Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Turşular

Konu Bilgisi: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  10.Eylül.2017 (23:01), Konuya Son Cevap : 07.Ekim.2017 (23:19). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Etiketlenen Üyelerin Listesi

Ağaç Şeklinde Aç11Beğeni
  • 3 Beğenen Mihrinaz
  • 2 Beğenen su damlası
  • 2 Beğenen Mihrinaz
  • 3 Beğenen su damlası
  • 1 Beğenen mehmet akif2
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10.Eylül.2017, 23:01   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:64
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:38
Mesajlar: 7.413
Konular: 469
Beğenildi:5462
Beğendi:3931
Takdirleri:1296
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Domates Soslu Biber Turşusu-Medineweb Mutfağı

Domates Soslu Biber Turşusu-Medineweb Mutfağı



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler (2,5 kg.lık kavanoz için)

Yarım kg kadar ince tatli kıl biber
2-2,5 kg. kadar domates
7-8 iri diş sarmısak
1 çay bardağı üzüm sirkesi (olmasa da ekşiyor ama sirke tadını seviyorsanız koyun)
Üzerini kapamak için yarım demet maydanoz veya kereviz
zeytinyağı

Soslu Turşu nasıl yapılır?

Biberleri yıkayıp saplarını çıkarın. İstediginiz boyitlarda bölerek kavanoza yerleştirin )Domatesleri soyulmuş sarmısaklarla beraber robottan geçirin.
Sirke tuz ekleyip iyice karıştırın.Sosu biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Kavanozun ağzında 2 parmağa yakın boşluk bırakın çünkü domates ekşidikce kabarıyor.
Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için yarım saat kadar bekleyin. Bu süre sonunda temizce yıkadığınız maydanozu*doğramadan*turşunun ağzına yerleştirin.Üzerini hava almayacak şekilde zeytinyağı dökerek kapatın.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş* almıyan bir yerde*7 ila 10*gün kadar* bekleyin.Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklayın


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


2,5 kg lık kavonazlara yaptım aynı ölçülerle...Dilerseniz biberleri daha az tutup domates sosunu daha fazla koyabilirsiniz..
Mutlaka iki parmak kadar boşluk birakın kavanozlarda.Ekşimeye basladıkça yukari çıkacak malzemeler..
Hemen olgunlasmasinı istemiyorsaniz bir gece kabarmasini bekledikten sonra ağzını sıkıca kapayıp buzdolabina koyun...
Afiyet şifa olsun efenim

su damlası, mehmet akif2 ve nurşen35 bunu beğendiler.
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ANKET:''15 TEMMUZ DESTANI'' EN Anlamlı ve... Anket'ler-Röportaj'lar nurşen35 7 587 15.Temmuz.2018 11:17
Cehennemi Satın Alan Adam Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Esadullah 1 44 14.Temmuz.2018 23:11
Müdür Vekili Baba/ Fıkralar-Hikayeler Mihrinaz 0 33 11.Temmuz.2018 20:51
FREE EBRU ÖZKAN Gazete Manşetleri-Gündem Mihrinaz 1 62 10.Temmuz.2018 19:18
Dandik Tesettür Nedir!!! Tesettür Konuları Mihrinaz 4 205 03.Temmuz.2018 20:22

Alt 10.Eylül.2017, 23:30   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik tarihi: 18.Aralık.2010
Arkadaşları:34
Cinsiyet:-
Bulunduğu yer:sivas
Mesajlar: 8.732
Konular: 561
Beğenildi:4147
Beğendi:3347
Takdirleri:1323
Takdir Et:
Standart

Ellerin dert görmesin..Bende aynı şekilde yapıyorum.yanlız biberlerim biberiye biberi ..yemesi çok acı olsada tadı mükemmel..
Kısır ve bat yani Tokat batı'nın yanında mükemmel gidiyo.
Teşekkürler canom emeğine sağlık..
mehmet akif2 ve Mihrinaz bunu beğendiler.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 15.Eylül.2017, 16:27   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:64
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:38
Mesajlar: 7.413
Konular: 469
Beğenildi:5462
Beğendi:3931
Takdirleri:1296
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
su damlası Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ellerin dert görmesin..Bende aynı şekilde yapıyorum.yanlız biberlerim biberiye biberi ..yemesi çok acı olsada tadı mükemmel..
Kısır ve bat yani Tokat batı'nın yanında mükemmel gidiyo.
Teşekkürler canom emeğine sağlık..
Çocuklarda çok seviyorlar bu tursuyu o sebepten aci biberlerden kuramiyorum..ama icine cin biber denilen aci biberlerden atiyorum...
Bir de ilk gun kavanozunda tursunuz tastikca kasikla asağiya dogru bastirin... Yer acilıp baya cokecektir turşunuz zaten..sonrada sikica agzini kapayip atın buzdolabina..
su damlası ve mehmet akif2 bunu beğendiler.
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》

Alıntı ile Cevapla
Alt 07.Ekim.2017, 17:09   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik tarihi: 18.Aralık.2010
Arkadaşları:34
Cinsiyet:-
Bulunduğu yer:sivas
Mesajlar: 8.732
Konular: 561
Beğenildi:4147
Beğendi:3347
Takdirleri:1323
Takdir Et:
Standart

Benim domates soslu turşular da bunlar ..küçük kavonozlara yaptım ..kullanımı daha kolay olsun diye ...
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg PicsArt_10-07-05.06.54.jpg (35.0 KB (Kilobyte), 8x kez indirilmiştir)
mehmet akif2, Mihrinaz ve nurşen35 bunu beğendiler.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 07.Ekim.2017, 23:19   Mesaj No:5
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: mehmet akif2 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik tarihi: 25.Şubat.2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:38
Mesajlar: 7.347
Konular: 398
Beğenildi:2053
Beğendi:4403
Takdirleri:1195
Takdir Et:
Standart

elinize sağlık ben domatesi çok sevdiğim için bu sosları da çok seviyorum
su damlası Bu Mesajı beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Yağlı Biber Turşusu Tarifi /medineweb mutfağı Allahın kulu_ Turşular 0 26.Ekim.2017 18:08
"Biber turşusu"/medineweb mutfağı su damlası Turşular 2 06.Ekim.2017 22:21
Dondurucuda Kışlık Domates Püresi/medineweb mutfağı KardelenGül Salatalar 0 03.Ağustos.2015 14:10
"Sodalı Biber Turşusu-medineweb mutfağı su damlası Turşular 6 24.Temmuz.2015 11:00
domates Ketçap tarifi /medineweb mutfağı Esma_Nur Çorbalar 2 13.Ocak.2015 18:00

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266