|
Konu Kimliği: Konu Sahibi umut628,Açılış Tarihi: 30 Ağustos 2014 (00:21), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2023 (14:24). Konuya 97 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Aralık 2014, 22:21 | Mesaj No:31 | |
Cevap: Kim bu Allah dostları? Alıntı:
Soruna cevap vermediniz La ilahe illallah diyen müslüman midir.yani sizin dusuncenize uygun kişiler ( tarikatcilar cemaatler hariç çünkü sizin düşüncenizde onlar şirk ehli onları hariç tutun | ||
25 Aralık 2014, 22:22 | Mesaj No:32 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Kim bu Allah dostları?
ALİ 70,burda kimseye hakaret edilmemiş,islama atılan iftiraları ifşa ediyoruz..Kim neye inanıyorsa inansın,bakın hakaret olmadan münazara ediyoruz,sizdende bu duruma saygılı olmnızı öneririm...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
25 Aralık 2014, 22:23 | Mesaj No:33 |
Durumu: Medine No : 45760 Üyelik T.:
27 Ekim 2014 | Cevap: Kim bu Allah dostları?
siz iftira atıyosunuz sırf kendi dusuncelerinizi empoze etmek için.bu da muslumanlıga yakışmaz buna ne demeli..
__________________ HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL! |
25 Aralık 2014, 22:24 | Mesaj No:34 |
tarikatlarda kafa sallamak zikir esnasın da sirke mi girere buyrun bir de burdan bakalım
25 Aralık 2014, 22:24 | Mesaj No:35 | |
27Haziran 2011 | Cevap: Kim bu Allah dostları? Alıntı:
olmuyorsa verin olmayan tarikatın ismini o zaman,olmuyor demekle olmaz,ispat lütfen
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
25 Aralık 2014, 22:25 | Mesaj No:36 |
Ehl-i sünneti tekfir ediyorlar. (Essuhubul Vabile s.39, Acaibul Asar 7/146) CEVAP Müslümanı tekfir etmek küfür olur. İki hadis-i şerif meali şöyledir: (La ilahe illallah diyene, işlediği günahlardan dolayı kâfir demeyin! Buna kâfir diyenin kendisi kâfir olur.) [Buhari] (Mümine kâfir diyenin, kendisi kâfir olur.) [Buhari] siz bunu yapıyosunuz ..
25 Aralık 2014, 22:27 | Mesaj No:37 |
esariler ve maturidiler hakında ki dusunceleriniz onlar da mı kafir.
25 Aralık 2014, 22:29 | Mesaj No:38 |
Tasavvuf düşmanlığı Yahudilerden önce tasavvufla savaşın; çünkü onlarda Mecusi ruhu vardır. (El-Mecmua el-Mufid min akidet el-tevhid, s.102 Mektab Darül-fikr, Riyad) CEVAP Bir hadis-i şerif meali şöyledir: (Allahü teâlânın, kalbime doldurduğu feyzlerin, nurların hepsini Ebu Bekr’in kalbine akıttım.) [Mektubat-ı Masumiyye] Hazret-i Ebu Hüreyre de buyuruyor ki: (Resulullahtan iki türlü ilim öğrendim. Bunlardan birini sizlere bildirdim. İkincisini söylersem, beni öldürürsünüz.) [Buhari] İmam-ı a’zam hazretleri, ictihadda en yüksek dereceye ulaştığı halde, Cafer-i Sadık hazretlerine talebe oldu. Daha sonra, talebe olduğu iki seneyi kastederek, (Ömrümün son iki senesi olmasaydı, Numan helak olurdu) buyurdu. Hazret-i Ömer vefat edince, oğlu Abdullah hazretleri, (İlmin onda dokuzu öldü) buyurdu. İşitenlerin buna şaşırdıklarını görünce de, (Fıkıh bilgilerini değil, Allah’ı tanımak ilmini söyledim) buyurdu. (Buhari) Muhammed Masum Faruki hazretleri de buyuruyor ki: Tasavvuf marifetlerinin hepsi Resulullahtan gelmektedir. Bunların isimleri sonradan konulmuştur. Resulullahın Peygamber olduğu bildirilmeden önce, kalble zikretmekte olduğunu muteber kitaplar yazmaktadır. (2/59)
25 Aralık 2014, 22:30 | Mesaj No:39 | |
27Haziran 2011 | Cevap: Kim bu Allah dostları? Alıntı:
yukarda cevabı verdim,ayrıca bu sözün söylendiği ortama bakın ,BU SÖZ BU SÖZÜ ANLAYAN VE GEREĞİ GİBİ YAŞAYIP BU SÖZÜ SÖYLEDİKTEN SONRA BUNU İDDADAN,İSPATA GÖTÜREN müslüman bir ortamda söylenmiş,daha sonra bu söz Ömer ra an zamanında ,ebu hureyre ra an tarafında mahiyeti bilinmeyen bir ORTAMDA SÖYLENİNCE ,Ömer ra an tarafından yerden bi kemik alınıp ebu hureyrenin kafasına vurulmuştur.Yani bu sözü bu gün söyleyen herkese müslüman demek yanlış ve batıl bi itikattir.
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
25 Aralık 2014, 22:30 | Mesaj No:40 | |
Durumu: Medine No : 45598 Üyelik T.:
20 Ekim 2014 | Cevap: Kim bu Allah dostları? Alıntı:
| |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |