01 Ocak 2009, 01:26
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 291 Üyelik T.:
05 Ekim 2007 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
47 Konular:
10 Beğenildi:1 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Mürşidi kamilin yardımı resullahın dilinden.inanmayanlara Mürşidi kamilin yardımı resullahın dilinden.inanmayanlara MÜRŞİD-İ KAMİL'İN İMDADI
Nebiler Nebisi (SAV) buyuruyor: "Bu Mürşid-i Kamillerin himmeti, ölmüş kalpleri diriltir. İmanımız vardır. Bunlar çağıranlara yetişirler. Biriniz azarsanız, şaşarsanız, yahut bir şeyde yardımcı muhafaza edici isterseniz, hiç kimsenin size yoldaş olmadığı ve naçar kaldığınız yerde: 'Ey Allah (cc) Hz.leri'nin has kulları! Beni muhafaza ediniz. Ey Allah (cc) Hz.leri'nin has kulları! Bana yardım ediniz!' deyiniz." (Müzekkin Nüfus. S.69)
Çünkü Allah-ü Teala (CC) Hz.leri’nin kulları var ki, onlara (çağıranlara) yardıma gelirler. Görünmezler, ravileri kuvvetli, kitapları sağlamdır. Senin sözün müslümanları dinden, bir de Mürşid-i Kamilden soğutmaktır. Başka bir bildiğin yoktur. Bu ümmet-i Muhammed’de (SAV) neler vardır. Senin kötü gördüğün, beğenmediğin öyle adamlar var ki, sen onları azgın sanırsın. Halbuki belki onun inancı seninkinden sağlamdır. Ümmet-i Muhammed’in (SAV) hepsine hüsnü zannın olsun. Allah-ü Teala (CC) Hz.leri insanın suretine ve ameline bakmaz, belki kalbine ve niyetine bakar. Senin suretin müslüman, ama kalbin yahudi mahallesi gibi olursa, ne faydasını görürsün? O sureten gördüğün kişinin kalbi belki seninkinden, Allah-ü Teala (CC) Hz.leri’ne karşı daha temizdir. Sende bir gurur var ki, ancak bilen sensin, müslüman da sensin, evliyanın, dervişin aleyhine konuşursun. Kalbinde bir kastın var, maksadın odur. Mürşid-i Kamiller hakkı ile arifi billah olan bu insanları düşünür ve daima gözyaşı döker. Evliya izamı daima Ümmet-i Muhammed’in (SAV) iyiliğini, refahını isterler, işte bunların himmeti dağları yürütür. |
| |