|
Konu Kimliği: Konu Sahibi selsebil,Açılış Tarihi: 17Haziran 2008 (00:35), Konuya Son Cevap : 17Haziran 2008 (00:35). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17Haziran 2008, 00:35 | Mesaj No:1 |
Başka dua bilmez misin? Başka dua bilmez misin? Harem i Şerif kapısında ''Ey doğrulara yardım eden,haramlardan sakınanları koruyan Allahım!'' diyerek hep aynı duayı tekrarlayan birine etrafındakiler aynı duayı tekrarlamasının sebebini sorunca şunları anlatır:''Kabe_i Şerifi tavaf ederken ayağıma takılan bir şeyi eğilip aldım. Baktımki içinde bin altın bulunan bir kese,şeytanımla imanım mücadeleye tutuştular.Şeytanım; Bin altın çok para,senin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor diyor, imanım Bu haramdır ,boşuna saklama sahibini bul teslim et ''diyordu. Böylece mücadele içinde iken birinin sesi duyuldu;burada içinde bin altınım bulunan kesem kaybolmuştur.Kim bulduysa getirsin ona otuz altın vereyim! Bin haramdan otuz helal daha hayırlı olur düşüncesiyle keseyi verdim otuz altını aldım. Bakırcılar çarşısında gezerken bir arap kölenin otuz altına satıldığını görünce hemen satın aldım bir süre sonra bu kölenin yanına bazı araplar gelip gizlice konuşmaya başladılar köleye ne konuştuklarını sordum saklamayıp aynen anlattı ''Ben Mağrip sultanının oğluyum babam Habeş melikiyle cenk edip savaş kaybetti. Beni esir alıp buralarda sattılar .Babam bu adamlarını gönderip beni satın alıp ülkeme götürsünler diye ellibin altın vermiş .Bana çok iyilik ettiğin ve kendi evladın gibi baktığın için sana minnettarım sakın az altına razı olma ellibin altın karşılığı anlaş dedi. Elli bin altına köleyi sattıktan sonra Bağdata gidip bu sermaye ile dükkan açtım .Bir gün tanıdığım biri yanıma gelip tüccar bir dostunun vefat ettiğini ,yalnız kalan kızını almamı tavsiye etti ben bu kız ile evlendim kızın çeyiz olarak getirdiği tabakların içinde içi altın dolu keseler vardı.hepsinin üzerinde biner altın yazılı iken birinde dokuzyüz yetmiş altın yazılı idi.bunun sebebini sordugumda kızı ; rahmetli babam bu keseyi Harem_i şerifte bu keseyi kaybetmiş keseyi bulana otuz altını müjde olarak vermiş, ondan geriye kalan altınlar bunlar bende bunun üzerine Allah 'a hamd ve şükürde bulundum bu yaşadıklarımın hep doğrulugun iyiliğin bereketidir diyerek olanları kıza anlattım sevincimiz ve sadetimiz dahada sağlamlaştı . İnsanın niyeti güzel olunca akıbetide güzel oluyor işte... | |
Konu Sahibi selsebil 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
başka koruyanın olmamalı ben sana yeterim | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | selsebil | 0 | 1510 | 02 Ocak 2009 18:46 |
hacc duygusunu burdanda yaşayabilmeliyiz | Hacc-Umre-Kurban | kurtmehmet | 6 | 1980 | 31 Aralık 2008 12:25 |
Ruh_ı Revan(sevgili) hakkında bunları... | Hz.Muhammed(s.a.v) | selsebil | 4 | 2074 | 30 Aralık 2008 13:17 |
havuç muyuz ,yumurta mı, yoksa kahvemi | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | gün ışığı | 2 | 1873 | 26 Aralık 2008 21:58 |
Büyük bir 'Dost var | Peygamberler(a.s) | su damlası | 1 | 2145 | 25 Aralık 2008 20:43 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |