|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 23 Mart 2009 (10:46), Konuya Son Cevap : 08 Mayıs 2009 (21:59). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Mart 2009, 10:46 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | Hz.Ebubekirin Cesareti Hz.Ebubekirin Cesareti Hz Ali’nin Bir Hutbesinde Hz Ebubekir’in Cesaretinden Bahsetmesi Hz Ali, hutbesinde “Ey nas! İnsanların en kahramanı kimdir?” diyordu “Ey mü’minlerin emiri! Sensin!” dediler Hz Ali “Biliniz ki, ben her kimle döğüşmüşsem, onu mutlaka alt etmişimdir Fakat insanların en kahramanı Ebubekir’dir Çünkü biz (Bedir günü) Rasûlullah’a bir gölgelik yaptık ‘Onu müşriklerden kim koruyacak?’ dedik Allah’a and içerim, bizden hiçbir kimse bu işe yanaşmadı Ancak Ebubekir, kılıcını kınından çekerek peygamberin başucunda durdu Ona herhangi bir müşrik saldırdığında, Ebubekir de ona saldırıp püskürtüyordu” dedi Yine bir gün Rasûlullah’ı gördüm Kureyşliler Peygamber’i yakalamıştı Birisi ona sataşıyor, kin kusuyordu Kimisi Hz Peygamber’i tartaklıyor ve “Sen misin ilahları bir tek ilah yapan?” diyorlardı Andolsun bizden hiç bir kimse Peygamber’e bu durumda yaklaşmadı, ancak Ebubekir fırlayıp kimine vuruyor, kimiyle cedelleşiyor, kimini itiyordu ve “Rabb’im Allah’tır diyen bir kişiyi öldürecekmisiniz, azab olasıcalar?” diyordu Sonra Hz Ali abasını çıkardı Mübarek sakalları ıslanıncaya kadar ağladı, sonra “Size Allah ile yemin verdiriyorum, Firavun’un ailesinden olan mümin mi hayırlıdır yoksa Ebubekir mi?” dedi Halk sustu Hz Ali “Allah’a yemin ederim ki Ebubekir’in bir saatlık ömrü, Firavun ailesinden olan müminin, yeryüzü dolusu iyiliklerinden daha hayırlıdır Çünkü o imanını gizliyor, Ebubekir ise, açıkça mü’min olduğunu ilân ediyordu” dedi
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
Konu Sahibi KuM TaNeSi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
41.Haftanın Misafiri Belgin | Hafta'nın Misafiri | Belgin | 37 | 14840 | 04 Ekim 2009 16:49 |
Neden Su içmeliyiz(46 sebep) | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | su damlası | 6 | 3612 | 04 Ekim 2009 12:50 |
Yokluğuna Alıştırma... | Şiirler ve Şairler | KARAKÖSE | 1 | 2994 | 04 Ekim 2009 12:45 |
Kırgınım Sana /medineweb | Şiirler ve Şairler | su damlası | 8 | 3261 | 02 Ekim 2009 19:49 |
google amcam düzeltir işi bilir herşeyi =) | Resim/Karikatür | Esma_Nur | 2 | 2740 | 02 Ekim 2009 11:25 |
08 Mayıs 2009, 21:59 | Mesaj No:2 |
RE: Hz.Ebubekirin Cesareti
Ne güzel insan için en güzel insan için canlarını ortaya koymuşlar Rabbim mahşerde o güzellerle kılsın
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |