|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 20 Mart 2012 (15:52), Konuya Son Cevap : 07 Temmuz 2012 (10:52). Konuya 81 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Mart 2012, 16:14 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler.
Hayır kardeşim o tekfir değil bilakis inanç krtierlerimizin uyuşmamasıdır Tevhid inancında ayrışmamızdır Tekfir değildir Tevhid herkesin aynı düşüncede olması değildir...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
21 Mart 2012, 16:18 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler. Tamam abi bizimde tekfir dediğimiz bu İNANÇ KIRİTERLERİMİZİN UYUŞMAMASI,yoksa biz demiyoruz kafir müşrik sayım memuru olalım..adamın amelinde şirk varsa bunu bilsin bilmesin müşriktir..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
21 Mart 2012, 16:18 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler.
Sayın la, hitabınızın cok keskin oldugunu vurgulamakta fayda görüyorum. Bir insana müşrik diyebilmek icin o insanı bir cemaatin icinde görmek yeterli bir sebep degildir, zira kalbini acıp bakmadınız. Bu arada kainatın sevgilisi kendi meclisinde münafıklarla aynı safta namaz kılarken siz münafıksınız cıkın buradan demiş mi? siz hangi metodu örnek alıyorsunuz. Din dersi verme niyetinde degilim lakin icmali iman nedir .)) icki icer, zina yapar, namaz kılmaz, haram yer günahkar olur ama hala iman üzeredir. Allah bunu böyle bildirmişken, bir cemaate katılmış kişi müşrik oluyor öyle mi .))) Kişi seyh dedigi birine rabıta yapıyorsa günahı onun boynuna fakat hüküm koyucu siz degilsiniz bunu unutmayın.
__________________ Bismillah diyerek... |
21 Mart 2012, 16:25 | Mesaj No:24 | |
27Haziran 2011 | Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler. Alıntı:
şirk ZAHİRİ dir,sayın iklimya ben zahiren bbakıp Allahın hükmüyle hükmediyorum.. sizin peygamber inancınıza göre rasulullah ZAHİREN AMELİNDE ŞİRK OLANLARA müslüman mı demiştir diyorsunuz...böyleyse buyrun delillendirin o zaman rasulullahın müşriklere kardeşim dediğini,onları müslüman kabul ettiğini ve öyle davrandığını...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
21 Mart 2012, 16:29 | Mesaj No:25 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler.
sayın la, dini islam olmayan bir müşrik ile dini islam olan bir günahkarı bir birinden ayırt edebilecek seviyede oldugunuzun inancındayım. günahkar olmus birini tekfir edemezsiniz, size bu selahiyeti kimse vermiyor. zira kişi zahiren de bunu kabul etmedigi gibi eger böyle bir durumda degilse ateşinizi cogaltmanıza lüzüm yoktur. zahiren bu kişi, Allahım senin yerine seyhime ibadet mi ediyorum diyor, sana kulluk yapmıyorum ama bir beşere mi kulluk yapıyorum diyor, sen yarattın ama ben bir yaratılana mı meyl ettim diyor. insanlar cehaletleri sebebiyle bazen nasıl sevgi ve saygı göstereceklerini bilemezler. siz alim ile cahili bir kefeye koymayınız.
__________________ Bismillah diyerek... |
21 Mart 2012, 16:30 | Mesaj No:26 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler. Alıntı:
Müşriğe hiç kimse müminsin diyemez. Arada ince ayrıntıyı karıştırıyorsunuz. Müşriklikle itham edilen kimseler aynı Allah'a inanan, peygamberler itaat eden eden, ibadetlerini yapan/yapmaya çalışan kimselerdir.Kendisini de müslüman olarak olarak sayıyorlar. Mekke'deki müşrikler gibi değiller. Onlar Peygamberi ve Kur'an'ı kabul etmiyorlardı. Ama Allah inançları vardı.Bunun yanında putları da şefaatçiler kabul ediyorlardı. Amel ve niyetleri şirk içinde idiler. Bugün müslümanım diyen kimseler ile o günkü müşrikleri eş değer görmemek gerekir. Şirk amelleri işliyorlarsa müslümanın sorumluğu onları uyarmaktır.Hakimlik yapmak değildir.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
21 Mart 2012, 16:42 | Mesaj No:27 | |
27Haziran 2011 | Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler. Alıntı:
kişinin müşrikliği illaki MEKKEDEKİ MÜŞRİKLER gibi mi olması lazım,kişi Allahın belirlediği ve rasulunun açıkladığı herhangi bi fiille şirk içinde ise,ibadetindede devam ediyorsa bu kişi aynı GAVS,KUTUB,ŞEYH lerine intisab edip,bi yandanda Allahtan başka hüküm koyuculara oy verip bu hal üzere yaşayıp öldü,bu kişinin ameli boşa gitmiş olmazmı, Allah peygambere bile eğer şirk katarsan amelin kaybolur ve kaybedersin demiyor mu kuranda,ve bu hal üzere ölenler sizce Allaha inanıyor,peygamberede inanıyor ama şirk ameliyle ölüyor bunlar MÜMİN OLARAK MI ÖLÜYOR,YOKSA MÜŞRİK OLARAK MI...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
21 Mart 2012, 16:43 | Mesaj No:28 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler.
Konunun ana muhattabı burda Mustafa İslamoğlu Hocamdır ve asla tekfir edilmeyecek Alim oğlu Alim bir zata söyleminiz üzeredir düşüninki Ahmed Kalkan Mevdudi ve benzerlerini dahi tekfir eden mantığa ben nasıl müsamaha göstereyim söylermisiniz...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
21 Mart 2012, 16:44 | Mesaj No:29 | |
21 Mart 2012, 16:47 | Mesaj No:30 | |
Tağuti sistemlerde oy vermek şirk midir değil mi...
Konuyu Toplam 24 Kişi okuyor. (0 Üye ve 24 Misafir) | |