|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 03 Ekim 2007 (22:20), Konuya Son Cevap : 08 Kasım 2024 (22:55). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Ekim 2007, 22:20 | Mesaj No:1 |
Arapça Beyitler / Medineweb Arapça Beyitler / Medineweb [B][FONT=Arial]السلام عليكم ورحمه الله وبركاته دَعِ الأ يَّامَ تَفْعَلْ مَا تَشَ ءُ وَطِبْ نَفْسَاً إِذَا حَكَمَ القَضَا ءُ وَلأ تَخْزَعْ لِحَا دِثَةِ اللَّيَالِي فَمَا لِحَوَا دثِ الدُنْيَا بَقَا ءُ | |
Konu Sahibi TufeyL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ebul vefa hz.'nin duası | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2448 | 19 Mart 2009 15:03 |
Cennet kapısını açan dua | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2434 | 19 Mart 2009 15:02 |
Gel sana dünyanın misalini göstereyim | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Ağlama_Karanfil | 1 | 2215 | 19 Mart 2009 14:58 |
BabaanneMaceraları | Fıkralar-Hikayeler | Kara Kartal | 2 | 2089 | 18 Mart 2009 00:02 |
Evlilik aşkı öldürür derler.YaLaN.. | Evlilik-Nikah Konuları | Mihrinaz | 5 | 2035 | 17 Mart 2009 22:43 |
03 Ekim 2007, 22:21 | Mesaj No:2 |
Cvp: Arapça Beyitler... Türkçelerini yazıyorum inşaAllah... دَعِ الأ يَّامَ تَفْعَلْ مَا تَشَ ءُ Bırak günler dilediğini yapsın وَطِبْ نَفْسَاً إِذَا حَكَمَ القَضَا ءُ Kader hüküm verdiğinde gönlünü hoş tut وَلأ تَخْزَعْ لِحَا دِثَةِ اللَّيَالِي Gecenin olayı için sabırsızlanma فَمَا لِحَوَا دثِ الدُنْيَا بَقَا ءُ Dünya olaylarının bakiliği yoktur | |
03 Ekim 2007, 22:22 | Mesaj No:3 |
Cvp: Arapça Beyitler... يا من بدنياه اشتغل قد غره طول الامل اولم يزل في غفلة دنا منه الاجل حتي الموت ياتى بغتة صندوق العمل والقبر اصبرعلي اهوالها لاموت إلا بالاجل Ya men bi dünyahu'şteğal Gad ğarrahü tulu'l-emel Evelem yezel fi ğafletin Hatte denâ minhü'l ecel El Mevtü ye'ti bağteten Ve'l gabru sundugu'l amel İsbir ale ehvelihe La mevte illa bi'l ecel Ey dünyanın (kendisini) meşgul ettiği kişi, Muhakkak ki Tulu emel (seni)aldattı. Ecel(in) yaklaştı, (ama)Gaflette olamaya devam etti(n) Ölüm ansızın gelir, Akbir amelin sandığıdır. Dünyanın sıkıntılarına sabret, Ecelsiz gelmez ölüm. | |
03 Ekim 2007, 23:12 | Mesaj No:4 |
Cvp: Arapça Beyitler... ibrahim ethem hazretlerinden bir nağmedir:[/HIGHLIGHT] Hecertü’l-halka turran fi hevake Ve eytemtü'l- iyale li key erake Velev katta'tenî fi'l-hubbi irben Lema hanne'l- füadü ila sivake. Tecavez an daîfin kad etake Ve cae raciyen yercü nidake Ve in yekü ya müheyminu kad asake Fe lem yescüd lima'budin sivake. İlahî abdüke'l- asi etake Mukırran bi'z-zünubi ve kad deake Fein tağfir fe ente ehlün lizake Fein tadrud femen yerham sivake. türkçe anlamı: Allahım, Senin uğruna her şeyi terkettim, Cemalim görmek için çoluk-çocuğu yetim bıraktım. Aşkınla beni parça parça etsen de, şu kalbim Senden başkasına meyi etmeyecektir. Eşiğine gelmiş bu dilenciyi hoşgör. Hoşgör ki, o Senin davetinden ümitlenip Sana koşmuştur. Ey her şeyi bilen, her şeyden haberi olan Müheymin, kulun günahlara batmıştır, batmıştır ama Senden başkasına da secde etmemiştir, işte, asi kulun kapma geldi, günahlarım i tiraf edip yalnız Sana iltica ediyor. Onu affedecek yalnızca Sensin; affetmez de kapından kovarsan. Senden başka kim var ki ona merhamet etsin." | |
03 Ekim 2007, 23:20 | Mesaj No:5 |
Cvp: Arapça Beyitler...
ben de ünlü arap edebiyatçısı Cahız ın şu beytini sizlerle paylaşmak istiyorum: اسم ا لتفر ق بين ولكن معنا ه موت (ismütteferriku beyyinün; velakin maanahu mevtün) Ayrılığın ismi bellidir; Fakat manası ölüdür....
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
22 Ekim 2007, 22:40 | Mesaj No:6 |
Cvp: Arapça Beyitler...
سِرُّكَ أَسِيرُكَ ,إِذا تَكَلَّمْتَ بِه صِرْتَ أسِيرَهُ ))) ..sırrın senin esirindir;fakat onu konuşmaya başladığın zaman sen onun esiri olursun... ((( البَعيدُ عنِ العيْنِ، بَعيدٌ عَنِ القلْبِ))) ...gözden uzak olan gönülden de ırak olur...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
17 Ekim 2018, 16:26 | Mesaj No:7 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Yaratılmışları razı etmek için yaratılmadık.... SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
08 Kasım 2024, 22:55 | Mesaj No:8 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Dünya kaygısı taşıma, çünkü o Allah’ın. Rızık kaygısı taşıma çünkü o Allah’tan. Gelecek kaygısı taşıma çünkü o Allah’ın kudretinde. Tek bir kaygın olsun, Allah’ı nasıl razı edersin? Allah’ı razı ettiğinde, o senden razı olur seni hoşnut kılar, o sana yeter ve seni zengin kılar.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |