Pişmanlık Ve Çileler../İbrahim İnecik
Bir çift gözün hatırına... Serseri olmuşum sokaklarda.. Bir kez olsun baksan ya.. Kürdili Hicaz Akşamında; elimde ipek mendilin.. aklımda tatlı sözlerin... Kulaklarımda sesin.. Özledim seni.. Çok özledim... Saat dokuz.. Kent soğuk.. Sokak'lar boş.. Kaldırımlara Geceden kalma Çiğ var.. Camlar buğulanmış.. Bir Canavarın altıncı gözünden bakıyorum Şehre. Sende burdasın.. Aynı Havayı Soluyup ; aynı caddeleri Arşınlıyoruz.. Yollarımız kesişti kesicek.. Korkuyorum gör(E)memekten.. Mavi.. diyorum Canfeza'ca.. Gözlerimi Kapatıp Dalıyorum yine Kâbuslara. Bu geceyi bana ayır Ey yâr.. Gözlerin.. sözlerin.. ve.. Bu geceyi bana ayır Ey Yâr.. Sana varma faslına girmişken gönlüm; Bu gurbet Diyarlardan.. Katli vacip Aşkın için... son geceyi bana ayı ey Yâr... çok sessiz.. çok yalnız ve çok kalabalıksın.. anlam veremediğim bir girdap gibi.. Döndükçe sende buluyorum kendimi.. her bulduğumda yine kaybediyorum seni.. Pişmanlık ve çileler ... Biliyorum Ordasın.. Ama Yoksun.. Sesimi duyuyorsun.. Hüzzam'dan nağmeler ilişiyor kulaklarına.. susuyorsun.. Şehla Gözlerinle gözlerime bakıyorsun.. Donuyorum... Yabancı bu bakışlar bana.. Tanımıyorum.. Ah sevgili... Sanırım Deliriyorum Gözlerin seviyorum derken , dudakların yalan söyledi ! Ve ben bildim seni bilinmeyen bir alemin ortasında . Zaman'i geldi Ey Yâr.. Sende bil beni ! Ve sevgili . Sen bilmezsen kadrimi eller bilecek kıymetimi .. \\Pişmanlık ve çileler ... İbrahim İNECİK