|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet can,Açılış Tarihi: 12Haziran 2008 (15:04), Konuya Son Cevap : 30 Ocak 2022 (13:10). Konuya 30 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Ocak 2015, 12:25 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | re: Medinewebin memleketim Yemekleri
En meshur yemegimiz islama ve kiymali borek ve lahana kavurmasi googleden baktimda bir cok yemek var biz yapmiyoruz
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
13 Ocak 2015, 22:01 | Mesaj No:22 |
Cevap: memleket yemekleri
Karaman - Calla, (güvecin bir çeşidi - Karaman'a özgü) Batırık(Eminim hiç bir yerde yoktur. - Sulu kısır'da diyebilirsiniz. İçine tahin falan da koyuyorlar. Yazın içine buz da konulan soğuk çorba... ) Arabaşı, Yanında hamuru olmazsa olmaz. Denizaltı, pilav üstü etin tersi. Yani et altta, pilav üstte... Etliekmek, Konya'nın olsa da, Karaman ile Konya arasında fark yok. Kardeş iller... Tandır kebabı... Aklıma gelenler...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
13 Ocak 2015, 22:31 | Mesaj No:23 |
09 Kasım 2013 | Cevap: memleket yemekleri
batırığın methini çok duydum merak ediyorum
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
13 Ocak 2015, 22:49 | Mesaj No:24 |
Cevap: memleket yemekleri Valla millet ayıla bayıla yiyor ama nasıl bir ağız tatları var bir türlü anlayamadım. Özellikle bayanlar... Çok seven erkeklerde var ama sayıları az. Çok da yedirdiler bana ama bir türlü ısınamadım. Soğuk çorba işte. Alışık olmayanların seveceğini sanmam.
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
13 Ocak 2015, 22:54 | Mesaj No:25 |
yeşil mercimekli olanı güzel görünüyo tokat yoresine aitmiş kısır türünü seven biri olarak tam benlik bizim hanımlar salata türlerini seviyorlar bugun makarna salatası yaptım yarın da batırık yapacam sanki
13 Ocak 2015, 22:57 | Mesaj No:26 |
Cevap: memleket yemekleri
KONYA etliekmek bamya çorbası su böreği arabaşı zerde(düğün yemeklerinde olmazsa olmazı)tatlıdır | |
13 Ocak 2015, 23:01 | Mesaj No:27 |
etli ekmek yeter bana
18 Mayıs 2019, 13:30 | Mesaj No:28 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Giresun /Trabzon Kışın Hamsi ve balığın her türlüsü yapılır. Lahana, pazı, kaldırak otu ve birsürü yeşilliğin yemeği, bol soğanlı kavurması yapılır..Her ot tencereye girer adeta.Küçük Ege))) Yeşil soğan tavası yaparlar. Akçaabat köftesi pek meşhurdur... Kuymak sahurun da kahvaltılarında tek başına yemek olarak da baştacıdır. Mısır ekmeği... Pideleri nefistir.Kavurmalı, Kıymalı, peynirli... Trabzon'un hamsi köy sütlacı, laz böreği, Fındıklı çıtır çıtır baklavası.. Sizin memlekette neler var Medinewebim
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
01 Ekim 2020, 20:53 | Mesaj No:30 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
SAMSUN Samsun'a gezmeye geldiyseniz, özel diyerek yiyebileceginiz tek şey Bafra Pidesi. Başka özgün yemekleri yok. Ama pideler çok güzel. Küçük İstanbul diyorum ben buraya. Çok fazla dışardan göç alan, göçmenleri çok olan bir şehir. Haliyle yemek çeşitliliğini de dışardan almış. Bir de Kastamonu ile paylaşamadıgı bir Haluçka çorbası var. Fazlası varsa deviverin gadeşim) Samsunlular Sinop'a sürecekler beni.)))
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |