|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 06 Eylül 2011 (19:18), Konuya Son Cevap : 08 Eylül 2011 (00:05). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Eylül 2011, 19:18 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | NaSıL-sahih ilim- sahibi Olabilirim? NaSıL-sahih ilim- sahibi Olabilirim? NaSıL-sahih ilim- sahibi Olabilirim?Kardeşim sual çok ciddi, samimi, gerekli bir soru. Alim olmak için ihlaslı, sistemli, ciddi, olmalısın. Vaktini İlme ve Alime vermeli, ihlasla okumalı, alimleri dinlemeli, metinleri hıfz etmeli, sağlam menhec üzere hareket etmelisin. İlim alırken mutlaka ilmi Selefin usulüne göre, temelden ağır müfredata doğru okuyarak öğrenmelisin. İlim sahibi olmak için Kuran ve Sünnet mehhecinde ilim ehline güvenerek her meseleye ayet ve hadisle delil getirerek yürümelisin İlim, senin hazinendir. İlim ve fıkıh olmadan beşer olarak noksanız. Ey kardeşim! İlim senin için beşikten mezara kadar dosttur. Düşman önünde silahın, şeytan karşısında sığınağındır. Ey kardeşim ilim ve alimin fazileti büyüktür. İlmi, Selefin İmamlarına ve onların menhecine göre okumalısın. Allah ilim yoluna düşenin yolunu cennete giden yolda kolaylaştırır. Yerde ve gökte her varlık alime dua eder, Alimler peygamberlerin mirasçısıdır. Allah ilim ehlini derece derece yüceltir. Ey kardeşim ilim ancak kURAN ve sünnettir. Allah yolunda öğrettiğin her bir ilim, bir mesele sadakadır, Allah'a takarrubtur, Cennetteki menzilene bir merdivendir. İlim seni yüceltir ve şanını şerefli kılar. İlim hased edilecek kadar güzel bir nimettir. Alimleri sevdiren onların ilmi değil midir? ibn teymiyye ve diğer selef imamları neden sevilir çünkü alimdir, ilim ehlidir. İlim seni sevgili kılar.Ey kardeşim ilmin lezzeti hiç bir lezzetle kıyas edilmez. İmam Şafi'ye güzel bir cariye verildi, faziletli alim akşam olunca onu gördü, Cariye onu bekliyordu, O ise ilimle iştigal etti, ondan uzak kaldı, cariye bundan rahatsızlık duydu, sabah olunca ilk işi köle satıcısına giderek -bu deli beni eve hapsetti- diyerek şikayet etmek oldu Haber imam şafiye ulaşınca -asıl deli kendisine ilim geldikten sonra kendini cariyeyle iştigal edendir dedi. Kadim Alimler derdi ki:-Kahramanlık iki kısımdır, biri ilim ve beyan, diğeri de kılıç ve sinan/mızraktır.- Yani günümüz tabiriyle, ilim almak/öğretmek ve Allah yolunda cihad etmek can vermek kahramanlıktır. İslam Davetçisi Ubeydullah Arslan
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Üfleyin dağıtın | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 42 | 12 Aralık 2024 19:26 |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 120 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 70 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 382 | 05 Eylül 2024 09:33 |
Yasdayız😭 | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 9 | 257 | 31 Temmuz 2024 13:05 |
07 Eylül 2011, 19:27 | Mesaj No:2 |
Cevap: NaSıL-sahih ilim- sahibi Olabilirim?
slm.aleyküm.benim adım ömer uşakta oturuyorum.uşakta hafızlık yapıyorum.inşallah bu sene bitircem.dualarınızı bekliyorum.
| |
08 Eylül 2011, 00:05 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: NaSıL-sahih ilim- sahibi Olabilirim? Alıntı:
aramıza h.g ömer kardeşim inşALLAH hayırlısı ile bitirirsin hafızlığını katılımlarını bekliyoruz inş medineweb ailesi olarak
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |