KALBURA BASTI tarifi
Ev Usulü Karışık Pide
Kahvaltıya özel bir tarif. Pide yemek için illede özel bir pideciye gitmenize gerek yok. Evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz kolay sayılabilecek bir kahvaltı seçeneği…
Malzemeler
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi
100 gr. beyaz peynir
Yeşil biber, domates,Varsa sucuk
Rende kaşar peyniri
Hazırlanışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı.
Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın.
Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın.
Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın.
Orta kısmını açık bırakın. Kenarlara bastırın
1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün.
250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Eriyince fırından çıkarın.
CAHİDE
AFİYET OLSUN