|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Beytül Ahzan,Açılış Tarihi: 14 Temmuz 2014 (19:37), Konuya Son Cevap : 15 Nisan 2024 (19:15). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Temmuz 2014, 19:37 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 44651 Üyelik T.:
03 Temmuz 2014 | En sevdiğiniz 3 şey diye sorulsa ne derdiniz? bakın Onlar ne demiş... En sevdiğiniz 3 şey diye sorulsa ne derdiniz? bakın Onlar ne demiş... En sevdiğiniz 3 şey diye sorulsa ne derdiniz? bakın Onlar ne demiş... —Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku, helal nisa (kadın), gözüm nuru olan namaz —Hz. Ebubekir (r.a) ise bana üç şey sevdirildi ya Rasûlullah(s.a.v): senin yüzüne bakmak Kızımın Rasûlullah(s.a.v)’ın zevcesi olması, senin yolunda mal harcamak —Hz. Ömer (r.a) bana üç şey sevdirildi. İyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek eski kaftan giymek —Hz. Osman(r.a) Dünyada bana üç şey sevdirildi. Aç doyurmak, kuran okumak, çıplak giydirmek —Hz. Ali (r.a) bende dünyadan üç şeyi sevdim: misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düşmana kılıç vurmak —İbni Abbas (r.a): Bana da üş şey sevdirildi: mahlûkattan uzlet, ALLAH ile ünsiyet, ALLAH’a tövbekâr olmak —Hz. Hasan (r.a): Bana da üç şey sevimli geldi: geceleri namaz kılmak, sözün doğrusunu söylemek, hastaları ziyaret etmek —Hz. Hüseyin (r.a): Ben üç şeyi sevdim: ALLAH’a. Muhabbet, ALLAH için fukaraya şefkat, ALLAH yolunda şahadet —Hz. Hamza (r.a) Bana da üç şey sevimli gelir: Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam —Hz. Ayşe bana sevimli gelen üç şey: ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakınmak —Hz. Fatıma ise: yetimlere şefkat, komşuya ihsan, fakir ve zayıflara merhamet --Mikail (as): ağlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb —İsrafil (as):ilmiyle amil âlim, sabırlı zahid, acize yardım —Azrail (as): ALLAH’a tevekkül, ALLAH’ın kaderine rıza, ALLAH’ın emrine itaat —Cebrail (as):delalette olanları hidayet etmeyi, ALLAH itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi.
__________________ Rabbim.. namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla... |
Konu Sahibi Beytül Ahzan 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
"Sevdasını Satanları Vurmak istiyorum tâ... | Gönülden Dökülen Nağmeler | Beytül Ahzan | 0 | 1812 | 15 Şubat 2015 01:40 |
".. Bulutların Ağladığı Mevsimdeyim .." | İlahiler/Ezgiler | Mihrinaz | 2 | 1950 | 11 Şubat 2015 01:46 |
" S u s m a k .." | Gönülden Dökülen Nağmeler | su damlası | 3 | 2108 | 09 Şubat 2015 21:02 |
"A l d a n d ı .." | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | İslaminesil | 3 | 2107 | 23 Ocak 2015 21:23 |
"O k u .." | Bilgi Dağarcığı | ali70 | 2 | 2287 | 10 Ocak 2015 15:57 |
30 Kasım 2014, 11:53 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 45760 Üyelik T.:
27 Ekim 2014 | Cevap: En sevdiğiniz 3 şey diye sorulsa ne derdiniz? bakın Onlar ne demiş...
ğlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb
__________________ HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL! |
24Haziran 2015, 14:42 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: En sevdiğiniz 3 şey diye sorulsa ne derdiniz? bakın Onlar ne demiş...
bizimki de ..çocuklarım(ailem)- evim -arabam ..olsa gerekuzgnuzgn onlarla aramızdaki 3 farkı bulalım bakalımuzgn
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
08 Temmuz 2015, 15:58 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: En sevdiğiniz 3 şey diye sorulsa ne derdiniz? bakın Onlar ne demiş...
Allah ve resulu Kuran namaz selavat Ailem
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
15 Nisan 2024, 19:15 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Hz. Hüseyin (r.a): Ben üç şeyi sevdim: ALLAH’a. Muhabbet, ALLAH için fukaraya şefkat, ALLAH yolunda şahadet
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |