|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Beytül Ahzan,Açılış Tarihi: 14 Temmuz 2014 (16:53), Konuya Son Cevap : 06 Kasım 2023 (22:19). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18Haziran 2023, 23:13 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: “Anne ve babasına iyi davranan kimseye müjdeler olsun. Allah Teâlâ onun ömrünü uzatsın." (Buhârî, Edebu'l-Müfred, nr. 22) Sakın onlara (ana babaya) öf (bile) deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.” (el-İsra, 23) Allah’ım ben her halimi sana bıraktım, Sen beni kullarının eline bırakma…
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
06 Kasım 2023, 22:19 | Mesaj No:12 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | وَقُل لِّعِبَادِي يَقُولُواْ الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّيْطَانَ يَنزَغُ بَيْنَهُمْ إِنَّ الشَّيْطَانَ كَانَ لِلإِنْسَانِ عَدُوًّا مُّبِينًا “Kullarıma söyle, sözün en güzelini söylesinler. Sonra şeytan aralarını bozar. Çünkü şeytan, insanın apaçık düşmanıdır.” (el-İsrâ, 53) وعن أبي شُريْح الخُزاعيِّ رضي اللَّه عنه أَن النبي صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم قال : «مَنْ كَانَ يُؤمِنُ بِاللَّهِ والْيوْمِ الآخِرِ ، فَلْيُحسِنْ إلِى جارِهِ ، ومنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ واليومِ الآخِرِ فَلْيُكْرِمْ ضَيْفهُ، ومنْ كانَ يؤمنُ باللَّهِ واليومِ الآخرِ فَلْيَقُلْ خَيْراً أَوْ لِيسْكُتْ » Ebû Şüreyh el-Huzâ`î radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber aleyhisselâm şöyle buyurdu: “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse komşusuna iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Müslim, Îmân 77 Allah’ım, Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve yaşlılarımıza merhamet eyle, Ellerimizi sana açtık, sana yöneldik ve sana dua ediyoruz. Ey Allah’ım, sen ilahımızsın, yücesin, halimsin, Ey Allah’ım, sen ihlasla sana yönelen elleri boş çevirmezsin, Ey Allah’ım ellerimizi sana açtık, Ey Musa’yı kurtaran Rabbimiz! Ey Muhammed’i s.a.v kurtaran Rabbimiz! Bizi de zalimler topluluğundan kurtar, Bizi de zalimler topluluğundan kurtar, Ey Allah’ım bize kötülük ve fenalık düşünenlerin planlarını kendilerine çevir. Onları kendi dertleriyle meşgul eyle. Ey Allah’ım, bizi uyumayan gözlerinle koru. Şeyh Ahmet Yasin
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |