|
Konu Kimliği: Konu Sahibi " İdiL Su ",Açılış Tarihi: 17 Ocak 2013 (22:13), Konuya Son Cevap : 04 Şubat 2013 (20:11). Konuya 20 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Ocak 2013, 22:13 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Hayatımın en zor sorusu belki de... Hayatımın en zor sorusu belki de... Selamun aleykum... Ben bi soru sormak istiyorum daha dogrusu bu konuda dinen yapmam gereken ne bunu bilmek istiyorum... ilk dogdogu andan itibaren evlatlık verilmiş bir çocuk onu dünyaya getiren kadın ve vesile olan adama karşı bir sorumlulugu var mıdır? Onları görmesi gerekir mi onları yoksayması dinen dogru mu ? Onlarla görüşmek istemesinde çocugu evlatık alan anne babanın bu durumdan üzülmemesi için görüşmemek ne kadar dogru ? Cevap verir ve beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...
__________________ |
Konu Sahibi " İdiL Su " 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ögle namazı farzlanmaz mı? | Namaz-Abdest-Teyemmüm | mehmet akif2 | 5 | 4335 | 11 Şubat 2014 23:42 |
engelli çocuklarda anne baba yükümlülügü nedir | Çocuk ve Aile Sağlığı | " İdiL Su " | 23 | 9379 | 03 Şubat 2014 04:51 |
OKur musunuz lütfen... | Serbest Kürsü | " İdiL Su " | 1 | 1789 | 15Haziran 2013 01:51 |
Acil yasin okuyabilecek olan var mı? | Serbest Kürsü | " İdiL Su " | 2 | 1821 | 07Haziran 2013 15:37 |
Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr... | Soru Cevap Arşivi | Medineweb | 42 | 15398 | 03 Nisan 2013 23:35 |
18 Ocak 2013, 00:40 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de...
onun dünyaya getiren kadın ve vesile olan kişi derken gerçek anne ve babanız değilmi ben şunu söyleyim dinen bunun boyutu bilemem fetva verecek kapasitede değilim zaten içimden geçeni söylemek istedim bir annenin evladından vazgeçmesi çok zor,ben dün gece rüyamda çocuğuma kötülük yapıldığını gördüm ağlayarak uyandım, sabaha kadar uyumadım halada etkisindeyim evlat bambaşka bişey onu dünya ya siz getirdiğiniz için olsa gerek kendi canından öte tuturyorsun,konuyu bağlamak istediğim nokta şu aslında ben zannetmiyorum ki bencilliğinden bir anne,baba çocuğunu bir başkasına versin,o insan o çocuğu dünyaya getirdiğinde ne durumdaydı, sebebi neydi bilmek lazım tabiki ne olursa olsun çocuğundan ayrılmak çok korkunç birşey ama belkide o anne, baba sırf çocuğunun geleceği,sağlığı,maddi manevi hayatı için kendilerinin acı çekeceklerini bilerek evlatlarından vazgeçmiş olabilirler..insanları dinlememeden yargılamak lazım
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
18 Ocak 2013, 02:11 | Mesaj No:3 |
07 Eylül 2012 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de... Anne degilim belki anlamıyorum ama ben gerçek anne baba evladını yoksuzluk sebebiyle verebilir anlıyorum bunu anlamaya calısıyorum ama ben bu sebepten cocugumu versem bi sene sonra tekrar couk dogurmam 6 cocuk neyine bakamıyan icin yanlıs mı soyluyorum evlatlık verildigim aile annem babam olarak görüyorum ama dediigim gibi dinde dogru olanı yapmak istiyorum törpüleniyo acı sadece onları silmem ne kadar dogru bunu bilmemek canımı acıtıyo insanlara birseyi anlatırken aile hayatından bahsederken ben dogru olanı yapmıyorsam utanırım anlatamam anlatabilmem icin onu yapmamam gerek degil mi anne missiniz anne olarak cvp verin lütfen hangi yolda yürümeliyim... Buarada allah evlatlarınıza size bagışlasın... Şanslılar sizin gibi anneleri oldugu için
__________________ |
18 Ocak 2013, 10:36 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 21263 Üyelik T.:
02 Kasım 2012 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de...
Öncelikle Allah yardımcınız olsun.Çok zor bir soru ben dinimize göre evlatlık uygun değil biliyorum.Peygamberimizin evlatlığndan dolayı.durum bu konuyu aşmış kalbinize danışarak iki tarafıda üzmeden hareket etmenizi tavsiye ederim.
|
18 Ocak 2013, 13:49 | Mesaj No:6 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de...
konuyu psikolojik yada sosyolojik boyutunda düşündüğümüzde altında inanılmaz savunmalar ikna edici cümleler dökülür suçladığımız muhatabımızdan..bu asırda evladına bakamıyacak kadar,evlatlık verecek kadar mağdur aile sanmıyorum.bu tarafı kurcalamak istemiyorum zaten.. fikhi anlamda cevap şu verilebilir; her iki aile sizin öz anne babanızdır.birisi kan yolu ile diğer süt yolu ile.yani islam hukukunda bu dörtlü sizin öz anne babanızdır.her dördünün üzerinizde hakkı vardır.Kuran onlara "öffff" bile demeyı yasaklamıştır.siz gene insani olarak düşünün.size yakışanı yapın onlar anne ve babanız.hepsine karşı sorumluluklarınız vardır.hepsine yetecek kadar kalbiniz vardır eminim...duygusallığı bırakın kuranı dinleyın... onların hatasını siz değil bırak Allah hesap sorsun...
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
18 Ocak 2013, 16:39 | Mesaj No:7 |
07 Eylül 2012 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de... Bende kimseyi üzmek istemiyorum inşallah başarabilirim teşekkür kardeşim... Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...
__________________ |
18 Ocak 2013, 16:43 | Mesaj No:8 | |
07 Eylül 2012 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de... Alıntı:
__________________ | |
18 Ocak 2013, 16:49 | Mesaj No:9 | |
07 Eylül 2012 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de... Alıntı:
Şöyle birşey var süt yoluylada bir bagım yok emek var sadece duygusallıkla kuranın yolunda ilerleyebiliyorum... Kalbim hepsine yeter ama bana emek veren annem babam herşeyim onlar buna üzülürse ben dayanamam bunda çıkış yolu bulamıyorum ve onları yoksaydıgımda gerçekten yanlış yolda mı olurum...
__________________ | |
18 Ocak 2013, 17:04 | Mesaj No:10 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de...
yer yüzünde hiç bir canlı yavrusuna bilerek isteyerek zarar vermez üzmek istemez.ormandaki vahşi hayvanlar içinde bu geçerlidir. anne ve babanın da mutlaka ama mutlaka çok önemli bir çıkmazları/çaresizlikleri/mecburiyetleri olmuştur emin ol.tüm bu çaresizliğe rağmen seni başkasına vermişlerse emin ol kan ağlayarak içleri acı dolu vermişlerdir. hiç bir gerekçe haklı kabul edilemez,anne babanızı mazur gösteremez bu konuda tabii ki. sana düşen affetmek ileride anne olursan onları daha iyi anlıyacaksın. diğer konu ise,size merhamet eden bakan büyüten seven öz evlatları gibi gören,takdirlik bir anne baba var.Allah onlardan razı olsun çok şerefli onurlu bir vazife yüklenmişler.senle ağlamışlar senle gülmüşler fedakarlık yapmışlar tüm emekleri için Allah razı olsun.bu fedakar aile merhametsiz değildir,olsaydı sana bakmazlardı..böyle takdirlik bir aile emin ol seni anlayacaklardır.merhametsizlik edip seni anne babandan mahrum etmezler.kendini burada ifade edebilecek kadar büyüdün,ve zeki kültürlü bir insansın.hepsinide ikna edeceğini hiç kimsenin kalbi kırılmadan ,gözler yaş dökmeden çözebileceğine inanıyorum. anne babana dön demiyorum ve artık dönmenede gerek yok.arada ziyaret et kalplerini hoşnut et sana muhtaçsalar elinden geliyorsa el uzat yeterlidir.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |