|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 27 Aralık 2008 (13:39), Konuya Son Cevap : 14 Kasım 2013 (01:44). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Aralık 2008, 13:39 | Mesaj No:1 |
Kerbela Şiiri - Mersiye Kerbela Şiiri - Mersiye Dinleyin Sözümü Yalanim Yoktur Muhammed Hürmetine Olmali Matem Gündeme Gelecek Gerçekler çoktur Ehlibeyt Hürmetine Olmali Matem Ali şehid Oldu Mart' In Sonunda Hasan. Zehirlendi Akti Kaninda Hüseyin' De Muharrem'in On'unda Kerbela Yasi Için Olmali Matem Bir Bahar Günüydü Fa'tima Ana Kiydi Süfyaniler Mübarek Can'a Selat-ü Selamlar Olsun Ki O'na Fatima Hürmetine Olmali Matem Ehlibeyt' Ten Olanlarin Cümlesi Yaz Bahar Girerken Duydular Sesi Erişince Azrail'in Nefesi Imameyn Hürmetine Olmali Matem Nizami'yim Ağlatirim Taşlari Muhib Olanin Akar Gözü Yaşlari Mart Sonlari-nisan Ayi Başlari Kerbela Hürmetine Olmali Matem. | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2875 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3621 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3266 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7697 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7191 | 02 Ekim 2012 21:16 |
28 Aralık 2008, 22:40 | Mesaj No:2 |
Cvp: Kerbela Şiiri - Mersiye Evet MUHARREM'de matem olmalı ve olacak... Çünkü başı kesilen herhangi biri değil Resulullah'ın "oğlum" dediği Ehlibeytim dediği, gözünün nuru İMAM HÜSEYİN'di.. Çünkü mübarek cesedinin üzerinde atlar koşturulup paramparça edilen İMAM HÜSEYİN'di.. Çünkü üzerinden elbisesi savaş ganimeti diye soyulan İMAM HÜSEYİN'di.. Çünkü Kerbela'da 3 gün susuz bırakılıp dili simsiyah olan İMAM HÜSEYİN'di.. Çünkü oğulları ve yeğenleri gözünün önünde teker teker parçalanan İMAM HÜSEYİN'di.. Çünkü 6 aylık yavrusu Ali Asgar susuzluktan ağlıyor diye boğazından oklanan İMAM HÜSEYİN'di... Bu acılara hangi yürek dayanabilir ama var öyle umarsız yürekler, olmuş ve olacak.... O herhangi biri değildi, matem olmalı ve olacak... kıyamete kadar! | |
13 Kasım 2013, 20:15 | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Kerbela Şiiri - Mersiye
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
13 Kasım 2013, 20:20 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 | Cevap: Kerbela Şiiri - Mersiye Hüseyin’den taraf akamaz mıydın? Yezit ordusunu yakamaz mıydın? Hiç içilmez olup kokamaz mıydın? Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Çoğu teyemmümle kıldılar namaz Su vermeyen zaten insan olamaz. Hak için akmayan suda yaramaz Ne olursun söyle derdin ne Fırat… İsteyince kıyıları yıkarsın İstediğin yere doğru akarsın Resul’ün yüzüne nasıl bakarsın Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Duymadın mı Peygamber’in sözünü? Nasıl üzdün o biricik kızını Rukeyye su diye döğer dizini Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Su yerine o gün ok mu ürettin ? Ali Asgar’ı da perişan ettin Değerin kalmadı gözümde bittin Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Hüseyin’i üzdüğünü bilirsin Baki değilsin ki sende ölürsün Kevser havuzuna nasıl gelirsin Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Nasıl üzdün ki sen Zeynep bacıyı Onunla tanıdı ümmet acıyı Bunu yapan onun bunun çocuğu Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Suda kestiler Abbas’ın yolunu Kopardılar mubareğin kolunu Bunca zülme oynatmadın kılını Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Yiğit savaşıyor. Ali Ekber’im Haykırıyor bana biraz su verin Bir su için Fatıma’ya ne derim Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Çocuklardan kendisini unuttu Susuzluktan göz yaşını kuruttu Zeynep çocukları nasıl uyuttu Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Ne acılar gördün asır boyunca Hüseyin yatıyor hasır boyunca Sen nasıl sabrettin bunu duyunca Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Bu bela kimseye böyle çatmadı Sabahlara kadar Zeynep yatmadı Sana diyeceğim daha bitmedi Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Ne söylesem acep neden anlarsın Mahşere dek için için yanarsın Evlatların susuz kalır anlarsın Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Kıyına varınca duramıyorum Niye yaptın diye soramıyorum Artık sende hata aramıyorum Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Belki de sen için için ağlarsın Zeynep için karaları bağlarsın O sesinle yüreğimi dağlarsın Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Fırat sana biraz haksızlık ettim Maksadımı aştım ileri gittim Bunun sorumlusu seni zannettim Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Haklı isen mutluluklar dilerim, Maksadım Yezit’tir ben ona derim Sana haksızlığı nasıl öderim Ne olursun söyle derdin ne Fırat… O günden bu güne nasıl yaşarsın Derdin çoktur bazen sende taşarsın Öfkelenir tepeleri aşarsın Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Belki gereğinden fazla yüklendim Ne yapayım bu da haklı beklentim Duygusallık biraz benim saplantım Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Haksız değilsin ya görüntün öyle Tarihi hatalar düzelir böyle Ne olur bizlere doğruyu söyle Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Sana kötü demek istemiyorum Senin maksadını bilemiyorum Kerbela deyince gülemiyorum Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Sana soruyorum birinci elden Madem düşmanlığın yoktu ezelden İtiraf et bunu kalp ile dilden Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Ben de biliyorum ulu’sun ulu Allah’ın sevgili kulusun kulu Gözlerin yaş ile doludur dolu Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Böyle şeyler asil suya yakışmaz Aslı temiz olan zaten kokuşmaz Haklı isen sana hiçbir şey olmaz Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Bazen sinir ile bazen öfkeyle Yanlış hesap döner Bağdat’tan böyle Bizlerde bilelim doğruyu söyle Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Bunca musibeti sana mal’ettim Hatamı anladım ben hata ettim Yanlış anlamama sen yardım ettin Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Bazen gizli olur, bazen aşikar Böyle davranmanın bir sebebi var Herkes hatasını kendi açıklar Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Aşık Mehmet diyor acı çekersin Asırlardır göz yaş’ını dökersin Zulmün hesabını Yezit’ler versin Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Mehmet DEMİRER
__________________ |
13 Kasım 2013, 21:02 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Kerbela Şiiri - Mersiye Bazen gizli olur, bazen aşikar Böyle davranmanın bir sebebi var Herkes hatasını kendi açıklar Ne olursun söyle derdin ne Fırat… Aşık Mehmet diyor acı çekersin Asırlardır göz yaş’ını dökersin Zulmün hesabını Yezit’ler versin Ne olursun söyle derdin ne Fırat… |
14 Kasım 2013, 01:44 | Mesaj No:6 | |
Durumu: Medine No : 27674 Üyelik T.:
25 Nisan 2013 | Cevap: Cvp: Kerbela Şiiri - Mersiye Alıntı:
Allah razı olsun emeğine sağlık
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |