Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Et Yemekleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  30 Temmuz 2017 (00:18), Konuya Son Cevap : 01 Ağustos 2017 (01:27). Konuya 9 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı11Kez Beğenildi
  • 2 Beğenilen nurşen35
  • 2 Beğenilen su damlası
  • 1 Beğenilen nurşen35
  • 2 Beğenilen Allahın kulu_
  • 2 Beğenilen nurşen35
  • 1 Beğenilen mehmet akif2
  • 1 Beğenilen nurşen35
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Temmuz 2017, 00:18   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Erzurum Sıkma (İmir)Bulgur Dolması Medineweb

Erzurum Sıkma (İmir)Bulgur Dolması Medineweb

İsim:  dolma.jpg
Görüntüleme: 51
Büyüklük:  112,8 KB (Kilobyte)

Erzurum yöresel gliko Bulgur (imir dolması) tarifi


Erzurum mutfağında gliko, Gümüşhane yöresinde cıbız dolma başka yörelerde yalancı köfte, bulgur köftesi, sıkma olarak adlandırılıyor. Bu yemeğin Erzurum yöresinde bir adı da 'İmir dolması'dır. Tadı çok güzel herkes bayılarak yiyor size de şiddetle tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.



Malzemeler:


2 su bardağı kalın bulgur
4,5 su bardağı su
2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
4 çay kaşığı tuz

Üzeri için:



3 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
2 diş sarımsak
Yoğurt

Sosu İçin:


1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ



İsim:  dolma 1.jpg
Görüntüleme: 57
Büyüklük:  122,3 KB (Kilobyte)




Yapılışı:


Öncelikle bulguru yıkıyoruz. Ardından yıkadığımız bulguru tencereye alarak 4,5 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
Pilav gibi pişip göz göz olunca pişip pişmediğine bakıyoruz ve eğer sertlik varsa tekrar sıcak su ekliyoruz. Bulgur piştikten sonra sıcakken üzerine unu eleyip iyice karıştırıyoruz ardından soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 1-2 dakika yoğurup istediğimiz şekli veriyoruz. Eğer şekil verilecek kıvamda değilse biraz daha un ilave edebiliriz.
Şekil vermeden önce aldığımız parçayı avucumuzda sıkıca bastırıp, bulgurların iyice sıkılaşmasını sağladıktan sonra şekil veriyoruz.
Diğer yanda da tereyağını ayrı bir kapta dağlanana kadar kaynatıyoruz. Sos için olan malzemeleri ocak üzerinde karıştırarak hazırlıyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp ardından bulgurumuza şekil verdikten sonra geniş bir tencereye su ve yine 4 çay kaşığı tuz ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.
Hazırladığımız bulgur köftelerini tek tek kaynayan suya bırakıyoruz. Köfteler haşlandıkça su yüzüne çıkacaklardır. Su yüzüne hepsi çıktıktan sonra 6-7 dakika daha öylece kaynatmaya devam ediyoruz.
Son olarak haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla kısım kısım çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine öncelikle sarımsaklı yoğurdu sonra dağlanmış sıcak tereyağını gezdiriyoruz. Ardından da sosunu ekleyerek servis ediyoruz.
su damlası ve mehmet akif2 beğendiler.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1498 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 2274 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 982 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 867 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 1000 04 Aralık 2020 13:56

Alt 30 Temmuz 2017, 00:33   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.759
Konular: 697
Beğenildi:8588
Beğendi:10215
Takdirleri:28065
Takdir Et:
Standart

Görünüm güzel..Misafirlere kolay degişik bir menü denemek lazım..
Ellerine sağlık canom..
mehmet akif2 ve nurşen35 beğendiler.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Temmuz 2017, 01:09   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
su damlası Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Görünüm güzel..Misafirlere kolay degişik bir menü denemek lazım..
Ellerine sağlık canom..

Su damlası , çocukluğumuzun yemeğidir, çok lezzetli bir dolmadır..
Tavsiye ederim, kıymalı olanı da var ama kıymasız olanı daha çok severim..
Bulgur sıcakken sıkılacağından dolayı elinizin yanmasını önlemek için bir kab suyu yanınızda bulundurun. Elinizi bu suyla ıslatınca avucunuzun yanma olayı olmayacaktır..
su damlası beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Temmuz 2017, 01:18   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1155
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart

Eline sağlık cnm ...bulgur kısırlık değil galiba, yanlış mı anladım?
su damlası ve nurşen35 beğendiler.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Temmuz 2017, 01:34   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Eline sağlık cnm ...bulgur kısırlık değil galiba, yanlış mı anladım?


Allahın kulu kalın bulgur olacak (pilavlık) . İnce bulgurla bu lezzeti vermez..
su damlası ve Allahın kulu_ beğendiler.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Temmuz 2017, 18:15   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Standart

annem biz küçükken misafir için çokca bulgur köftesi yuvarlardı

en son bize aynı böyle sıkarak köfteyi yapar haşlayıp sarımsaklı yoğurtlu soğuk soğuk yerdik çok güzel olurdu
nurşen35 beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Temmuz 2017, 18:18   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Standart

yozgat sorgunda tavuk köftesi yaparlar ya yuvarlar yemeğini yaparlar veya yuvarlak parçayı yassılar tekerlek haline getirip çok az yağda kızartırlar

tavuk köftesini orta bulgurdan yaparlar yani ne pilavlık bulgur ne düğürcük
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Temmuz 2017, 20:26   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
yozgat sorgunda tavuk köftesi yaparlar ya yuvarlar yemeğini yaparlar veya yuvarlak parçayı yassılar tekerlek haline getirip çok az yağda kızartırlar

tavuk köftesini orta bulgurdan yaparlar yani ne pilavlık bulgur ne düğürcük
Yozgat usulü tavuk köftesine sos hazırlıyor musun Göknur Editörüm
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ağustos 2017, 01:11   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Standart

Yok Nurşen hazırlanmıyor
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ağustos 2017, 01:27   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yok Nurşen hazırlanmıyor
Soslu da denemeni tavsiye ederim...
mehmet akif2 beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kurtlu Bulgur Yemeye Devam Mihrinaz Hafta'nın Konusu 2 29 Eylül 2021 14:00
Dolma severlere Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Mihrinaz Sebze Yemekleri 0 17 Nisan 2021 18:51
"Sebzeli Bulgur Pilavı "/medineweb mutfağı su damlası Makarna ve Pilavlar 0 31 Mayıs 2018 12:07
"Mercimekli Bulgur Pilavı"/medineweb mutfağı su damlası Makarna ve Pilavlar 3 24 Mayıs 2018 13:46
Amerikalılar hap vermiyor 'bulgur' öneriyor Nesli_Nur Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri 0 19 Mart 2013 22:44

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.