|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 17 Nisan 2021 (18:51), Konuya Son Cevap : 17 Nisan 2021 (18:51). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Nisan 2021, 18:51 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Dolma severlere Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Dolma severlere Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Patlıcan kurutmaya değer bir tarif[emoji108] [emoji420]Malzemeler[emoji404] 20 adet kurutulmuş patlıcan 1 su bardağı pirinç 2 adet büyük boy soğan 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı sumak 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı zeytinyağı [emoji419]Pişirme Önerisi Pişerken arada kontrol edin eğer beklenenden önce suyunu çekerse sıcak su eklemesi yapın. [emoji779]Nasıl Yapılır? Yaklaşık 20 adet kuru patlıcanı kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika haşlayın. Yumuşayan kuru patlıcanları süzerek suyun içerisinden alın. 1 çay bardağı zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın. 2 adet büyük boy yemeklik dorğranmış soğanı tencereye ekleyin ve sotelemeye başlayın. Soğanlar hafif yumuşayınca 4 diş sarımsak ve birer yemek kaşığı domates ve biber salçası ekleyin ve kavurmaya devam edin. İyice yıkamış olduğunuz 1 su bardağı pirinci de ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Kuru patlıcanların içini 1 cm boşluk bırakacak şekilde doldurun Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin,patlicanlari üst üste dizebilirsiniz. üzerine 1,5 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi dökün ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 40 dakika daha pişirmeye bırakın. (Dikkat edin su isterse ilave edin) Kuru patlıcan dolmalarını piştikten sonra ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis edin. Hayırlı iftarlar.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dedesi Ruhunun Yanında | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 1 | 27 | 17 Aralık 2024 19:46 |
Peygamberler Neden Sadece Ortadoğu'ya Geldi? | Peygamberler(a.s) | Esma_Nur | 1 | 42 | 16 Aralık 2024 08:47 |
Namaz Hep Vardı | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Mihrinaz | 0 | 30 | 16 Aralık 2024 08:36 |
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 85 | 09 Aralık 2024 17:02 |
53 Yıllık Esad Rejimi Çöktü | Gündem/ Manşetler | Vasat | 8 | 113 | 08 Aralık 2024 09:59 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Patlıcan Çığırtma Tarifi | Mihrinaz | Sebze Yemekleri | 0 | 13Haziran 2021 21:11 |
"Köfteli Patlıcan Dizme Tarifi "/medineweb | su damlası | Sebze Yemekleri | 0 | 08Haziran 2018 15:13 |
"Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Köfteler | 0 | 24 Ocak 2018 14:51 |
Erzurum Sıkma (İmir)Bulgur Dolması Medineweb | nurşen35 | Et Yemekleri | 9 | 01 Ağustos 2017 01:27 |
Zeytinyağlı Yiyemem Türküsünün Hikayesi/Medineweb | FECR | Beslenme | 0 | 12 Nisan 2015 17:25 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|