|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 09 Nisan 2009 (13:35), Konuya Son Cevap : 09 Nisan 2009 (13:35). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Nisan 2009, 13:35 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | Secdenin Mânâ ve Ehemmiyeti Nedir? Secdenin Mânâ ve Ehemmiyeti Nedir? Secdenin Mânâ ve Ehemmiyeti Nedir? Secde, namazın en mühim rüknüdür Secde, Allah Teâlâ'ya gösterilen ta'zimin en üst noktasıdır Namazda kıyâm ve rükû' mertebelerinden geçerek gittikçe artan mahviyet ve hürmet, secde ile son dereceye varır Secde, her türlü yabancı duygulardan uzak, mutlak bir teslimiyet ve sâf bir kulluğun ifâdesidir İslâm ma'bedlerine secde edilecek yer demek olan mescid isminin verilmesi de secdenin önemini göstermektedir Secde kulun kulluğunu tam mânasıyla duyduğu ve bu duyguyu izhâr ettiği bir andır Bu sebeble hadîs-i şerîf'te: "Kulun Allah'a en yakın olduğu an, secdedeki hâlidir" buyurulmuştur Secde mü'minin Allah'a ilticâsının en güzel şeklidir Benlikten kurtulup mâsivadan sıyrılıp Bâkî-i Hakikîye ulaşmanın sırrıdır Secdenin Ehemmiyetini Gösteren Bâzı Hâdis Meâlleri: Hz Peygamber'in (asm) âzadlısı Sevban Hazretleri, Resûl-i Ekrem Efendimize bir gün şu suâli sorarlar: - Yâ Resûlâllah, bana öyle bir amelden haber ver ki onu işlediğimde Allah Teâlâ beni Cennetine koysun Resûlüllah Efendimiz ise, bu suâle cevaben şöyle buyururlar: "Çok secde etmeye bak Her secdeden dolayı, Allah bir dereceni yükseltir, bir hatânı afveder" Bunu te'yid eder mâhiyette Hz Râbia bin Kâ'b diyor ki: "Ben zaman zaman Cenâb-ı Peygamber ile beraber gecelerdim Bir gece kendilerine abdest suyu ve bâzı ihtiyaçlarını hazırlayıp getirdim Memnun kaldılar ve: - Benden isteyin! buyurdular - Cennette sizinle olmak isterim, dedim - Bundan başka iste, buyurdular - Hayır, isteğim sadece budur, dedim Buyurdular ki: - Öyleyse çok secde etmekle bana yardımcı ol" Mehmet Dikmen
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
Konu Sahibi KuM TaNeSi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
41.Haftanın Misafiri Belgin | Hafta'nın Misafiri | Belgin | 37 | 14840 | 04 Ekim 2009 16:49 |
Neden Su içmeliyiz(46 sebep) | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | su damlası | 6 | 3612 | 04 Ekim 2009 12:50 |
Yokluğuna Alıştırma... | Şiirler ve Şairler | KARAKÖSE | 1 | 2994 | 04 Ekim 2009 12:45 |
Kırgınım Sana /medineweb | Şiirler ve Şairler | su damlası | 8 | 3261 | 02 Ekim 2009 19:49 |
google amcam düzeltir işi bilir herşeyi =) | Resim/Karikatür | Esma_Nur | 2 | 2740 | 02 Ekim 2009 11:25 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |