|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Aysima,Açılış Tarihi: 21 Mart 2009 (23:06), Konuya Son Cevap : 02 Kasım 2009 (01:08). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Mart 2009, 23:06 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer Duha sûresinin sonunda ve ondan sonra Kur’an’ın sonuna kadar her sûre bittiğinde tekbîr getirmek (u Ekber, demek) sünnettir. Bu Resûlullah (sav)’dan rivayet edilmiş olup öteden beri yapılagelmiştir. Yedi kırâat imamından biri olan İbn Kesîr yoluyla rivayet edilmiştir. Bunun sebebi, zikredildiği üzere vahiy, biraz gecikip de bu sûre indiği zaman Resûlullah (sav) bunu tasdik ederek “u Ekber” demiş olmasıdır[31]. “Kul eûzü bi rabbinnâs” sûresi okununca da “u Ekber” denilir. Sonra Fâtiha sûresi ve Bakara sûresinin ilk beş âyeti okunur. Sonra da hatim duâsı yapılır. Buna “halli mürtehil” denilir. Bir hatimi bitirip hemen ikincisine başlamak demektir. Yani hatimini bitiren bir insan Fatiha ve Bakara suresinin ilk beş ayetini okumakla yeni bir hatime başlamış oluyor. Yoksa nasıl olsa hatim bitti Kur’an’ı kapatayım, bu iş burada bitti dememeli. Yeni başladığı bu hatime de devam etmeli. Onu bitirince diğerine... Her hatim eden için bunu yapmak mutlak gereklidir denilmez. Fakat her kim yaparsa iyidir, güzeldir. Her kim de yapmazsa ona da bir vebal yoktur. Bunu yapmak sünnettir. 31. en-Nîsabûri, Garîbu'l-Kur'an, XXX, 113
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
Konu Sahibi Aysima 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Risale-i Nurda Namaz | Risale_i Nur (Said Nursi) | Aysima | 0 | 2307 | 21 Mart 2009 23:15 |
Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer | Kur'ân-ı Kerim Genel | Yitiksevda | 5 | 3077 | 21 Mart 2009 23:06 |
Emir Sultan | Alimler(Rh) | Aysima | 2 | 2474 | 21 Mart 2009 21:22 |
Tevazu | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 2 | 2321 | 26 Şubat 2009 20:27 |
Risale-i Nurlar"'da Yahûdi | Risale_i Nur (Said Nursi) | Emekdar Üye | 3 | 2144 | 25 Şubat 2009 22:35 |
21 Mart 2009, 23:10 | Mesaj No:2 |
RE: Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer
Sağol üstadım gerçekten ne güzel ve zarif bir dinimiz ve nebimiz var Bizim gaflete düşmememiz için ne güzel hayatını şekillendirmiş ve bizim kuru hayatlarımızı kendi sünnetleriyle yeşertememizi sağlayan resule selam olsun Selam olsun o'nun sünnetini ittiba edip yayanlara | |
21 Mart 2009, 23:10 | Mesaj No:3 |
RE: Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer
hatmi tamamladığımızda fatiha ve bakara suresinin ilk ayetlerini okuruz, ama gelenekten öğrendiğimiz için yapıyordum ben..anlamını ve sünnet olduğunu yeni öğrendim güzel bir konu aysima..
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
21 Mart 2009, 23:11 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | RE: Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer
uygulayan kullardan oluruz inşAllah sagolun...
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
22 Mart 2009, 20:49 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer MEVLA C.C. EBEDEN RAZI OLSUN ÇOK DEGERLİ BİR KONU VESSELAM..
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
02 Kasım 2009, 01:08 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer
Duha sûresinin sonunda ve ondan sonra Kur’an’ın sonuna kadar her sûre bittiğinde tekbîr getirmek (u Ekber, demek) sünnettir. Bu Resûlullah (sav)’dan rivayet edilmiş olup öteden beri yapılagelmiştir. Yedi kırâat imamından biri olan İbn Kesîr yoluyla rivayet edilmiştir. Bunun sebebi, zikredildiği üzere vahiy, biraz gecikip de bu sûre indiği zaman Resûlullah (sav) bunu tasdik ederek “u Ekber” demiş olmasıdır[31].
|
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |