|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 08 Ocak 2020 (22:48), Konuya Son Cevap : 08 Ocak 2020 (22:48). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Ocak 2020, 22:48 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "Muhallebili Kadayıf Tatlısı"/medineweb "Muhallebili Kadayıf Tatlısı"/medineweb Malzemeler 300-350 g kadar tel kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağ 5 yemek kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz Muhallebisi için: 1 lt süt 4 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 adet yumurta sarısı 1 paket sıvı krema(200ml) Yapılışı Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının yapımına başlayalım Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın) Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın. Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz. Tatlımızı soğumaya bırakalım Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin. Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi püf noktaları nelerdir? Kadayıflarınızın kolay kırılması için öncesinden 2 saat kadar dondurucuda bekletmelisiniz. Kadayıf tatlınızı beklettiğinizde ilk gün ki kıtırlığı gidebilir. Bu yüzden misafir için yapacağınız muhallebili kadayıf tatlınızı tüketeceğiniz gün yapmanız daha iyi olacaktır. Yine de hazırda bulunsun isterseniz tatlınızı hazırlayıp sadece üst tarafına kadayıfları serpmeyi servis zamanına bırakabilirsiniz. Muhallebide kullanılan yumurta herhangi bir koku yada tat vermeyecektir. Ancak yinede bu konu ile ilgili tedirginlik yaşıyorsanız yumurtayı eklemeyebilirsiniz. Afiyet olsun...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 315 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 3403 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 192 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 239 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 232 | 16 Mart 2024 15:39 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Tam Kıvamında Ağızda Dağılan Hira Tatlısı "/medineweb | su damlası | Tatlılar | 0 | 06Haziran 2018 16:06 |
"Kadayıf Tatlısı (Fındıklı) "/medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 4 | 30 Mayıs 2018 23:15 |
"Vezir Parmağı Tatlısı "/medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 0 | 27 Mayıs 2018 14:56 |
"Cevizli Midye Tatlısı"/medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 0 | 24 Mayıs 2018 13:38 |
"İncirli Etimek Tatlısı"/medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 2 | 09 Kasım 2017 13:29 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|