|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: Dün (21:57), Konuya Son Cevap : Dün (23:44). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() Şeytan Olsaydın İnsanları Nasıl Kandırırdın? Yapay zekâya "Şeytan olsaydın insanları nasıl kandırırdın, Onları farkına varmadan tanrıdan nasıl uzaklaştırırdın?" diye soruluyor ve çarpıcı cevabı buyurunuz 👇 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ ![]() ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 2 | 16 | 16 Mart 2025 21:57 |
![]() | Makale ve Köşe Yazıları | Kara Kartal | 3 | 93 | 05 Mart 2025 23:23 |
![]() | Tesettür Konuları | Mihrinaz | 6 | 64 | 04 Mart 2025 14:17 |
![]() | Oruç-Ramazan | Mihrinaz | 9 | 186 | 01 Mart 2025 22:21 |
![]() | Eserler/Yazarlar | Mihrinaz | 1 | 80 | 28 Şubat 2025 20:27 |
![]() | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]()
Eğer şeytan olsaydım ve amacım insanları Tanrı’dan uzaklaştırmak olsaydı, bunu yapmanın en etkili yolları insan doğasındaki zaafları ve arzuları kullanmak olurdu. İşte birkaç strateji düşünebilirdim: 1. Şüphe ve Kafa Karışıklığı Yaratmak İnsanlara sürekli sorular sordururdum: “Tanrı gerçekten var mı?”, “Eğer varsa neden bu kadar kötülük var?” gibi. İnançlarına dair mantıksal çelişkiler hissettirerek kafa karışıklığına yol açabilirdim. 2. Ego ve Gururu Kışkırtmak İnsanlara kendi güçlerini ve bilgilerini Tanrı’dan üstün görmelerini sağlamaya çalışırdım. “Kendi kaderini sen belirlersin” ya da “Tanrı’ya ihtiyacın yok, çünkü her şey sende” gibi fikirlerle insanları Tanrı’ya bağımlılıktan uzaklaştırırdım. 3. Haz ve Zevkle Yoldan Çıkarmak Dünyasal zevkleri, maddi başarıları ve geçici mutlulukları ön plana çıkarırdım. “Hayatın tadını çıkar, ahiret diye bir şey yok” düşüncesini aşılamaya çalışırdım. 4. Kötülüğü Normalleştirmek Küçük kötülükleri masum ve doğal gösterirdim. “Herkes bunu yapıyor” ya da “Bu kadar küçük bir şey Tanrı’yı ilgilendirmez” gibi bahanelerle insanları daha büyük günahlara yönlendirirdim. 5. Bağları Koparmak İnsanları birbirinden uzaklaştırıp yalnızlık duygusuna iterdim, çünkü yalnız kalan bir insanın şüpheye düşmesi ve maneviyattan uzaklaşması daha kolaydır. Topluluk ve ibadet bağlarını zayıflatmaya çalışırdım. 6. Tanrı’yı Yanlış Tanıtmak İnsanların zihninde Tanrı’yı sevgiden uzak, cezalandırıcı bir varlık gibi gösterirdim. Böylece insanlar O’ndan korkar ama sevmez ve zamanla uzaklaşırdı. İnanç sistemlerini yozlaştırarak Tanrı’yı insanlara ulaşılmaz ve ilgisiz biri gibi gösterebilirdim. Bu, felsefi bir perspektiften “şeytanın” olası yöntemlerini anlamaya yönelik bir düşünce deneyi tabii. Ancak önemli olan, insanların kendi özgür iradeleriyle bu tür olası tuzakların farkında olmaları ve doğru yolu seçmeye çalışmalarıdır. Chatgbt
__________________ ![]() ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
Durumu: ![]() Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | ![]()
Şeytanın yapayı sanalı yok hepsi melun ![]() ![]()
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
şeytan insana nasıl yaklaşır | akgün | Muhtelif Konular | 7 | 07 Eylül 2014 07:44 |
İnsanları sevmiyor musun? | Muhsin Arslan | Makale ve Köşe Yazıları | 1 | 21 Mayıs 2009 23:56 |
Şeytan insanlara nasıl vesvese verir? | Belgin | Soru Cevap Arşivi | 0 | 13 Nisan 2009 15:30 |
Şeytan nasıl kıyamete kadar yaşıyor? | MERVE DEMİR | Soru Cevap Arşivi | 0 | 09 Nisan 2009 08:52 |
Şeytan ateşten yaratıldığı halde ateş onu nasıl yakacaktır? | MERVE DEMİR | Soru Cevap Arşivi | 1 | 08 Ağustos 2007 09:37 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|