|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 30 Nisan 2013 (10:37), Konuya Son Cevap : 30 Nisan 2013 (11:47). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Nisan 2013, 10:37 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Eleştirmek Kolaydır, Düzeltmek Zordur Eleştirmek Kolaydır, Düzeltmek Zordur ELEŞTİRMEK KOLAYDIR,DÜZELTMEK ZORDUR Bir resim atölyesinde öğrencinin biri, bitirme tezi olarak güzel bir resim yapar, hocasına gösterir. Hoca; resmi inceler ve 'mükemmel olmuş, sana artık benim öğreteceği bir şey kalmadı der', öğrenciyi mezun eder. Öğrenci, inanamaz, içinden 'hocam bana iltifat olsun diye böyle dedi' diyerek, resmin güzel olup olmadığını test etmek ister. Yaptığı resmi, şehrin göbeğine bir pano üzerine koyar ve altına" RESMİ İNCELEYENLER, BEĞENMEDİKLERİ YERE BİR (X) İŞARETİ KOYSUN" şeklinde bir not iliştirir. İkinci gelir bakar ki, resmin her tarafı (X) işareti ile dolu, resim perişan olmuş. Resmi aldığı gibi hocasına götüren öğrenci;"" hocam siz mükemmel dediniz ama bakın kimse beğenmemiş." Hoca, "git bu resmi yeniden yap getir "der. Bir hafta sonra aynı resmi yeniden yapan öğrenci, hocasına getirir. Hoca resmi alır ve şehrin merkezine yeniden koyar. Altına da "RESMİ İNCELEYENLER, BEĞENMEDİKLERİ YERİ İSTEDİKLERİ ŞEKİLDE DÜZELTSİNLER "diye not ile birlikte gerekli kalem ve boyaları koyup gider. Bir sonraki gün gelir bakarlar ki, resimde en ufak bir değişiklik yok. Hoca öğrencisine; "eleştirmek kolaydır ama eleştirdiğin durumu sen nasıl yapardın dediğinde kimseden ses çıkmaz, çünkü yapmak zordur" der. ALINTI
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 59 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 70 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 71 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 79 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kurân-ı Kerîm | FECR | 0 | 93 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
30 Nisan 2013, 11:25 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Eleştirmek Kolaydır, Düzeltmek Zordur
Aynen çok güzel bir yazı..Bu hafta memlekete gittim selamlaşıp musamaha gösterdiğim çoğu kişi eleştirilerde bulundular acaba aynı durumda kendileri olsa aynı eleştirileri alsa ne kadar tahammül edebilirler tartışılır..Eleştirmek kolaydır düzeltmek usta işidir ve zaman alır ..Eleştirirken empati yapmak lazım karşıdaki insan hassas ise tamiri olmayacak yaralar açabilir insanda...Ama eleştirilen kişilere Allah c.c. birde sabır lutfediyormuş oda ayrı bir ikrammış hamdolsun...Teşekkür ederim hocam anlamlı bir yazı...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
30 Nisan 2013, 11:39 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Eleştirmek Kolaydır, Düzeltmek Zordur
Yazıldığı gibi eleştiri kolay...Bazen öyle anlar geliyorki sizin için eleştiride bulunan kişiye dönüp cevap vermek gelmıyor insanın içinden... sizi anlıyacak kapasitede değildir...Sizi anlamış olsa yapıcı olur yıkıcı değil!
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
30 Nisan 2013, 11:47 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Eleştirmek Kolaydır, Düzeltmek Zordur
ben de eleştiriyi yemek işinde vereyim bana göre de yemek konusunda birisi karşısındaki çok eleştiriyor kendini yere göğe sığdıramıyorsa o kişinin dediğine kapılıp sakın kendinizi becereksiz görmeyin aynı şeyi o yaptığında tadına baktığınızda benim yaptığım çok çok güzelmiş diyorsunuz |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |