|
Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi: 28 Ekim 2013 (21:28), Konuya Son Cevap : 20 Şubat 2014 (20:27). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Ekim 2013, 21:28 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 | Ey Rabbim biz ancak sana ibadet ederiz Ey Rabbim biz ancak sana ibadet ederiz Ey Rabbim biz ancak sana ibadet ederiz Sen kendini ne kadar da akıllı zannediyorsun insanoğlu!Allah’tan başkasına sıgınmak ve Allahtan başkasından istemek ahmaklığından çok mahirdir.Bizim gibi herşeyi yoktan var edip biz insanoğlunun hizmetine sunan,insanoğlunun istek ve duasına cevap veren,izzet ve ikram sahibi,Alemlerin Rabbi ve tek Sahibi olan bir Rabbe sığınıp ondan istemek varken kim ve ne olursa olsun başka bir şeye sığınmak ve ondan istemek ne kadar karlıdır? Hele de Alamlerin Rabbi olan Allah,insanları kendine muhatap kabul ettiği halde başka bir şeyi O’na sığınmada ve istemede ortak koşmak hangi aklın ve hangi dimağın ürünüdür sorarım Ey Rabbim biz ancak sana ibadet eden ve sadece senden yardım talep eden kullarınız;Bizi kendine karşı mahcup ve rüsvay eyleme Amin…. Allahu Teala şöyle buyuruyor: Kullarım!Ben zulmetmeyi kenidime haram kıldım.Onu sizin aranızda da haram kıldım.Artık birbirinize zulmetmeyiniz. Kullarım!Benim hidayet ettiklerim dışında hepiniz sapıtmışsınız.O halde benden hidayet dileyin ki sizi doğru yola ileteyim. Kullarım!Benim doyurduklarım hariç,hepiniz açsınız.Benden yiyecek isteyin ki sizi doyurayım. Kullarım!Benim giydirdiklerim hariç,hepiniz çıplaksınız.Benden giyecek isteyin ki sizi giydireyim. Kullarım!Bana zarar vermek elinizden gelmez ki , zarar verebilesiniz.Bana fayda vermeye gücünüz yetmezki,fayda veresiniz. Kullarım!Evveliniz Ahiriniz,insanınız cinleriniz,en muttaki bir kişinin kalbi ve duygusuna sahip olsalar,bu Benim mülkümde herhangi bir şey arttırmaz. Kullarım!Evveliniz Ahiriniz,insanınız cinleriniz,bir yerde toplanıp benden istekte bulunacak olsalar,Bende her birine istediğini versem,bu benim mülkümden ancak,iğne denize daldırılıp çıkarıldığında denizden ne kadar eksiltebilirse işte o kadar azaltır (Yani,hiç bir şey eksiltmez.) Kullarım!İşte sizin amelleriniz.Onları sizin için saklar,sonra onları size iade ederim.Artık kim bir hayır bulursa Allah’a hamd etsin.Kim de hayırdan başka bir şey bulursa öz nefsinden başka kimseyi ayıplamasın.”166 Allahumme Amin
__________________ |
Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Aile Edep demekti | Şiirler ve Şairler | YaŞuHa | 2 | 2287 | 04 Mayıs 2014 21:47 |
Kardeşimize dua lütfen | Dua Bölümü | MusabBinumeyr | 4 | 2563 | 04 Aralık 2013 19:38 |
Kilonuz mu Var? Sorun Değil Artık/Medineweb | Diyet | gün ışığı | 4 | 3000 | 27 Kasım 2013 21:45 |
Üzüm çekirdeği mucizesi | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | YaŞuHa | 2 | 2491 | 27 Kasım 2013 21:34 |
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 7 | 3352 | 26 Kasım 2013 20:23 |
05 Şubat 2014, 20:19 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Ey Rabbim biz ancak sana ibadet ederiz
ullarım!Evveliniz Ahiriniz,insanınız cinleriniz,en muttaki bir kişinin kalbi ve duygusuna sahip olsalar,bu Benim mülkümde herhangi bir şey arttırmaz. Kullarım!Evveliniz Ahiriniz,insanınız cinleriniz,bir yerde toplanıp benden istekte bulunacak olsalar,Bende her birine istediğini versem,bu benim mülkümden ancak,iğne denize daldırılıp çıkarıldığında denizden ne kadar eksiltebilirse işte o kadar azaltır (Yani,hiç bir şey eksiltmez.)
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
20 Şubat 2014, 20:27 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Ey Rabbim biz ancak sana ibadet ederiz Ey Rabbim biz ancak sana ibadet ederiz Ey Rabbim biz ancak sana ibadet ederiz Sen kendini ne kadar da akıllı zannediyorsun insanoğlu!Allah’tan başkasına sıgınmak ve Allahtan başkasından istemek ahmaklığından çok mahirdir.Bizim gibi herşeyi yoktan var edip biz insanoğlunun hizmetine sunan,insanoğlunun istek ve duasına cevap veren,izzet ve ikram sahibi,Alemlerin Rabbi ve tek Sahibi olan bir Rabbe sığınıp ondan istemek varken kim ve ne olursa olsun başka bir şeye sığınmak ve ondan istemek ne kadar karlıdır? Hele de Alamlerin Rabbi olan Allah,insanları kendine muhatap kabul ettiği halde başka bir şeyi O’na sığınmada ve istemede ortak koşmak hangi aklın ve hangi dimağın ürünüdür sorarım Ey Rabbim biz ancak sana ibadet eden ve sadece senden yardım talep eden kullarınız;Bizi kendine karşı mahcup ve rüsvay eyleme Amin…. Allahu Teala şöyle buyuruyor: Kullarım!Ben zulmetmeyi kenidime haram kıldım.Onu sizin aranızda da haram kıldım.Artık birbirinize zulmetmeyiniz. Kullarım!Benim hidayet ettiklerim dışında hepiniz sapıtmışsınız.O halde benden hidayet dileyin ki sizi doğru yola ileteyim.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |