30 Eylül 2010, 05:27
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 12750 Üyelik T.:
19 Eylül 2010 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Memleket:HATAY Yaş:68 Mesaj:
395 Konular:
20 Beğenildi:4 Beğendi:0 Takdirleri:60 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Kâinatın Yaratılış Nedeni nedir ? Kâinatın Yaratılış Nedeni nedir ? Muharref İncile göre kainatın ve insanlığın yaratılış sebebi Hz İsadır Kütübü siteye göre Hz Muhammeddir Kurana göre ise insanların da cinlerin de yaratılış sebebi Allaha kulluk ve imtihan içindir kainat ta bu gaye için yaratılmıştır. Kâinatın Yaratılış Nedeni: İncil Koloselilere Mektuplar 1: 16-Nitekim gökte ve yeryüzünde, görünen ve görünmeyen şeyler, tahtlar, egemenlikler, yönetimler ve hükümranlıklar, her şey O’nda yaratıldı. Her şey O’nun aracılığıyla ve O’nun için yaratılmıştır. 17-Her şeyden önce var olan O’dur ve her şey varlığını O’nda sürdürmektedir 18-Bedenin, yani inanlılar topluluğunun başı O’durHer şeyde ilk yeri alsın diye başlangıç olan ve ölüler arasından ilk doğan O’dur Yuhanna 1: 2-Başlangıçta Tanrı’yla birlikteydi 3-Her şey O’nun aracılığıyla oldu ve olanlardan hiçbiri O’nsuz olmadı Kütübü Sitte Deylemi’nin İbn Abbas’tan naklettiğine göre, Allah(cc) Peygamber’e (sav): “İzzetim ve celalim hakkı için, eğer sen olmasaydın cenneti yaratmazdım, eğer sen olmasaydın dünyayı yaratmazdım” buyurmuştur(Müsnedi Firdevs, c5, s227, Hno: 8031) Yine Deylemi’nin İbn Ömer’den nakline göre Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: “Bana Cibril geldi ve ‘Ya Muhammed! Sen olmasaydın cennet yaratılmazdı, sen olmasaydın cehennem yaratılmazdı’ dedi” (Keşfül hafa, c1s45, Hno:91) Kur’an Zâriât Suresi 56: Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım Bakara Suresi 29: O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı; sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilendir. Hud Suresi 7: O, hanginizin daha güzel ameller işleyeceğini denemek için, henüz Arş’ı su üstünde iken gökleri ve yeri altı günde (altı evrede) yaratandır. Böyle iken “Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz” desen, inkâr edenler, mutlaka: “Bu, apaçık bir büyüden başka bir şey değildir” derler. Mülk Suresi 2: Hanginizin daha güzel ameller işleyeceğini denemek için ölümü de, hayatı da yaratan O’dur. O, üstündür, bağışlayandır
__________________ EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE |
| |