|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Aysima,Açılış Tarihi: 24 Kasım 2008 (10:34), Konuya Son Cevap : 10 Nisan 2009 (18:05). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | ![]() Azl Ve Gayle Hakkında Fasil:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ravi:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hadis:Resulullah (sav)`la birlikte Beni`l-Müstalik Gazvesi`ne çıktık. Arap esirlerinden çokça esir ele geçirdik. Kadınlara karşı arzu duyduk. Çünkü üzerimizde bekarlık şiddet kesbetmişti. Hep azil yapmak istiyorduk ve: "Aramızda Resulullah (sav) varken, ona sormadan azil yapmak olur mu?" dedik ve sorduk. "Hayır!" buyurdular. "Bunu yapmamanız gerekir. Kıyametc kadar geleceği takdir edilen her canlı mutlaka yaratılacaktır (siz tedbirinizle önüne geçemezsiniz)."HadisNo:5717 Fasil:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ravi:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hadis:Resulullah (sav)`ın: "Çocuklarınızı gizlice öldürmeyin. Çünkü gayl, biniciye [atının üzerinde] ulaşır ve atından aşağı atar" dediğini işittim.HadisNo:5718 Fasil:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ravi:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hadis:Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden veya kendisinden yüz çevirmesinden korkarsa, bazı fedakarlıklarla sulh olup aralarını düzeltmelerinde onlar için bir günah yoktur. Sulh ise daha hayırlıdır..." (Nisa 128) ayeti hakkında dedi ki: "Bu ayet, şöyle bir kadın hakkında inmiştir: "Bir erkeğin nikahı altındadır, ancak erkek onunla beraberliği fazla istememektedir, onu boşayıp bir başkasıyla evlenmeyi arzulamaktadır. Ona kadın: "Beni boşama, yanında tut, ama dilersen bir başkasıyla da evlen. Sen bana infak ve gece ayırma hususunda serbestsin" der. İşte ayette geçen şu meal bu manayadır: "Bazı fedakarlıklarla sulh olup aralarını düzeltmelerinde onlar için bir günah yoktur. Sulh ise daha hayırlıdır."HadisNo:5719
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Risale_i Nur (Said Nursi) | Aysima | 0 | 2336 | 21 Mart 2009 23:15 |
![]() | Kur'ân-ı Kerim Genel | Yitiksevda | 5 | 3108 | 21 Mart 2009 23:06 |
![]() | Alimler(Rh) | Aysima | 2 | 2518 | 21 Mart 2009 21:22 |
![]() | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 2 | 2356 | 26 Şubat 2009 20:27 |
![]() | Risale_i Nur (Said Nursi) | Emekdar Üye | 3 | 2171 | 25 Şubat 2009 22:35 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 43 Üyelik T.:
03 Temmuz 2007 | ![]()
Hadis:Resulullah (sav)`la birlikte Beni`l-Müstalik Gazvesi`ne çıktık. Arap esirlerinden çokça esir ele geçirdik. Kadınlara karşı arzu duyduk. Çünkü üzerimizde bekarlık şiddet kesbetmişti........... BU GİRİŞ BİLE MÜSLÜMANCA OLAMAZ.NE YANİ ARZU DUYDUĞUN KADINI ÇİFTLİKMİ ZANNETTİNİZ.NİKAH NERDE ? BU HADİSİN HADİS OLABİLECEĞİ İHTİMALİ YÜZDE EKSİ SIFIR..hayır000 |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 | |
Durumu: ![]() Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | ![]() Alıntı:
bknz Kaynak : Buhari, Nikah 96, Büyu 109, Itk 13, Megazi 32, Kader 4, Tevhid 18; Müslim, Nikah 125, (1438); Muvatt kendinize geliniz!sahabeye bu şekilde konışamazsınız!sizi edep ve terbiyeye davet ediyorum!
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
Durumu: ![]() Medine No : 43 Üyelik T.:
03 Temmuz 2007 | ![]()
EDEP VE TERBİYE KONUSUNDAKİ KALİTEDE SİZİ SOLLADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM!.. DÜŞÜNÜN GÜNDÜZ ESİR ALMIŞSINIZ YÜZLERCE KADINI....AKŞAM MÜCAHİTLER ESİR KADINLARA SALDIRMAYA BAŞLIYACAK. ORTADA NİKAH YOK EŞ YOK HUM HUMA DIM DIMA!!! BUNU ASHABI KİRAMA YAKIŞTIRIYORSANIZ BİR ŞEY DİYEMEM..!!!!! BEN BUNUN HADİS OLDUĞUNA İNANMAM. KURANA TERS.SÜNNETE TERS. 23 YILLIK PEYGAMBER HZ MUHAMMEDİN AS YAŞANTISINA TERS. ZİNADIR ZİNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..!! BUNUN ATMASYON BİR HADİS OLMADIĞINI NERDEN BİLİYORSUNUZ..? İSLAM AHMAKLARIN DİNİ DEĞİLDİR.AKIL EDEP MARİFET FERASET KURAL DİNİDİR. SAYIN PEK MUHTEREM EDEBİ ZİRVEDE ADAY EDİTÖR!.. |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
Durumu: ![]() Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | ![]()
kardeşim,hadisi iyice okuyun anlayın ondan sonra gelin tartışalım..bu şekilde saldırarak elinize hiç bir şey geçmez.. sahabeden saldıran yok zaten...neticede onlarda insandır nefis taşıyor.efendimize soruyorlar,efendimiz de zaten müsade etmiyor..bu konuda tartışmak istemiyorum. bu hadis sağlam kaynaktandır... küçük harf kuralına uyalım...
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
Durumu: ![]() Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | ![]()
Arkadaşlar bir hadisin sahih olup olmadığını anlamak/incelemek/bilmek için ilmi bir bilgiye sahip olmak gerekmektedir.Bu değiştirilemez bir realitedir. Yani görüşlere uymuyor diye bir hadise uydurma veya zayıf hadistir demek uygun olmaz. Yukarıdaki hadis kütübi sittede geçmektedir.Aktarılması esnasında şerhlerde belirtilmiştir.Meraklılara ilgili hadisi tetkit etme luzümü doğabilir. Forumda fikirlerinizi ifade ederken kişileri hedef alma yerine ilmi bir bakış açısıyla değerlendirirsek hem forumun hemde kişilerin şahsının kalitesinin artacağı kanaatindeyim. Allah'a emanet olun. |
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
![]()
es selamu aleykum Biz nasıl ğmmetiz zahmet edip de hadis i şerif okuyamıyoruz anlatıp izah edenlere de aaa canım olur mu öyle şey diyebiliyouz Kaynak var kardeşler bakan baksın Medinewebi bu tarz tartışmalara açmayalım lütfen biz o'nun ümmeti isek bi zahmet duymadıklarımıza bakalım kaynaklar ortada Lütfen ALLAH RIZASI İÇİN RİCA EDİYORUM Birbirimize mümince yaklaşalım | |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Hul` hakkında | Verda_Naz | Hadis-i Şerif | 0 | 26 Kasım 2008 02:58 |
Mikat Hakkında | Huzurİslam | Hadis-i Şerif | 1 | 26 Kasım 2008 02:56 |
Hidane Hakkında | Verda_Naz | Hadis-i Şerif | 0 | 26 Kasım 2008 02:50 |
Mev`izeler Hakkında | Huzurİslam | Hadis-i Şerif | 1 | 26 Kasım 2008 02:50 |
Hibe Hakkında | Verda_Naz | Hadis-i Şerif | 0 | 26 Kasım 2008 02:47 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|