|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 19 Ağustos 2011 (23:10), Konuya Son Cevap : 09 Kasım 2016 (12:31). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Ağustos 2011, 23:10 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | mantolu patlıcan mantolu patlıcan Peygamberimizin Duası “Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.(Buhari) Tüm müslümanların her ne sıkıntısı varsa gidrsin MEVLAM bilhassa kamer hocayı tez zmnda ferahlara çıkarsın RABBUL ALEMİN AMİİN . Bugün size köfte mantolu patlıcanın tarifini vericem tad olarak eminim güzeldir görsel olarak çok hoş .Biliyormuydunuz patlıcanı insandan başka hiç bir yaratık yemezmiş . patlıcanın yemeklerini yapmayı becerebilselerdi eminim vazgeçemezlerdi ***Patlıcanlı Köfte Tarifi*** Malzemeler 6 adet orta boy patlıcan Köfte harcı için: 600 gr. yarım yağlı kıyma 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı galeta unu Tuz, karabiber, kırmızıbiber Köftesi nasıl yapılır? Patlıcanları közleyin. Ben ocak üzerinde közlüyorum. Kabuklarını soyup temizleyin. Soğanı rendeleyin. Köfte malzemelerini iyice yoğurun. Az yoğurursanız köfte pişerken dağılabilir. Bir strech film üzerine köfte harcından bir parça alıp yayın. Orta kısmına bir patlıcanı koyun ve strech film yardımıyla sıkıca köfte harcını üzerine kaplayın. Elinizle baş ve alt kısımlarını düzeltin. Bir fırın tepsisine patlıcan köftelerini dizin ve üzerine hafif yağ gezdirin. 200 derecelik fırında,üzerini örtmeden kızarana kadar pişirin. Ben üzerine çok az domates sosu döktüm ama hiç gerek yoktu. Afiyet şifa olsun, şükrünüz bol olsun.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Meğer Yalanmış | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 3 | 30 Aralık 2024 19:18 |
Üfleyin dağıtın | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 52 | 12 Aralık 2024 19:26 |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 130 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 75 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 389 | 05 Eylül 2024 09:33 |
22 Ağustos 2011, 23:56 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Medineweb Mutfağı
PORTAKALLI REVANİ Malzemeler 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 2 çay bardağı portakal suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı irmik 2 su bardağı un 1 kabartma tozu Bir portakal kabuğu rendesi Şurubu için 2 su bardağı su 1 çay bardağı portakal suyu 3 su bardağı şeker Nasıl yapılır? Yumurta ve şekeri çırpın Un ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri ekleyip yeniden hafifçe çırpın Kalan malzemeleride katıp iyice çırpın Yağlanmış tepsiye dökün.Ben en büyük borcam dikdörtgen tepsiyi kullandım. 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta şerbet malzemeleriyle çok cıvık olmayan bir şurup hazırlayın. Soğuk revaniye sıcak şurubu dökün. 2-3 saat sonra ikram ederseniz daha iyi olur. bayramda bu pratik tatlıyı deneyebilirsiniz .
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
02 Eylül 2011, 13:07 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Medineweb Mutfağı
Ramazan bitti yemek tarifleride bitti hadi toprağım yeni tarifler
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
02 Eylül 2011, 16:00 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Medineweb Mutfağı
yorgunluğumu atayım gelir inş
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
09 Kasım 2016, 12:29 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
portakal kabuğu keke de irmik tatlısına da çok yakışıyor mis gibi koku sarıyor evi bir de tarçınlı incirli kurabiye evde pişince |
09 Kasım 2016, 12:31 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
patlıcanlı köfte çok güzel görünüyor sunumu da güzel olur ben yazın közleyip tüm koyduğum patlıcan var ama kulbu yok o olabilir diye düşündüm közlenmiş patlıcan ve kıyma çok güzel yakışır önce ev halkına deneyebilirim onlara birşey olmazsa misafire |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Patlıcan Çığırtma Tarifi | Mihrinaz | Sebze Yemekleri | 0 | 13Haziran 2021 21:11 |
Fırında Kıymalı Patlıcan | su damlası | Et Yemekleri | 0 | 02 Mayıs 2021 18:46 |
Dolma severlere Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi | Mihrinaz | Sebze Yemekleri | 0 | 17 Nisan 2021 18:51 |
Medineweb Mutfağı Patlıcan Yemekleri | Allahın kulu_ | Sebze Yemekleri | 19 | 18 Mayıs 2019 13:15 |
Köfteli Patlıcan Sarması-Medineweb | Esma_Nur | Köfteler | 0 | 17 Temmuz 2012 13:43 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|