|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Ehlibeyt,Açılış Tarihi: 26 Aralık 2012 (02:19), Konuya Son Cevap : 13 Kasım 2013 (20:29). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Aralık 2012, 02:19 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 21267 Üyelik T.:
02 Kasım 2012 | Mersiye - Nur'u Hüseyin... Mersiye - Nur'u Hüseyin... [YT]CUGCBNY0Qg4[/YT] İbn-i Abbas (r.a), Hz. Resulullah’ın (s.a.a) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: “Hüseyin bendendir ve benim oğlum, kardeşinden (Hasan’dan) sonra halkın en üstünüdür. Hüseyin müslümanların imamı, mü’minlerin mevlası, Allah’ın halifesi, imdat çağıranların yardımcısı, sığınanların sığınağı ve Allah’ın tüm halkına hüccetidir. O, cennet ehli gençlerin efendisi ve ümmetin kurtuluş kapısıdır. Onun emri benim emrimdir, ona itaat bana itaattır. Her kim ona uyarsa bendendir ve her kim ona muhalefet ederse benden değildir. Ben onun yanıma ve haremime sığındığını, oradan da üzüntü ve bela, ölüm ve fena yeri olan ölüm yerine doğru göçtüğünü görür gibiyim. Ona müslümanlardan ancak az bir grubu yardımda bulunacak ki onlar, kıyamet günü benim ümmetimin şehitlerinin efendileridirler. Mızrakla atından düşürül-düğünü ve koyun kesilir gibi başının kesildiğini görür gibiyim.” İbn-i Abbas devamında diyor ki: “Daha sonra Resulullah (s.a.a) ağladı, onun ağlamasıyla yanında bulunan ashabı da ağlamaya başladı, öyle ki sesleri yükseldi. Sonra Resul-i Ekrem (s.a.a) dua ederek şöyle buyurdu: “Allah’ım, Ehl-i Beyt’imin benden sonra başlarına gelenleri ve karşılaşacakları musibetleri sana şikayet ediyorum.”
__________________ |
Konu Sahibi Ehlibeyt 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
%100 Yasal Lisanslı Programlar | Programlar//İstekler | Ehlibeyt | 0 | 2137 | 06 Nisan 2016 13:24 |
Bilgisayarın için Ücretsiz güvenlik önerileri ! | Serbest Kürsü | Ehlibeyt | 0 | 1757 | 06 Nisan 2016 00:05 |
Sigarada alkol uyarısı... | Muhtelif Konular | Ehlibeyt | 0 | 1493 | 08 Kasım 2015 15:00 |
Ezanlar Susmasın, Ezana Özgürlük | Muhtelif Konular | Ehlibeyt | 3 | 1784 | 07 Kasım 2015 14:15 |
Bitdefender Total Security 2015 (1 Yıllık Lisans) | Programlar//İstekler | Ehlibeyt | 3 | 2208 | 12 Ocak 2015 21:59 |
13 Kasım 2013, 20:20 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Mersiye - Nur'u Hüseyin... yüreğine sağlık kardeşim
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
13 Kasım 2013, 20:28 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 21267 Üyelik T.:
02 Kasım 2012 | Cevap: Mersiye - Nur'u Hüseyin...
Cümlemizden mihrinaz can kardeşim.
__________________ |
13 Kasım 2013, 20:29 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 | Cevap: Mersiye - Nur'u Hüseyin... Ah Hüseyinim Kerbela Cölünde Susuz Kaldın Yezitler Vermedi Bir Yudum Su Bir Yudum Suyu Cok Gördüler. Sen Gittin Sen Gittin Ümmetin Çaresiz Kaldı Öksüzler Yetimler Sahipsiz Kaldı Dünyada Dört Bir Yanı Zulüm Sardı Mazlumlar Boynu Bükük Garip Kaldı Yetimler Boynu Bükük Garip Kaldı Nerdesinn Gözyaşlarımız Sel Oldu Nerdesinn Yandı Yüreğim Kahroldu Nerdesinn Ümmetin Perişan Oldu Nerdesinn Can Hüseyinim Şehit Oldu Nerdesinn Kerbela Kan İle Doldu Nerdesinn Ümmetin Perişan Oldu Nerdesinn Sen Yokken Ebubekir Yanar Oldu sarkisozu.acikgoz.org Ömeri Osmanı Ayrılık Vurdu Bilalim Ezan Okuyamaz Oldu Aliler Fatmanın Gülü Soldu Nerdesin Nerdesin Gözyaşlarımız Sel Oldu Nerdesin Yandı Yüreğim Kahroldu Nerdesin Ümmetin Perişan Oldu Nerdesin Can Hüseyinim Şehit Oldu Nerdesin Kerbela Kan İle Doldu Nerdesin Zeynebin Perişan Oldu Nerdesin Sen Gelsen Aleme Rahmet Yağardı Gelişin Ümmetlerine Bahardı Gönüller Yıllar Var Ki Kurak Kaldı Gözlerde Veda Tepesinde Kaldı Gözlerde Veda Tepesinde Kaldı Nerdesin
__________________ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |