|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 30 Temmuz 2017 (00:18), Konuya Son Cevap : 01 Ağustos 2017 (01:27). Konuya 9 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Temmuz 2017, 00:18 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Erzurum Sıkma (İmir)Bulgur Dolması Medineweb Erzurum Sıkma (İmir)Bulgur Dolması Medineweb Erzurum yöresel gliko Bulgur (imir dolması) tarifi Erzurum mutfağında gliko, Gümüşhane yöresinde cıbız dolma başka yörelerde yalancı köfte, bulgur köftesi, sıkma olarak adlandırılıyor. Bu yemeğin Erzurum yöresinde bir adı da 'İmir dolması'dır. Tadı çok güzel herkes bayılarak yiyor size de şiddetle tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun. Malzemeler: 2 su bardağı kalın bulgur 4,5 su bardağı su 2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un 4 çay kaşığı tuz Üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı artırabilir ya da azaltabilirsiniz) 2 diş sarımsak Yoğurt Sosu İçin: 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı: Öncelikle bulguru yıkıyoruz. Ardından yıkadığımız bulguru tencereye alarak 4,5 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Pilav gibi pişip göz göz olunca pişip pişmediğine bakıyoruz ve eğer sertlik varsa tekrar sıcak su ekliyoruz. Bulgur piştikten sonra sıcakken üzerine unu eleyip iyice karıştırıyoruz ardından soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra 1-2 dakika yoğurup istediğimiz şekli veriyoruz. Eğer şekil verilecek kıvamda değilse biraz daha un ilave edebiliriz. Şekil vermeden önce aldığımız parçayı avucumuzda sıkıca bastırıp, bulgurların iyice sıkılaşmasını sağladıktan sonra şekil veriyoruz. Diğer yanda da tereyağını ayrı bir kapta dağlanana kadar kaynatıyoruz. Sos için olan malzemeleri ocak üzerinde karıştırarak hazırlıyoruz. Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp ardından bulgurumuza şekil verdikten sonra geniş bir tencereye su ve yine 4 çay kaşığı tuz ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Hazırladığımız bulgur köftelerini tek tek kaynayan suya bırakıyoruz. Köfteler haşlandıkça su yüzüne çıkacaklardır. Su yüzüne hepsi çıktıktan sonra 6-7 dakika daha öylece kaynatmaya devam ediyoruz. Son olarak haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla kısım kısım çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine öncelikle sarımsaklı yoğurdu sonra dağlanmış sıcak tereyağını gezdiriyoruz. Ardından da sosunu ekleyerek servis ediyoruz.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gündem Korona Aşısı | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 6 | 1498 | 10 Aralık 2020 12:20 |
DHBT Muhteşem Özetler | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | nurşen35 | 4 | 2274 | 08 Aralık 2020 18:40 |
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | nurşen35 | 1 | 982 | 08 Aralık 2020 17:46 |
TENKİD | Serbest Kürsü | nurşen35 | 0 | 867 | 08 Aralık 2020 12:44 |
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... | Namaz-Abdest-Teyemmüm | nurşen35 | 0 | 1000 | 04 Aralık 2020 13:56 |
30 Temmuz 2017, 00:33 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Görünüm güzel..Misafirlere kolay degişik bir menü denemek lazım.. Ellerine sağlık canom..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
30 Temmuz 2017, 01:09 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Alıntı:
Su damlası , çocukluğumuzun yemeğidir, çok lezzetli bir dolmadır.. Tavsiye ederim, kıymalı olanı da var ama kıymasız olanı daha çok severim.. Bulgur sıcakken sıkılacağından dolayı elinizin yanmasını önlemek için bir kab suyu yanınızda bulundurun. Elinizi bu suyla ıslatınca avucunuzun yanma olayı olmayacaktır..
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR | |
30 Temmuz 2017, 01:18 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
Eline sağlık cnm ...bulgur kısırlık değil galiba, yanlış mı anladım?
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
30 Temmuz 2017, 01:34 | Mesaj No:5 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Alıntı:
Allahın kulu kalın bulgur olacak (pilavlık) . İnce bulgurla bu lezzeti vermez..
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR | |
31 Temmuz 2017, 18:15 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
annem biz küçükken misafir için çokca bulgur köftesi yuvarlardı en son bize aynı böyle sıkarak köfteyi yapar haşlayıp sarımsaklı yoğurtlu soğuk soğuk yerdik çok güzel olurdu |
31 Temmuz 2017, 18:18 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
yozgat sorgunda tavuk köftesi yaparlar ya yuvarlar yemeğini yaparlar veya yuvarlak parçayı yassılar tekerlek haline getirip çok az yağda kızartırlar tavuk köftesini orta bulgurdan yaparlar yani ne pilavlık bulgur ne düğürcük |
31 Temmuz 2017, 20:26 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Yozgat usulü tavuk köftesine sos hazırlıyor musun Göknur Editörüm
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
01 Ağustos 2017, 01:27 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Kurtlu Bulgur Yemeye Devam | Mihrinaz | Hafta'nın Konusu | 2 | 29 Eylül 2021 14:00 |
Dolma severlere Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi | Mihrinaz | Sebze Yemekleri | 0 | 17 Nisan 2021 18:51 |
"Sebzeli Bulgur Pilavı "/medineweb mutfağı | su damlası | Makarna ve Pilavlar | 0 | 31 Mayıs 2018 12:07 |
"Mercimekli Bulgur Pilavı"/medineweb mutfağı | su damlası | Makarna ve Pilavlar | 3 | 24 Mayıs 2018 13:46 |
Amerikalılar hap vermiyor 'bulgur' öneriyor | Nesli_Nur | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 0 | 19 Mart 2013 22:44 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|