|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 08 Nisan 2009 (10:42), Konuya Son Cevap : 08 Nisan 2009 (10:42). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Nisan 2009, 10:42 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | çalışmak ibadet midir? çalışmak ibadet midir? Sual: Çalışmak ibadet midir? CEVAP Müminin çalışması ibadettir Fakat imansızın çalışması ibadet olamaz Ben namaz kılmam ama bak çalışıyorum, bu da ibadettir demek yanlıştır Namaz kılmayanın da çalışması ibadet olmazKimseye muhtaç olmamak için çalışmak çok kıymetlidir Peygamber efendimiz, Hazret-i Muaz ile müsafeha edince buyurdu ki: - Ya Muaz, ellerin nasırlaşmış - Evet ya Resulallah, kazma elimde toprakla meşgul oluyor ve bu sayede çoluk çocuğumun nafakasını kazanıyorum Fahr-i kâinat efendimiz, Hazret-i Muaz’ı öpüp buyurdu ki: - Bu eli Cehennem yakmaz (Tibyan) Yine bir gün bir genç, sabah erkenden işine gidiyordu Eshab-ı kiramdan bazıları, bunu uygun görmediler Orada bulunan Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Öyle söylemeyiniz! Eğer kimseye muhtaç olmamak, ana babasını ve aile efradını muhtaç etmemek için işine gidiyorsa, her adımı ibadettir Eğer kazanacağı para ile öğünmek, keyf sürmek niyetinde ise, şeytanla beraberdir) [Taberani] Görüldüğü gibi bir müslümanın iyi niyetle çalışması ibadettir Fakat kâfirin ve her haramı işleyen kimsenin çalışması ibadet olmaz Namaza ne lüzum var, çalışmak da ibadettir demek çok yanlıştır Böyle söyleyen kâfir olur Namaz kılan, haramlardan kaçan kimsenin iyi niyetle çalışması ibadettir
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
Konu Sahibi KuM TaNeSi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
41.Haftanın Misafiri Belgin | Hafta'nın Misafiri | Belgin | 37 | 15228 | 04 Ekim 2009 16:49 |
Neden Su içmeliyiz(46 sebep) | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | su damlası | 6 | 3691 | 04 Ekim 2009 12:50 |
Yokluğuna Alıştırma... | Şiirler ve Şairler | KARAKÖSE | 1 | 3027 | 04 Ekim 2009 12:45 |
Kırgınım Sana /medineweb | Şiirler ve Şairler | su damlası | 8 | 3308 | 02 Ekim 2009 19:49 |
google amcam düzeltir işi bilir herşeyi =) | Resim/Karikatür | Esma_Nur | 2 | 2776 | 02 Ekim 2009 11:25 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |