|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Mart 2012, 23:52 | Mesaj No:1 |
Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... otistik çocuklar okulunda çalışıyorum ve ordaki büyük çocuklar tuvaletin kapısını bazen açık bırakıyorlar. bende tuvalet eğitimi verdiğim öğrencimi lavaboya götürürken orda bazen görüyorum. namaz kıldığımdan dolayı gusül abdestine gerek varmı? yoksa normal abdest alıp namaz kılabilirmiyim?...
__________________ insan ne için yaşıyorsa, onun büyüklüğü ve değeri kadar yükselir... | |
Konu Sahibi cananekinci 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
500 yasin-i Şerif | Duyurular/Öneriler/Şikayetler | Allahın kulu_ | 2 | 1983 | 28 Mayıs 2013 20:51 |
istihare namazında görülen rüya | Soru Cevap Arşivi | Medineweb | 7 | 2706 | 17 Şubat 2013 14:25 |
alkol, sigara, aile, çocuk | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | BİLGE | 2 | 1744 | 12 Aralık 2012 21:32 |
aile içi sorunların çocuklardaki etkisi | Soru Cevap Arşivi | muallime | 2 | 2162 | 30 Eylül 2012 23:58 |
sinirlerime hakim olamıyorum :( | Soru Cevap Arşivi | muallime | 5 | 2482 | 09 Ağustos 2012 00:50 |
09 Mart 2012, 00:01 | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: acil bi sorum var...
dokunmadığın sürece hiç bir abdest gerekmez..namazınızı kılabilirsiniz..
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
11 Mart 2012, 20:29 | Mesaj No:3 |
Cevap: acil bi sorum var...
SORULAR 1) Efendimizi vefatından sonra kim yıkadı? HZ ALİ. 2) ölüyü kefenlemenın hukmu? cvp: farzı kifaye 3) Oruçun farz kılındığı ayet? cvp: bakara 183 4) namazı vaktinde kılmaya eda,vakti çıktıktan sonra kılmaya kaza denir 5) usve i hasene?cvp: güzel örnek 6)zekat için 160 koyunu olan birinin kaç adet koyun zekat vermesi lazım a )1 b )2 c )3 d ) 4 7) 4 mezhebe göre abdestin hukmu 8) gazvetül usr saatül usr ceyşül usr sorusunun cevabı tebük seferi 9) kıyam hangi namazlarda rukündur ? 10) zekatın verildiği yolda kalanlar ne demektir? İbnus-sebil 11) edebül müfred'in yazarı kimdir? buhari 12 ene (zamir olan) durulursa nasıl durulur? 13) maturidi mezhebinde irade nasıl olur? insan kesb eder Allah halk eder 14) haccın farzlarından değildir? sader tavafı 15) hac ve umrede kesilen kurbanlara ne denir? hedy 16) cenaza bahsinde hangisi konu edilmez? telfikk 17) ölen kişinin sadece vücüdunu örten kefenin hükmü nedir? farz 18) Elhamdü lillahi rabbil alemin de rabb de durmak nasıl vakıftır? vakfı kabih/ izdırari/ tam/ 19) zekatın geçerliliği için ne gerekir? temlil/niyet* nisab yıllanma* akıl/baliğğ 20) cahiliyyedeki asabiyyet ne demektir? kavimcilik 21) vasat kelimesinin anlamı? 22) Kuranda Mucize terimiyle aynı anlamda kullanılmamıstır? burhan ayet beyyine rikak 23 ) hicretten önce, islam'a davet için hangi sahabi gönderilmiştir?zeyd b.sabit, muaz b. cebel, mus'ab b. umeyr.... 24) filozoflara göre habfisi ahlak konusu değildir? aşk/ nebat /nefs/siyaset 25) peyg. s.a.v katılmadığı savaşlara ne denir? seriyye 26) Kuranda geçen VASAT kavramından ne anlaşılır? adalet/güç/ son/ vaa'd 27) ramazan orucuna niyyetin vakti? güneşin batmasıyla beraber zevval vaktinden biraz öncesine kadar 28) hudeybiye de müslümanların müttefiki olan topluluk? huzaala/ bekir/ gatafanlılar/ 29) uhut savaşı sonrasında müşrikleri korkutmak için tekrar yapılan gazvenin ismi?hamreül esed 30)saatül usre gazvetül usree savaşlarından hangisi kasdedilir? tebük 31)yesribe gönderilen ilk hoca? musab b umeyr | |
11 Mart 2012, 20:30 | Mesaj No:4 |
Cevap: acil bi sorum var...
1- usvei hasene güzel örnek 2- ene kelimesi meddi tabii yapılarak vakfedilir 3- sevee meddi tabii yapılarak vakfedilir 4- müslümanlarla mütttefik olan kabile huzaa 5- araf cenet cehennem arası 6- önceki durağın aynısı kef harfi 7- mahreçleri aynı olan ayn hı 8- Tam İdğam ebedtum 9- iz zalamu mütecaniseyn 10- yesribe gönnderilen musab bin umeyr 11- peygamberimizi yıkayan hz ali 12- ceyşul usra tebuk 13- kâf hâ ayn sâdda ayn da medd-i lin 14- mecrehe imale vardır 15- cenaze namazının rükünleri kıyam tekbir 16- izhari kameriyye el-Gavlu 17- lem takısından sonra idğami şemsiye 18- necaseti hafiife 5 te bir 19- havaici feriyye 20- havelenul havl 21- hangis yanlıştır idğam:ğunne yapmak 22- minada şeytan taşlama remyi cimar 23- esmaül hüsnada yanlıştır el-azim 24- kendine yasaklanması ihram 25- hangisi farz değildir sader tavafı 26- munfasılın üstüne eklenen meddin durumu – caiz 27- sakin nun ve sakin vav ye bir kelimede ise— izhar 28- orucun niyet zamanı-- akşamdan zevale kadar 29- allahın isimlerinden can alan — el-Kabz 30- yaratılana benzememek olan- muhalefetül lil havadis 31- yasin süresi çürümüş kemiklerden yaratmak-- ba's 32- geçmişten günümüze gelen dinlerde ortak özellik- inanç esaslarının aynı olması 33- zekatın geçerlilik şartı-- niyet , temlik 34- hissi mucize-- duyu organlarıyla anlaşılır olması 35- mucize kuranda ne olarak geçmiyor-- rikak 36- namzı vaktince kılan falan diye boşluklar -- eda , kaza , iade 37- hangisine boy abdesti gerkmez-- istihaze 38- cenazeyle ilgili olmayan terim—telfik 39- Uhut Savaşı sonrası Hamraül eset 40- Asabiyet - Yakınlara her halükarda Yardım(!) 41- Teşrii İrade ile doğrudan alaklı olmayan – Allah’ın İnsanı Yaratması(!) 42- Allah’ın varlığını isbat eden delillerden değil – İstihlas 43- Heyetler senesi – Senei Vüfud 44- Elhamdü lillahi Rab de vakıf – Vakf-ı Kabih 45- Öncesi sonrasıyla anlam bakımından bağı olmayan – Vakf-ı Tam 46- İstağfir lizikri – İdğam yok 47- Gusul gerekmez – Saç örgülerinin çözülmesi 48- Hangi Tecvid Yoktur – Meddi Lazım(!) 49- Mim den sonra B – İzhar-ı Şefevi 50- Şafilerde umrenin rüknü - ihram tavaf say tıraş(!) 51- Vasat Ümmet – Adalet(!) 52- insani ilişkilerde akıl ve kültürle kazanılan bağışlayıcılık vs. Hilm(!) 53- Allah’a Karşı saygı.. – Takva(!) 54- Cenazenin Kefenlenmesi – Farz(!) 55- Abdestte Niyet – Hanefilerde Sünnet, diğerlerinde Farz 56- Cenazenin Kefenlenmesi – Farz(!) 57- Akşamdan niyet eden gündüz yolculuğa çıkarsa – Kefaret gerekmez(!) 58- Kıyamın Farz Olduğu Namazlar – Farzlar, Vacipler ve Sabahın Sünneti(!) 59- Peygamber(s.a.v)’ in katılmadığı savaşlara ne denir? Seriyye 60- Filozoflara Göre Ahlakın Konusuna girmeyen – Nebat(!) 61- Seferilikte Namazlarla ilgili – Maliki Sünnet-i müekket(!) 62- Oruçta Kefaretin Kaynağı – Kur’an(!) 63- Orucun Farziyyeti – Bakara 183-185(!) 64- Şafilerde Konut – Sabah(!) 65- Allah’ın varlığını isbatta selim akıl.. – Fıtrat Delili 66- Muktedi ile alaklı…. 67- Sorumluluk vs… - Şükür(!) 68- Zekat verilen Yolda Kalmışlar – İbn-ü Sebil 69- Namazda Konuşmadan Gözlerini kıbleden Çevirmek (!) 70- namazda konuşmak vs.namazı bozan hatalara ne denir - müfsidatı salat(!) 71- Keferu Ru'be – Vasl halinde birinci kelime Meddi Tabii olup uzatılır 72- Şafilerde Fatiha yanlış okunursa namaz bozulur..(!) 73- 160 koyunun Zekat nisabı – 2 (3) 74- Hacc’da kesilen Kurban – Hedy 75- Edebü Müfred – Buhari 76- Iztırari fiiller..mi Kesb mi? 77- Yatsının farzında 5 ve 6. Rekatlar.. 78 Kurbanlıklar - 6 ayını doldurmuş 1 yaşında gibi gösteriyorsa kurban edilirr 79- İzhar-ı Kameriye Harfi - He | |
07Haziran 2012, 15:04 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Bir sorum var bilen hocalarımızdan cvp bekliyorum .Kayınvalidem 2 hafta içinde 2 defa beyin kanaması geçirdi bayılıp şuursuz baktığında soğuk su döktüm kafasından aşağı şimdi akrabalar canını ürküttün eceli geldiydi suyu dökünce gitti diyorlar bilimsel bir açıklaması vardır belki soğuk suyun vcuda ama azrail a.s. gelipte geri boş gidermi halk arasında söylenirdi ama bugün kabak benim başıma patladı tamda açıklayamıyorum evdekilere böyle bir şeyin olmasılığı varmıdır ?
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
07Haziran 2012, 15:23 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Ablam seni çok yormuşlar kıyamam ... Bakma boş boş konuşanlara o halde azrail hep kaçsın sudan çıkmayalımda töbe yaaaa
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
07Haziran 2012, 15:59 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Şunu da unutmamak gerekir ki soğuk suyun insan vücuduna büyük etkisi vardır. Mesela havale geçiren çocukları soğuk duşa tuttuğunda harareti düşer.Ayrıca soğuk su insanın kan dolaşımını hızlandırır ve cildi uyandırır. Kayın validenizin vadesi daha gelmemiştir.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
07Haziran 2012, 22:07 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Sorunun cvbını bilsemde 7-8 kişinin içinde geçersiz hale geliyomuş.Cvplar için Allah c.c. razı olsun ..Yorulmak yok incesızım yola devam Allahın c.c. izniyle acık sarsıldım ama düşmedim daha Aleykum selam Ferdi selamı aldımda evdeki müneccimlere ne deyim , senin içinde senaryo hazırlarlar
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
26 Temmuz 2012, 14:12 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 19533 Üyelik T.:
03 Temmuz 2012 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
demek Azrail gelmiş geri gitmiş;; Peki acaba böyle olsa, Azrail Allah'a ne cevap vermiş çok merak ediyorum; korktum mu diyecek |
13 Eylül 2012, 01:00 | Mesaj No:10 |
Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
وَلِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ فَإِذَا جَاء أَجَلُهُمْ لاَ يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلاَ يَسْتَقْدِمُونَ (araf suresi 34. ayet)Her milletin belli bir eceli vardır. Onların eceli geldi mi, ne bir an geri kalabilirler, ne de öne geçebilirler. takdir edilen ecelin saati bellidir. melekler allah cc nun emirlerini eksiksiz yerine getirdiklerine göre azrail as ın gelip gitmesi demek allah muhafaza insanı küfre götürür. Konuşmalarında dikkatli olsunlar bu hurafelerden vaz geçseler haklarında hayırlı olur | |
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |