Atıştırmalık Nohut Kızartması/medineweb mutfağı
Atıştırmalık Nohut Kızartması
Benim gibi çayın yanına tuzlu bir şeyler seviyorsanız ve evde atıştırmalık bir şeyler yoksa size kızartılmış nohutu tavsiye ederim. Benim dondurucumda mutlaka haşlanmış nohut bulunur. Bu şekilde kullanımı çok pratik oluyor.
Nasıl yapılır?
Eğer dolabınızda yoksa akşamdan istediğiniz kadar nohutu ıslağa bırakın. Sabah düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün. Ayrı bir kap içine kızartacağınız kadar nohutu alın. İçine arzu ettiğiniz baharatlardan katın. Veya hiç baharat atmadan, sadece tuz, çok az zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı kadar un serpip karıştırın. Ben içine acı pulbiber, biraz kimyon, karabiber ve tane kişniş attım. Bir tepsi içerisine yağlı kağıt serin. Nohutu döküp yayın. 200 derecelik fırında 30 dakika kadar kızartın. Bunu aynı şekilde teflon tavada, ocak üzerinde de yapabilirsiniz.
İçi yumuşak dışı hafif kuru bir kıvamı oluyor. Siz isterseniz daha çok kurutabilirsiniz. Yani nohutların leblebi kıvamında olmasını beklemeyin. Bizim evde bir kısmımız baharatlı, bir kısmımızda sade seviyor. sadenin tadıda orjinal oluyor. MUTLAKA DENEYİN EFENDİM PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ
birde kurban bayramı yaklaşıyor eti dolapda nasıl saklamalıyız. Bundan bahsetmek isterim.

Kıymayı buzdolabı poşetine koyduktan sonra top şeklinde bırakmayın. Bu şekilde kullanmak için çıkardığınızda dışı çözülüp, içi donuk kalıyor. Oysa elinizle kıymayı veya kuşbaşını yassıltıp inceltirseniz acil kullanmanız bile gerekse kısa sürede etiniz çözülecektir.Hemde dondurucuya yerleştirirken kolaylık sağlayacaktır.
Ben diğer sebzeleri dondururkende aynı işlemi uyguluyorum.
Bu da benden size küçük bir püf noktası
birde ufak hatırlatma“Ette siyahlanma oluyorsa o kıymanın içerisine mutlaka su katılmıştır. Kıymaya su katıldığı gün kıymayı daha parlak yapar ve yağsız görünür. Ancak bir ya da iki gün bekletilince kıymanın renginde siyahlanma olur. Tavuk taşlığı da kıymayı kıpkırmızı yapar, yağsız gösterir. Kelle eti, paça eti, dalak da katılıyor. Kıymanın içinde bir şey katıldığı zaman birkaç gün bekleyince kesinlikle renginden belli eder.”Bilginiz olsun