu Hasretlik cisminde zâr oldu deyu Sevdiğim sevdiğin pîr oldu deyu Erbâb-ı garazlar yâre yazdılar Nedir bu sevdanın nihayetinde Yâdlar gezer yârin vilâyetinde Herkes diyarında muhabbetinde Bilmem bizi ne civara yazdılar Kadrimi bilmeze eyledim minnet Derdimi artıran görmesin cennet Sarraflar verdiler yâre bin kıymet Benim kıymetimi nere yazdılar Döner mi kavlinden sıdk-ı sâdıklar Dost ile dost olur bağrı yanıklar Âşık kaydına geçti bunca âşıklar Sümmaniyi bir kenara yazdılar... Aşık Sümmani |
07 Ekim 2012, 17:24 | Mesaj No:12 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Deli gönül ile düştük bir cenge Deli gönül ile düştük bir cenge Hikmeti sorulmaz iştir bu gönül Günden güne girer her türlü renge Bazı solar bazı kumaştır bu gönül Bazı yelkenini derin yürütür Bazı âh vah ile ömrün çürütür Bazı lâle sümbül çiçek bürütür Bazı pus dumandır kıştır bu gönül Bazı seyre çıkar hûb seyranlanır Bazı nefse uyar pek bühtanlanır Bazı yoksul düşer perişanlanır Her derde ey gedâ baştır bu gönül Sümmani dünyada sen çekme yası Allah de silinsin kalbinin pası Göğsüne dayanır ecel pençesi O zaman yoklarsın boştur bu gönül... aşık Sümmani |
29 Ekim 2012, 19:54 | Mesaj No:13 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Kendinden bî haber dem vuran insan Kendinden bî haber dem vuran insan Bilmez misin bende ne ham hayal var Etme bir kimseye kadirli ziyan Havf eyle Allah'tan bunda vebal var Sen seni yazıkla var ise pirlik Pîrlik menzilinden uzaktır dirlik Kimsenin hakkında etme kadirlik Hakkı hak edecek Cebbar celâl var Sümmani düşüben bu şem'e yanma Kabulü kıt isen işit inanma Bu meşrep demini vefalı sanma Şimdi nihai amma sonu melil var... Aşık Sümmani |
05 Kasım 2012, 18:34 | Mesaj No:14 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Yahşi güzel olsa yaman deyilmez Yahşi güzel olsa yaman deyilmez Dostlar gönül her güzele eğilmez Aşk bağının ham meyvesi soyulmaz Miraç ehli olmak erişmek gerek Sevdiğim bir güzel kalem kaş ama Edalı cilveler ser nakkaş ama Güzelin sefası namı boş ama Evvelce uğrunda çalışmak gerek Perişan talihim ezel be ezel N'olur a vefasız biraz yola gel N'idem seni böyle n'idem a güzel Mürüvvet eylemek barışmak gerek Sümmani bu sever seni ziyade Nasıl bunu dille etsin ifade Yâr köyüne erişilmez piyade Binip aşk atına ulaşmak gerek... Aşık Sümmani |
11 Aralık 2012, 11:59 | Mesaj No:15 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Hakikat âlemde zaman yok iken Hakikat âlemde zaman yok iken Zamansız mekansız zamanda idim Âdem'den âleme nişan yok iken cilve-i âdemde bir kanda idim Bu mâna zahirdir âşığa sefa Ola ki hakikat kıla Mustafa irade olmadan nun ile kefe Kefı nun içinde nihânda idim Bu âlem zahirden gelmez beyâna Akıllar mı erer sırr-ı Süphan'a validem gelmeden mülk-i cihana Ben de ânâsır-ı gümanda idim sümmân sana haktır bu ilm-i eser Birlik hakikattir eyleme inkâr N'eylersin mektebi mektebi izhar Ezelden mekteb-i irfanda idim Aşık Sümmani |
21 Aralık 2012, 15:17 | Mesaj No:16 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Uyanır mı Kınamayın bizi hakkı sevenler Yağmur yağmayınca sel uyanır mı Gönül boş değildir aşka düşeli Rüzgar esmeyince dal uyanır mı Nideyim dostlarım vefasız yari Mevlam her kuluna vermez bu karı Gün be gün artmakta bülbülün zarı Goncasız gülşende gül uyanır mı Gönül goncasını gelip derdiler Rakiplerim muradına erdiler Sümmani’yi can evinden vurdular Böyle yaman aşka dil uyanır mı Aşık Sümmani |
24 Şubat 2013, 17:14 | Mesaj No:17 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler İlde arif çoktur methetme ânı İlde arif çoktur methetme ânı Sen de o ahvalde boyanmak lâzım Onlar ne veçhile buldu cananı Cananın çevrine dayanmak lâzım Fikrinden devreyle bu ham hayali İller kapısında bulmazsın malı Âlimler ki olur ayardan hâli Huzur-i Bâri'de uyanmak lâzım Elde baki değil aldanma varlık Varlık pazarında çekersin darlık Serdar huzurunda olmaz serdarlık Serdarın emrine inanmak lâzım Sâkîden mest almış mestane isen Terk-i ziynet eyle divâne isen Gönül semâsına pervane isen 0 yârin uğrunda hep yanmak lâzım Fakir Sümmani'nin nedir efkârı Acep fehm etti mi perverdigârı Eğer bulam dersen vasl-ı dildârı Ondan gayrısından usanmak lâzım Aşık Sümmani |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |