|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Mayıs 2018, 12:07 | Mesaj No:331 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 |
Filistin kardeşim yukarida yazdiklarindan hangisi o güne niyet etmemissen oruc kefarete girer yazıyor. Ramazan orucuda olsa her gun kendi gununde hesaba çekilir. Ramazan da insan niyeti yarın oruc tutmayacagim derse bu gunahkardir ama kaza gerekir. Çünkü zaruri durum hastalik ve yolculuktur. Kefaret şartlari yukarıda yazdiklarin icin kasıtlı gün icindeki uygulamadir |
27 Mayıs 2018, 23:33 | Mesaj No:332 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 |
soru şu şekilde olursa kefaret gerektirmez. "Ramazandayız yarın oruç tutmayacağım" der ve oruç tutmazsa mazeretsiz oruç tutmamak günah olmakla birlikte kaza gerekir. soru şu şekilde olursa kaza ve kefaret gerekir. "niyet ettim yarın ramazan orucu tutacağım ve oruçlu iken bozdum." kefaret gerekmesi için ramazan orucu olması lazım, oruçlu iken gereken önemli mazereti olmadan bozmuş olmak lazım. Ramazan orucu dışında ister kaza orucu ister nafile orucu olsun bozması halinde sadece kaza gerekir. şafii mezhebinde göre cinsel ilişkide kadının rızası yoksa kefareti erkek öder kadın sadece kaza eder. Rıza varsa her ikisi de kaza +kefaret öder.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
30 Mayıs 2018, 17:06 | Mesaj No:333 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Soru-1: Öğrencilerin yapıp getirdiği yemeği yemekte bir sakınca var mıdır? Üniversite öğrencisi bunlar kazançları yok, ama adetimizdir tabak boş gönderilmez diyorlar..Yenildiği takdirde hakka girmiş olunur mu? Israrla belirtilmesine rağmen getirmekten vazgeçmeyen bu öğrencilere karşı nasıl bir dil kullanılmalı? Soru-2: Ezberlerimiz arasına yeni kattığımız bir sureyi namazda okurken çok sıkıntı yaşıyoruz. Normalde hatasız ve net okurken ilahi huzura varınca, sureyi okurken duraksamalar, geri dönüp önceki aytten tekrar alma, veya ayet atlama (atladığının farkına varıyor ama aklına gelmediği için mecbur devam ediyor) gibi sıkıntılar... Böylesi bir durumda yeni ezberlediğiniz bir sureyle namaz kılmanın sakıncası var mıdır? Namazın sıhhatini etkiler ve gölge düşürür mü?
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
30 Mayıs 2018, 20:55 | Mesaj No:334 |
05 Nisan 2018 |
Site üstadlarimiz haklarini helal etsinler kendi dunyamca bu güzel sorulara cevap vermek isterim. 1) Hassas düşünceniz her daim devam etsin. Hakkaniyet konusunda herdaim titiz yaşam lutfetsin mevlam. Gençlerin ikramini kabul ediniz ve onlara dua ediniz ki onlara gelen burs ve kazanç bereket kazansın. Diğer açıdan bu güzel adeti üniversiteli genclerimizin ve nesillerimizin devam etmesi açısından oldukca güzel bir uygulama... Size gelince ne kadar iyi niyetle olursa olsun onlara cok kaliteli ikramlarda bulunmayin ayni seviyede verin ki öğrenci psikolojisi ezilebilir ve sonrasinda size ikram göndermekte zorlanabilirler. |
30 Mayıs 2018, 21:00 | Mesaj No:335 |
05 Nisan 2018 |
2.) Ayetin anlamı bozacak bir karışıklık namazi bozar. Ayet atlama karıştırıp tekrar dönmek sehiv secdesi gerektirecek hale düşürebilir. O süreyi namazdan önce defalarca okunup tam akılda degilse en kısa 3 ayet. Yada unuz bir ayetini ezberden okunabilir. Allah namazlarimizi kabul buyursun |
01Haziran 2018, 02:10 | Mesaj No:336 | |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Alıntı:
Kefaret oruç tutmamanin değil oruç bozmanin cezasıdır. Ayrıca kefaret orucu (61 gün ) hemen bir insana vacip olmaz .Şöyle ki Ramazan orucuna başlanmış olması gerekir .Bozarken çok keyfi bozması gerekir . Hastalık ,yaşlılık ,yolculuk gibi mazretler olmadan Ramazan orucuna başladıktan sonra keyfi olarak yenip içilmesi ve oruçluyken cinsel ilişki de kefaret gerektirir. Mesela oturup bir bardak soğuk su içerek Ramazan orucunu bozana kefaret gerekirken ,yenilmesi adet olmayan ,kagit ,pamuk ,toprak ,ot ,kabukla birlikte yumurta tek cekirdek ,kabukla birlikte fındık ,bir avuç dolusu tuzu ağzına atarak , vs.Ramazan orucunu bozana sadece kaza gerekir. Şafi mezhebinde yiyip içerek kasten oruç bozana sadece kaza gerekir.Kefaret sadece oruçlu iken cinsel ilişkiye girene vacip olur.
__________________ | |
07Haziran 2018, 19:49 | Mesaj No:337 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
muhsin hocam benim bayan arkadaşım öğretmen kendisi benim bulunduğum yerde ikamet ediyor babası gil başka şehirde babası bu seneki fitreyi senin adına da ben veririm demiş aynı evde yaşamıyoruz bir de benim kendi kazancım var babamın benim adıma kendi parasıyla verdiği fitre bana geçerli olur mu bir de tam tersi olsaydı ben babam annem kardeşlerimin adına burda versem olur mu diyor cevap bekliyor benden yardım edebilir misin hocam inşallah anlaşılır soruyu sormuşumdur |
07Haziran 2018, 22:47 | Mesaj No:338 | |
Durumu: Medine No : 680 Üyelik T.:
25 Aralık 2007 | Alıntı:
evet birbirlerinden haberli olmak izin almak vekalet almak şartı ile anne baba evlatlarının fıtrasını verebilir. Tam tersi de mümkündür. Beraber yaşamaları şart değildir. Haber vermeden vekalet almadan başkası adına fıtra zekat vermek alimlerin ittifakı ile caiz değildir. | |
14Haziran 2018, 02:10 | Mesaj No:339 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
Es-seb'ut-tival - Kurandaki 7 uzun süre Mumsema Es seb uttıval * 7 uzun sure * 1- bakara medine 286 ayet 2- ali imran medine 200 ayet 3- nisa medine 176 ayet 4- maide medine 120 ayet 5- enam mekki 165 ayet 6- araf mekki 206 ayet 7- enfal+tevbe medine 75 +129 = ayet 8- şuara mekki 227 ayet 26. Sure. 9- saffat mekki 182 ayet 37. Sure. benim öğrendiğime göre de 2. en uzun sure ali imran ama ayet sayısını bakınca a'raf ve şuara sureleri, ali imran suresinden ayet sayısı fazla bu sıralanış neden böyle hocalarım |
14Haziran 2018, 09:24 | Mesaj No:340 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Alıntı:
Yukarıda yazılan sure isimlerinde fazlalık ve yanlışlık vardır.7 uzun sure derken ayet sayısı olarak değil , uzunluk yani ayetlerin çok yer kaplaması yani sayfa uzunluğu olaraktır. 7 uzun sure isimleri şunlar: Bakara Ali İmran Nisa Maide En'am A'raf Enfal
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
Konuyu Toplam 10 Kişi okuyor. (0 Üye ve 10 Misafir) | |