|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi: 11 Mayıs 2017 (00:51), Konuya Son Cevap : 18 Mayıs 2023 (16:30). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Mayıs 2017, 00:51 | Mesaj No:1 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Hak rızasını istiyorsan Hak rızasını istiyorsan madem ki Hak rızasını istiyorsun hak etmelisin uğraşmalısın yorulmalısın Rabbinin rızası uğruna sıkıntılardan yılmamalısın şikayetlenmeden çaba göstereceksin Allah için gözden geçireceksin yaptığın işleri uğraştığın şeyleri ne kadarı Rabbin için ne kadarı nefsin için hesaba çekeceksin kendini her günün ardından hep hesap edeceksin doğru yanlışları ona göre adım atacaksın meşgalelerine hangi meşguliyetin Rabbine yakın ediyor hangisi uzak ediyor bileceksin nefsinin emirlerine uymayacaksın dünyayı değil ahiret yurdunu önüne alacaksın yaptığın amellere bakacaksın Rabbinin rızasına uygun mu değilse uzak olacaksın bilmelisin nefsine uyunca şeytana yol açarsın tuzaklarına düştün mü hemen kaçamazsın şeytan seni hep aldatır işi o seni uçurumun kenarına getirip oradan bırakır seni yuvarlanırsın farkında olmadan günah çukurlarına kimse kurtaramaz seni tek yaptığın hayırlı ameller kurtulmana vesile olabilir çok güvenme amellerine çok böbürlenme Rabbinin rahmeti olmazsa bir hiçsin sakın ben yaptım deyip kibrine yenilme Rabbin izin verirse nefes alabilirsin,adım atabilirsin her şeyi kendinden bil yapmadıklarını yaşarsan imtihandır unutma sabır libasını giysin benliğin kul olmaya gayret et Rabbin yolunu kolaylaştırsın zorlaştırma nefsine uyarak Rabbinin rıza yolunu kapattırma Rabbinin rahmet kapısını kendi yüzüne ecel geldiği vakit kabul olmaz hiç bir tövbe pişmanlık duygusu sana fayda vermez ölümün gelmeden önce sen ölüm gelecek gibi ameller inşa et ömrüne,,,, 10.05.2017 |
Konu Sahibi Sükutu-Ezber 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yerin üstünde yaşayan ölülermişiz de haberimiz... | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 13 | 17 Aralık 2024 15:24 |
Osmanlı'nın ruhu aramızda | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 32 | 14 Aralık 2024 12:42 |
Bu Adem sensin ey insan! | Kur'ân-ı Kerim Genel | Sükutu-Ezber | 0 | 46 | 29 Kasım 2024 13:20 |
İncelik herkesin harcı değil | Sükutu-Ezber | Vasat | 2 | 88 | 21 Kasım 2024 14:07 |
Günahı yüze vurmak kolay | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 56 | 20 Kasım 2024 18:23 |
18 Mayıs 2023, 16:30 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Rabbinin rahmeti olmazsa bir hiçsin
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |