|
Konu Kimliği: Konu Sahibi hakaşığı,Açılış Tarihi: 07 Aralık 2014 (00:47), Konuya Son Cevap : 07 Aralık 2014 (00:47). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Aralık 2014, 00:47 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 45760 Üyelik T.:
27 Ekim 2014 | Allah için allah deseydim! Allah için allah deseydim! birbirni çok seven iki çoban varmış.yedikleri içtikleri ayrı gitmez,gizlileri saklıları olmazmış.bir gun çobanlardan birinin işi çıkmış ve bir sure ayrı kalmışlar. diger çoban geldiginde obur çobanda bi haller varmış yemek yemez,konuşmaz olmuş.arkadaşının halini goren çoban _ne bu halin sende bi şeyler var.anlat hadi _yok bi şey.. _oyle deme var biliyorum hadi soyle derman bulalım derdine _aşık oldum. _ee ne guzel gider isteriz kızı demiş. _ah ah demiş aşık oldugum kişi padişahın kızı nasıl olcak ki arkadaşı duşunmuş.sonra aklına bi fikir gelmiş.tanıdıgım bi bilge zat var gel ona soralım o bilir iki çoban birlikte bilge zata gitmişler .derdini anlatmış.bilge zat: _kolay _nasıl demiş çoban _bir daga gideceksin buradan biraz uzak orada 40 gun tesbihi alıp eline allah allah diye zikir yapacaksın demiş.ha aşık oldugun kız için _kolay demiş çoban.ne var ki bunda oradan ayrılmış. daga gitmiş başlamış zikire 10 gun olmuş zikir cekeli.tabii namıda duyulmuş bu arada herkes onu gormeye geliyomuş.su tasıyanlar kervenlar durup onun yanına zıyarete gelenler oluyomus 30 gunun sonunda namı padişaha kadar varmış.vezirler ondan bahseder olmuş padişaha.padişahta napalım diye dusunurken.kurulu toplama kararı almış.kurul toplanmış .bu kurulda bilge zatta varmış.en sonunda genci konuk etmeye karar vermişler ama padişah kurula sormuş _napalım bu gence hediye mi alsak kuruldan bilge zat _efendim bunlar paraya mala mulke goz baglamazlar _ee ne yapsam kızınızı verin der _padişah kabul eder mi.kızım ona layık degil ama _siz sorun demiş. kurul toplanmış genç çagrılmış.bi hurmetler bi hurmetler gecin dilinde Allah zikri girmiş içeri padişah sormuş _adını sanını duyduk.lutfettin ne istersin bizden genc susuyomuş.padişah: _sana saray yapalım para verelim gencte ses yok en son padişah kızımı vereyim demiş.genc bu defa konuşmuş. _istemem yok demiş bilge zat sasırmış _nasıl olur sen 40 gun zikir cektin ya bu kız için demiş genç tebessum ederek _ben bu kız için allah dedim.padişahlar vezirler ayagıma geldi .ya allah için allah deseydim.bundan gayrı allahı isterim onu anarım.
__________________ HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL! |
Konu Sahibi hakaşığı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Mutlu olamıyorum diyenlere ayetler/ medineweb | Psikoloji | Mihrinaz | 21 | 11065 | 29 Aralık 2014 10:38 |
evlilikte sorunlar | Evlilik-Nikah Konuları | hakaşığı | 22 | 10630 | 28 Aralık 2014 10:14 |
tahinli çorek | Börekler ve Hamur İşleri | hakaşığı | 7 | 2275 | 26 Aralık 2014 13:46 |
oylesine.... | Serbest Kürsü | ali70 | 33 | 12073 | 23 Aralık 2014 23:25 |
Ölüm anında yasananlar | Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader | hakaşığı | 4 | 1890 | 21 Aralık 2014 20:35 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |