|
Konu Kimliği: Konu Sahibi akgün,Açılış Tarihi: 25 Nisan 2008 (22:23), Konuya Son Cevap : 25 Nisan 2008 (22:23). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Nisan 2008, 22:23 | Mesaj No:1 |
Kalbim temizdir demek Kalbim temizdir demek Van’da medfun bulunan velîlerden Şeyh Mehmet Emîn Efendiye, bir gün bâzı sevdikleri; - Efendim, bir din adamı var ki, çalgı dinliyor. Yabancı kadınlarla, kızlarla arkadaşlık yapıyor. Karısını, kızlarını çıplak gezdiriyor. Sonra da; “Kalbim temizdir. Sen kalbe bak” diyor. Siz buna ne dersiniz? diye sordular. Cevabında; - Onun gideceği yer Cehennemdir, buyurdu. Ve ekledi: - Hâlis bir Müslümanın her işi, düşünceleri, sözleri, ahlâkı, Resûlullaha uygun olur. Çünkü, bütün saadetlere, Ona uymakla kavuşulur. Resûlullaha uymak Bir gün de bazı gençler; - Resûlullaha uymak nasıl olur? diye sordular bu zâta. Cevabında; - Resûlullaha uymak, Onun getirdiği İslâmiyete uymakla olur, buyurdu. Ve ekledi: - Günah işleyince, hemen tövbe etmelidir. Gizli işlenen günahın tövbesi gizli, açık işlenmiş günahın tövbesi açık olur. Sözlerine devamla; - Tövbeyi geciktirmemelidir, buyurdu. “Kirâmen kâtibîn” melekleri, günahı hemen yazmazlar. - Neden? dediler. - Tövbe etmesini beklerler. Tövbe ederse hiç yazmaz, tövbe etmezse bir günah yazarlar. Şöyle bitirdi: - Günaha tövbe etmemek, bu günahı yapmaktan daha fenadır. İki mühim nasihat Bir gün de, sevdiği bir gence; - Evlâdım, sana iki nasîhatim var, buyurdu. Delikanlı sevindi: - Buyurun hocam. - Birincisi, “beş vakit namaz”ını mutlaka kıl. Zarûret haller haricinde kazâya bırakma. Genç sordu: - Zarûret haller nelerdir efendim? - “Uyku” ve “Unutmak”. Bu hallerde de hemen kazâsını yaparsın. Ve ekledi: - İkinci nasîhatim, annenin babanın duâsını al. Hele “Baba duâsı”, Peygamberin ümmetine duâsı gibidir. Abdullatif UYAN | |
Konu Sahibi akgün 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü... | Tefsir Çalışmaları | akgün | 0 | 2152 | 21 Kasım 2010 00:12 |
Meşrulaştırılmaya çalışılan Haram: Alay etmek .... | Kur'ân-ı Kerim Genel | Vuslat Zamanı | 1 | 2351 | 14 Kasım 2010 21:18 |
Kainatın Efendisi | Hz.Muhammed(s.a.v) | akgün | 5 | 2297 | 14 Kasım 2010 21:13 |
Ali Şeriati'ye Reddiye | Alimler(Rh) | Vuslat Zamanı | 22 | 13720 | 14 Temmuz 2009 21:21 |
Yüreğim seninle mühürlensin... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | huzzam | 2 | 1884 | 02 Temmuz 2009 18:26 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |