|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ÂlâLeyl,Açılış Tarihi: 08 Mayıs 2021 (06:57), Konuya Son Cevap : 09 Mayıs 2021 (04:00). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Mayıs 2021, 06:57 | Mesaj No:1 |
HİCR - Genel/Davet HİCR - Genel/Davet Sevgili dostlar, Daha evvel Hicr Sûresine davet için bir başlık açmıştım velakin site bakım sürecindeyken o günlerdeki tüm yazılar silindi ve bu nedenle aynı daveti tekrar etmek istiyorum. Önümüzdeki bir yıl boyunca Hicr sûresini çalışmak arzusundayız ve bu arzuyu bizimle birlikte paylaşan dostlarla önümüzdeki bir yıl boyunca bu sûreyi nakış nakış zihnimize, kalbimize, ruhumuza, hayatımıza işleyeceğiz. Bu bir yılın sonunda umuyorum ki her birimiz kelime kelime tüm sûreyi bilecek, ayet ayet meal yapabilecek, tefsir yapabilecek duruma geleceğiz. Evet, pek çok âlim tefsir yapmıştır velakin biz öğretmenlerin en hayırlısından bizlere özel dersler öğretmesini isteyeceğiz. Kur'an'ın indirilmeye başlandığı gecenin başlangıç gecemiz olmasını istiyorum. Bir yıl sonraki Kadir gecesine kadar umuyorum ki bu sûreyi çalışacağız ve paylaşabildiklerimizi süreç boyunca birbirimizle paylaşacağız. Bin aydan daha hayırlı bu gecede başladığımız çalışma bin ömre bedel hayırlara vesile olsun inşaAllâh. Her gün bir kez okuyacağımızı söylüyorum velakin bazı günler meşgul olabilirsiniz ve okumayabilirsiniz. Biz bir ritüel yapmayacağız. Sevap kazanmak için okuma da yapmayacağız. Amacımız Rabbimizden öğrenmek olacak. Bir gün bazı sebeplerle okuyamadığınız için ertesi gün kaza edip iki kere okumanıza da gerek yok. Amacımız anlamak. Ritüel yerine getirmek değil. Bu çalışmaya katılarak "Her gün kesinlikle okuyacağım" diye bir söz vermiş olmayacaksınız. "Kolaylaştırın zorlaştırmayın," mantığıyla yaklaşalım birbirimize ve kendimize. Bu çalışmayı çok önemsiyorum ve umuyorum ki bu başlığı okuyan herkes bizimle bu çalışmaya katılır. Bizimle birlikte olanlar "Bin aydan daha hayırlı" bu güzel gecede Hicr sûresini dinleyerek çalışmamıza katılabilirler. İlerleyen zamanda bir çalışma haritası oluşturacağız. Şimdilik sûreye aşina olarak başlayalım. Son olarak: Kimler bizimle? ) | |
Konu Sahibi ÂlâLeyl 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
SEÇİM 2023 | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 1 | 239 | 13 Mayıs 2023 20:47 |
Arafatlar | Serbest Kürsü | ÂlâLeyl | 12 | 2218 | 16 Ağustos 2021 03:57 |
Davet | Serbest Kürsü | ÂlâLeyl | 0 | 389 | 31 Temmuz 2021 18:57 |
Hicr Suresi Ortak Çalışmamız | Tefsir Çalışmaları | Mihrinaz | 23 | 5084 | 09 Mayıs 2021 22:56 |
HİCR - Genel/Davet | Tefsir Çalışmaları | ÂlâLeyl | 4 | 609 | 08 Mayıs 2021 06:57 |
08 Mayıs 2021, 09:17 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Bendeniz
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
09 Mayıs 2021, 02:04 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Ne zaman başlıyoruz hocam[emoji4]
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
09 Mayıs 2021, 04:00 | Mesaj No:5 |
Kadir gecesiyle başladık Sayın Yöneticimiz. Yeni katılacak dostlarla birlikte büyüyerek devam ederiz inşaAllâh.
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |