|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi: 27 Ağustos 2014 (21:23), Konuya Son Cevap : 27 Ağustos 2014 (21:23). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Ağustos 2014, 21:23 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Arap Usulü Tirit (Musakhan) Arap Usulü Tirit (Musakhan) Arap Usulü Tirit (Musakhan) ESSELÂMÜ ALEYKÜM Her birinize ölüm gelip de: «Rabbim beni kısa bir süre için tehir etsen de sadaka versem ve iyilerden olsam!» demesinden önce size verdiğimiz rızıklardan (Allah için) harcayın! (Münâfıkun 10)Ashab bir koyun kesmişti. Bu sırada bir dilenci geldi. Etten bir miktar verdiler. Derken başka gelenler oldu, onlara da verdiler. Geriye yine de et kaldı. Resulullah (sav) sordu: Koyundan geri ne kaldı? Sadece omuzu kaldı! dediler. Aleyhissalâtu vesselam ise: “Omuzu hariç geri tarafı kaldı!” buyurdular. (Tirmizi, Kıyamet 34, “2472″)Ayet ve hadisten de anlaşılacağı gibi, sendeki senin değil verdiğin senindir. Sonunun çetin azap olduğu bildirilen cimrilikten, Rabbim cümlemizi muhafaza etsin. Filistine ait olan musakhanın özellikleri, kırmızı soğan ve sumak kullanılmasının yanında el ile yenmesidir. Filistin ve Ürdün başta olmak üzere diğer Ortadoğu ülkelerinde de sadece musakhan yapan lokantalara rastlayabilirsiniz. Dürümüde yapılan bu yemeğin orjinali tepsi ile servis yapılanıdır. Malzemeler: 1 bütün tavuk 4 büyük kırmızı soğan (fotoğraftada görüldüğü üzere, ben 6 dev beyaz soğan kullandım) 3 tane pita/pide veya lavaş 1 yemek kaşığı dolusu Ghee yağı/sadeyağ 1 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı toz sumak 1 tatlı kaşığı kimyon tuz 1 çay bardağı badem veya çamfıstığı Yapılışı: Tavuğun kanat but göğüs kısımlarını eklem yerlerinden ayırdıktan sonra haşlayın. Soğanları kuşbaşı doğrayın ve zeytin yağında 30 dk.ya yakın kısık ateşte çökünceye kadar yakmadan kavurun.”soğanların çabuk çökmesi için tuzunu ilave edin” (foto.2) Soğana, 2 kepçe tavuksuyundan dökün, 3 yemek kaşığı sumak ve 1 tatlı kaşığı kimyon ilave edin karıştırın. Tavuklarıda ilave edin, sumağın tadını alması için kısık ateşte 10dk. pişirin.(foto.3/4) Tavukları süzüp çıkartın ve bir fırın tepsisine dizin, kalan sumağı üzerine serperek orta ısılı fırında kızartın. (foto.5) Pideleri ıslatmak için, soğanlı sosa batırıp çıkartınve başka bir fırın tepsisine dizin. (foto.6) Pidelerin üzerini soğanlı sos ile kaplayın (foto.7) En üste kızarmış tavukları dizin. (foto. 8 ) Sıcak fırında 10 dk. tutup çıkartın. Kavurduğunuz bademleri üzerine serperek servis yapabilirsiniz. (photo.8 ) Jibek
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? | Hafta'nın Konusu | gün ışığı | 8 | 1570 | 26 Ağustos 2019 00:20 |
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 3 | 1617 | 23 Ocak 2019 20:40 |
Sayı ve Temyiz soruları | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 0 | 3067 | 23 Ocak 2019 20:09 |
Arapça 3 dersleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 0 | 1201 | 03 Ocak 2019 13:34 |
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 2 | 1631 | 03 Ocak 2019 12:56 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Mısırdaki AB-ARAP Zirvesine Tepki | Mihrinaz | Gündem/ Manşetler | 4 | 05 Eylül 2024 08:34 |
Arap Atasözleri | KEVİR | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | 2 | 03 Eylül 2024 20:29 |
Arap ülkelerinde facebook yazımları!.. | Esma_Nur | Komik Paylaşımlar | 7 | 03 Eylül 2024 20:16 |
Zengin Bir Arap**:) | Medine-web | Fıkralar-Hikayeler | 9 | 16Haziran 2021 00:43 |
Arap Müşrikleri | YASEMİN ATAMAN | Kur'ân-ı Kerim Genel | 0 | 21 Mayıs 2011 11:53 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|