|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 23 Mayıs 2009 (15:50), Konuya Son Cevap : 22 Ağustos 2021 (10:54). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Mayıs 2009, 15:50 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | peygamberimiz ile ilgili bir anket peygamberimiz ile ilgili bir anket sorular: *Hz. Muhammed(sav) size neyi hatırlatıyor? *Hz. Muhammed(sav) karşılaşsanız ne sorardınız? *Hz. Muhammed(sav) tanımayan birine nasıl anlatırsınız? *Hz. Muhammed(sav) çocukken nasıl algılıyordunuz? *Hz. Muhammed(sav) dendiğinde aklınıza ilk ne geliyor? *Hz. Muhammed(sav) hiç rüyanızda gördünüz mü? |
Konu Sahibi KuM TaNeSi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
41.Haftanın Misafiri Belgin | Hafta'nın Misafiri | Belgin | 37 | 15228 | 04 Ekim 2009 16:49 |
Neden Su içmeliyiz(46 sebep) | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | su damlası | 6 | 3691 | 04 Ekim 2009 12:50 |
Yokluğuna Alıştırma... | Şiirler ve Şairler | KARAKÖSE | 1 | 3027 | 04 Ekim 2009 12:45 |
Kırgınım Sana /medineweb | Şiirler ve Şairler | su damlası | 8 | 3308 | 02 Ekim 2009 19:49 |
google amcam düzeltir işi bilir herşeyi =) | Resim/Karikatür | Esma_Nur | 2 | 2776 | 02 Ekim 2009 11:25 |
23 Mayıs 2009, 16:07 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: peygamberimiz ile ilgili bir anket Alıntı:
| |
24 Mayıs 2009, 12:01 | Mesaj No:3 |
RE: peygamberimiz ile ilgili bir anket
Hz. Muhammed(sav) size neyi hatırlatıyor? Tembellik ettiğim namazda Nasıl Rabbine vasıl olduğunu......... Hz. Muhammed(sav) karşılaşsanız ne sorardınız? Hiçbirşey soramazdım içimden geçirdiklerimi zaten bilirdi......... Heyecan ve endişeden tutuşurdum heralde......... Hz. Muhammed(sav) tanımayan birine nasıl anlatırsınız? Sünnetini ahlakıma aksettirip karşımdakinin O'nu öğrenmeye o'na aşık olmaya .alışmasını sağlardım ...........sözler kifayetsiz......... Hz. Muhammed(sav) çocukken nasıl algılıyordunuz Çocukken sadece din dersinde gördüğümüz bir peygamberdi bize dini öğretmek dinin tarifi için canlı kuran ve ölümsüz bir rehber *Hz. Muhammed(sav) dendiğinde aklınıza ilk ne geliyor? Çektiği sıkıntılara rağmen etrafına nasıl nur yaydığı aişe ile oyun oynaması... Hasan hüseyne hali tavrı........ | |
24 Mayıs 2009, 12:25 | Mesaj No:4 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | RE: peygamberimiz ile ilgili bir anket Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
24 Mayıs 2009, 13:05 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | RE: peygamberimiz ile ilgili bir anket
Eğer bir gün Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse… Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse, Yalnızca birkaç günlüğüne aniden çalsa kapınızı, Merak ediyorum neler yapacağınızı… Bilmiyorum ama Böylesine şerefli bir konuğa açacağınızı En güzel odanızı, Ona sunacağınız yemeklerin en iyisi olacağını, Ve inandırmaya çalışacağınızı, Onu evinizde görüyor olmaktan mutluluk Duyacağınızı; Gerçekten evinizde ona hizmet etmekten alacağınız hazzı, Fakat söyleyin bana, Efendimizi evinize doğru gelirken gördüğünüzde, Onu kapıda mı karşılayacaksınız? Yoksa onu içeri almadan önce, aceleyle, Bazı dergileri, gazeteleri çarçabuk saklayıp Yerine Kur’anı mı koyacaksınız? Peki, hala Amerikan filmlerini seyredecek misiniz televizyonda? Yoksa kapatmaya mı koşacaksınız aceleyle O size kızmadan önce? Kim bilir? Belki de ağzınızdan hiç çıkmamış olmasını mı dilerdiniz, Hatırlayamadığınız en son çirkin kelimeyi.. Peki ya dünyalık müziğinizi, kasetlerinizi de saklayacak mısınız? Ve bunun yerine ortalığa, Kitaplığınızın raflarında tozlanmış, Hadis kitapları mı çıkaracaksınız? Hemence içeriye girmesine izin verecek misiniz? Yoksa telaşla ne yapayım diyerek, Sağa sola mı koşturacaksınız? Merak ediyorum: Eğer Peygamber Efendimiz, Birkaç günlüğüne sizinle birlikte yaşasa, Yapmaya devam edecek misiniz,? Her zaman yaptığınız şeyleri? Ailenizdeki sohbetler eski halini koruyacak mı? Her yemekten sonra sofra duası etmeyi, Yine zor mu bulacaksınız? Hiç yüzünüzü asmadan, Oflayıp puflamadan, Her vakit namazınızı kılacak mısınız? Ya sabah namazı için, Sıcacık yatağınızdan, Erkenden fırlayacak mısınız? Peki ya yine mırıldanacak mısınız,? Her zaman söylediğiniz şarklıları? Ve okuyacak mısınız,? Her zaman okuduğunuz kitapları? Peki bilmesine izin verecek misiniz,? Aklınızın ve ruhunuzun beslediği şeyleri? Yoksa hiç bilmemesini mi isterdiniz? Şöyle diyelim ya da: Gideceğiniz her yere götürebilecek misiniz Peygamberi de? Yoksa birkaç günlüğüne değişecek mi planlarınız? Tanıştırmaktan onur duyacak mısınız en yakın arkadaşınızı onunla? Yoksa hiç karşılaşmamalarını mı umardınız, Peygamberin ziyareti bitene dek birbirleriyle? Şimdi söyleyin açık yüreklilikle, Onun kalmasını ister misiniz sizinle? Sonsuza dek, hep birlikte… Yoksa rahat bir nefes mi alacaksınız, Ziyareti bitip gittiğinde? Gerçekten bilmek ilgi çekici olabilir değil mi? Bilmek ve düşünmek, Eğer bir gün Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse, Yapacağımız şeyleri… Eğer bir gün Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse, Yalnızca birkaç günlüğüne aniden çalsa kapınızı, Merak ediyorum neler yapacağınızı… ALINTI |
24 Mayıs 2009, 21:17 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: peygamberimiz ile ilgili bir anket Alıntı:
| |
21 Ağustos 2021, 23:55 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Ben kimler safina katılırdı onu çok merak ediyorum. Ben Allah Rasulüyüm yaşadığınız şey İslam değil, inacınizi tevhid üzre yeniden şekillendirmeye geldim dese bizim alimlerden kim tâbi olurdu onu merak ediyorum. |
22 Ağustos 2021, 10:54 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
[QUOTE=KuM TaNeSi;67317]sorular: *Hz. Muhammed(sav) size neyi hatırlatıyor? saymakla bitmez elbet öncelikle muhteşem bir insandı ,s.a.v. deyince ilk aklıma gelen hoşgörüsüdür *Hz. Muhammed(sav) karşılaşsanız ne sorardınız? onun bana soracakları vardır. *Hz. Muhammed(sav) tanımayan birine nasıl anlatırsınız? anlatamam kurandan okumasını söylerdim *Hz. Muhammed(sav) çocukken nasıl algılıyordunuz? örnek almamız gereken muhteşem insan *Hz. Muhammed(sav) dendiğinde aklınıza ilk ne geliyor? azhap suresi 45-46﴿ Ey peygamber! Seni tanık, müjdeci, uyarıcı, izniyle Allah’a çağırıcı ve etrafını aydınlatan bir ışık olarak gönderdik. *Hz. Muhammed(sav) hiç rüyanızda gördünüz mü? ne haddime
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |