|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 13 Mart 2012 (18:11), Konuya Son Cevap : 20 Mart 2012 (12:04). Konuya 73 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Mart 2012, 18:11 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | "İslamda Böyle Bir Tevbe Ayini[töreni] Varmıdır.?[Menzilden.." "İslamda Böyle Bir Tevbe Ayini[töreni] Varmıdır.?[Menzilden.." [YT]MgB_4EcG7f0[/YT]
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ELFAZI KÜFÜR | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 2 | 732 | 29 Ağustos 2021 23:16 |
BiR SORU | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 19 | 6904 | 19 Aralık 2018 23:11 |
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1152 | 18 Aralık 2018 22:55 |
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1298 | 27 Ekim 2018 22:27 |
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1295 | 03 Ekim 2018 21:57 |
14 Mart 2012, 19:21 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden.. Sayın la diyebilmek konu başlığınız yanlış insanları farklı yönlendirmeyin sizde menzilde kimin olduğunu bile bilmiyorsunuz paylaştığınız şeyinde kime ait olduğunuzdan haberiniz yok yalan haber niteliği kazanırki olmaz ;) |
15 Mart 2012, 01:40 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden..
islam ile ayin kelimelerinin yan yana kullanılması zaten trajı komik bir durum. parantez sizi bu noktada kurtarmaz. Allahım akıl fikir versin...
__________________ Bismillah diyerek... |
15 Mart 2012, 14:29 | Mesaj No:4 | |
27Haziran 2011 | Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden.. Alıntı:
niye yanlış olsun esadullah bey,videodaki şeyh te MENZİL TAYFASINDAN DEĞİL Mİ yani...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
15 Mart 2012, 14:32 | Mesaj No:5 |
27Haziran 2011 | Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden.. Traji komik değilde zorunuza gitmiş olmasın,ayrıca islamda böyle bi tevbe olmadığını anlatan bi videodur paylaşımmımdaki ONUN İÇİN ayine atıf yapmışım,ve konu hakkında yazsaydınız halbu ki daha bi fikirsel olurdu,bu durumda gerçekten ALLAH TEMİZ FİKİR VERSİN...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
15 Mart 2012, 17:06 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden..
.)) benim neden zoruma gitsinki, yaramın olması gerek oysa yaram yok... tasavuf sizin yermenizle batmaz yada benim övmemle yücelmez. cok cok afedersiniz ama şöyle ders verir gibi insanlara hitap etmeniz gercekten itici. acizane tavsiyem biraz mütevazi olunuz.
__________________ Bismillah diyerek... |
15 Mart 2012, 17:50 | Mesaj No:7 |
18 Aralık 2011 | Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden.. neyse la diyebilmek bu şekilde araştırmalarınızla nasılsa bulacaksınız kim olduğunu yanlış yapmadan doğru bulunmaz Ama yukarda video da ki ALLAH DOSTU menzilde değil ama Rahmetli Babası Menzilde idi Allah c.c. Rahmet eylesin ....amin bu şekilde size bir ip ucu vereyim |
15 Mart 2012, 17:56 | Mesaj No:8 |
Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden.. Merhaba. Tarikatin merkezine gittim. Niyetim ikna olursam tarikate girmek. Dört gün orda kaldim. Dün evime döndüm. Onu anlatmaya calisacagim, Allah isterse. Camide aksam namazi kilinacak. Tarikatin, herkesin "Gavs hazretleri" dedigi, mürsidi bekleniyor. En öne oturursam onu daha iyi görebilirim. Cami görevlileri, orda calisan bir tanidigin ricasi üzerine, en önde bir yere oturmama izin verdiler. Allah razi olsun. Mürsidin geldigini cerbezeye kapilanlarin seslerinden anladim. Birisi sarsila sarsila basini sallayip "Hayyyy! Hayyyy! Hayyy!" diye bagiriyor; bir baskasi: "Baba! Ba! Muccuk! Baba! Ba! Muccuk! Baba! Ba! Muccuk!" O muccuklar her halde öpücük. Adam hayalinde gavs hazretlerinin elini öpüyor. Bir baskasi: "Resuuul! Rab! Resuuul! Rab!"* Mürsid iceri girdi. Cemaat gürrrr diye ayaga kalkti. Cerbezeli haykirislar cogaldi. Ama mürsit orali degil. Duymuyor, görmüyor** gibi dogru önüne bakarak yürüyor. Mihraba ulasti. Durdu. Dönüp yüzünü cemaate cevirdi. Ak top sakalli, nur yüzlü, kilosuz. Elinde, orkestra sefinin cubugu gibi uzun bir misvak cubugu. Yanindaki görevliye talimat verir gibi bir seyler söyledi. Ön safa bakti. Sanki kaslari catik. Uyariyor muydu? Herkes ayagim cizgide mi diye bakti; hizaya geldi. Gavs hazretleri o misfak cubuguyla, cematine göstere göstere, dislerini fircaladi. Sonra kibleye döndü. __________________________________ *Sonradan birine bunu sordum: Gavs hazretleri o sofiye göre resul müdür, Rab midir? "Hayir," dedi. "Gavs hazretleri Allah resulunun soyundan ya, onu kastediyor." **Tanidigim dosta sonra bunu söyledim. "O duymaz; görmez" dedi; "Cünkü önünde Allah'in elcisi yürüyor. Gavsimiz ona odaklanmistir." ************************************************** *************** Gavs hazretleri aksam namazinin farzindan önce dualar etti. Sonunda "âmin!" dedi; biz de "Âmiiiin!" dedik. Iftitah tekbiri getirdi ama konusurken Prof Hatemî'nin yaptigi gibi her bir hecenin üstünde uzun uzun durarak: Al-laaaaaaaah-u-ek-beeeeeeer. Besmeleyi sessiz degil iftitah tekbiri getirirken yaptigi gibi sesli ve yine her bir hecenin üstünde durarak tadini cikara cikara söyledi: Bi-is-mil-laaa-hir-rah maaan-ir-ra-hiiiim. Ve Fatiha: El-hamd-ü-lil-laaa-hi-rub (Bana rub diyor gibi geldi)-bil-â-le-miiin... Er-rah-maaan-ir-ra-hiiiim. Mâaaa-liiiii-kiiii-yevm-iddiiiin... Sonra Mâun sûresi. Onu hizli okudu. O kadar hizli ki ben yetisip anlayamadim. Övgü Allah'a, namazda okunan kisa sûreleri anlayacak kadar Arapcam var. Ama orda sabah namazindan sonra bir de Mülk sûresi okunuyor. Onu anlayabilmem icin okunana tam olarak odaklanmak zorundayim. Bunu yapamadim. Cünkü cerbezeye kapilan bazi kimselerin cikardigi "Hayyyy! Hayyyyy! hayyyy!" sesleri, bazilarinin uluyup viyaklamalari ona odaklanmami, hattâ okunani duymami engelledi. Bunlar her halde akil hastasidir, diye düsündüm. Icimden su gecti: Gavs hazretlerinin yerinde ben olsam kıraati derhal keser ve söyle derim: Ey cemaat! Burasi Allah'in evi. Allah'in evinde Kuran okunurken yalnizca Allah'i düsünmeniz, beni yok saymaniz gerekir. Arkadaslar! Ben de sizin gibi bir insanim. Beni yüceltmek ugruna sizden farkli bi yaratikmisim gibi DISLIYORSUNUZ. Hakarettir bu yaptiginiz. Simdi yaniniza geliyorum. Araniza oturacagim ve Kuran'i sizin oldugunuz yerde dinleyecegim. Beni Rabbimle bas basa birakin. Siz de Rabbinizle bas basa kalin... Sevgi ile, Hasan Akcay | |
15 Mart 2012, 18:31 | Mesaj No:9 | |
18 Aralık 2011 | Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden.. Alıntı:
Siz niyetinizi daha gitmeden şu yazdıklarınızla açıklamışsınız zaten yalnız üzüldüğüm nokta şu oldu ki size bilgi veren kardeşlerin yaptığı hatalar hani demişsinizya ben o Gavs ın yerinde olsam şöyle derdim diye işte bende size diyorumki bende sizin yerinizde olsaydım oraya kadar gitmişken Bizzat Gavs dedikleri o kişi ile bunları kouşurdum hatta sorardım siz Gavs mısınız diye .... Şimdi dersenizki ne mümkün yanına yaklaşmak sizi ricanızdan dolayı ön saflara oturtanlar emin olun bunuda yapardı | |
15 Mart 2012, 18:57 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 14298 Üyelik T.:
08 Ekim 2011 | Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden..
hasan akçay misvağın sünnet olduğundan haberin yok herhalde terbiyesizce orkestra çubuğuna benzetmişsin yazık
__________________ Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |