|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 20 Kasım 2015 (21:47), Konuya Son Cevap : 11 Ağustos 2024 (15:38). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Kasım 2015, 21:47 | Mesaj No:1 | |||
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ^^Efsane Okuyuş;Mona ROSA^^ ^^Efsane Okuyuş;Mona ROSA^^ 😌
Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte bir gurur. Mona Rosa (Efsane Okuyuş) Şiir : Sezai Karakoç Okuyan : Sacit Onan
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |||
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dedesi Ruhunun Yanında | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 4 | 57 | 17 Aralık 2024 19:46 |
Peygamberler Neden Sadece Ortadoğu'ya Geldi? | Peygamberler(a.s) | Esma_Nur | 1 | 56 | 16 Aralık 2024 08:47 |
Namaz Hep Vardı | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Mihrinaz | 0 | 44 | 16 Aralık 2024 08:36 |
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 90 | 09 Aralık 2024 17:02 |
53 Yıllık Esad Rejimi Çöktü | Gündem/ Manşetler | Vasat | 8 | 118 | 08 Aralık 2024 09:59 |
17 Şubat 2016, 20:07 | Mesaj No:2 | |||
15 Kasım 2011 | Cevap: ^^Efsane Okuyuş;Mona ROSA^^
İbrahim İnecik ve Hakan Taha...MONA ROSA..
EN GÜZEL ŞARKIYI BİR KURŞUN SÖYLER..KIRGIN KIRGIN BAKMA YÜZÜME ROSA
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |||
06 Mayıs 2017, 22:07 | Mesaj No:3 | |||
15 Kasım 2011 |
Bugün bende bir hal var...mona ....
02 Ekim 2018, 23:16 | Mesaj No:4 |
15 Kasım 2011 |
Sacit Onan okuyuşundan başkası yavanewet000 "Bugün bende bir hal var" diyenler eminim yine yeniden dinlemek isterler... Zambaklar en ıssız yerlerde açar...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
03 Ekim 2018, 00:43 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 | [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Rahmetlinin acı şiiri muhteşem Grup Genç dende ezgisini dinlediniz mi? |
03 Ekim 2018, 10:18 | Mesaj No:6 | |
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Şimdi dinledim hocam ezgiyi....Şiir olarak dinlemeyi tercih ederim.. Aslında her beste bir şiir ama her şiir bestelenmiyor malesef, bana göre öyle en azından..Başucu kitabınız olan çok sevdiğiniz bir romanı sinemaya uyarlamış görmek gibi, anlamasanızda beğenerek dinlediğiniz kürtçe bir şiiri türkçeye çevrilmiş haliyle dinlemek gibi... Güzeldir, hoştur, emektir anlıyorsunuzdur ama hep dediğim şey..Yavan.)) Şiirdeki duygu, ölçü ile kârinin vurgusu, tonlaması hepsi ayrı bir ahenk... Acının ta ortasında buluyorsunuz kendinizi...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
16 Kasım 2021, 20:29 | Mesaj No:7 |
15 Kasım 2011 |
Mona Roza, siyah güller, ak güller Geyvenin gülleri ve beyaz yatak Kanadi kirik kus merhamet ister Ah, senin yüzünden kana batacak Mona Roza siyah güller, ak güller Ulur aya karsi kirli çakallar Ürkek ürkek bakar tavsanlar daga Mona Roza, bugün bende bir hal var Yagmur igri igri düser topraga Ulur aya karsi kirli çakallar Açma pencereni perdeleri çek Mona Roza seni görmemeliyim Bir bakisin ölmem için yetecek Anla Mona Roza, ben bir deliyim Acma pencereni perdeleri çek.. Zeytin agaçlari sögüt gölgesi Bende çikar günes aydinliga Bir nisan yüzügü, bir kapi sesi Seni hatirlatiyor her zaman bana Zeytin agaclari, sögüt gölgesi Zambaklar en issiz yerlerde açar Ve vardir her vahsi çiçekte gurur Bir mumun ardinda bekleyen rüzgar Isiksiz ruhumu sallar da durur Zambaklar en issiz yerlerde acar Ellerin ellerin ve parmaklarin Bir nar çiçegini eziyor gibi Ellerinden belli oluyor bir kadin Denizin dibinde geziyor gibi Ellerin ellerin ve parmaklarin Zaman ne de cabuk geciyor Mona Saat onikidir söndü lambalar Uyu da turnalar girsin rüyana Bakma tuhaf tuhaf göge bu kadar Zaman ne de çabuk geciyor Mona Aksamlari gelir incir kuslari Konar bahcenin incirlerine Kiminin rengi ak, kimisi sari Ahhh! beni vursalar bir kus yerine Aksamlari gelir incir kuslari Ki ben Mona Roza bulurum seni Kirgin kirgin bakma yüzüme Roza Henuz dinlemedin benden türküler Benim askim sigmaz öyle her saza En güzel sarkiyi bir kursun söyler Kirgin kirgin bakma yüzüme Roza Artik inan bana muhacir kizi Dinle ve kabul et itirafimi Bir soguk, bir garip, bir mavi sizi Alev alev sardi her tarafimi Artik inan bana muhacir kizi Yagmurlardan sonra büyürmüs basak Meyvalar sabirla olgunlasirmis Birgün gözlerimin ta içine bak Anlarsin ölüler niçin yasarmis Yagmulardan sonra büyürmüs basak Altin bilezikler o kokulu ten Cevap versin bu kanli kus tüyüne Bir tüy ki can verir bir gülümsesen Bir tüy ki kapali gece güne Altin bilezikler o kokulu ten Mona Roza siyah güller, ak güller Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak Kanadi kirik kus merhamet ister Aaahhh! senin yüzünden kana batacak! Mona Roza siyah güller, ak güller
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
18 Nisan 2023, 22:57 | Mesaj No:9 | ||||
15 Kasım 2011 |
😌 Alıntı:
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | ||||
11 Ocak 2024, 21:22 | Mesaj No:10 |
15 Kasım 2011 |
Şairin adına yazdığı söylenen, Muazzez hanım yakın zamanda röportaj vermiş. Keşke hiç vermeseymiş. Bir şair için öznenin değil duygunun ne kadar önplanda olduğunu bir kere daha anlıyor insan. Bir kadına değil aşka aşık duygu ve fikir insanlarını magazinsel bir hale getirmek yazarı iki kere öldürmek demek. Kaldı ki Sezai Karakoç Mona Rosa' dan ibaret değil. Ona şahsiyet kazandıran en az onun kadar güzel, derin şiirlerdir. Hanımefendi yazarı ölmeden önce gördüğünden bahsediyor. Kalabalık bir grupla beyaz saçlı, sakallı, yaşlı birini gördüm kim ki bu acaba dedim. Gözgöze geldik. Ben tanımadım o tanıdı galiba diyor. Bilseydim kahve içmeye davet ederdim diye ekliyor. İnsanın muhayyilesine mızrak saplamak oluyor işte bu açıklamalar. Sezai Karakoç'u tanımamış. Peki ya merhamet isteyen kanadı kırık kuş... Birgün gözlerimin ta içine bak Anlarsin ölüler niçin yaşarmış. Muazzez hanımı dinleyince anladık....
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |