|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 25 Kasım 2008 (09:42), Konuya Son Cevap : 25 Kasım 2008 (09:42). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Kasım 2008, 09:42 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Seferde Okunacak Dualar Seferde Okunacak Dualar Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Seferde Okunacak Dualar Ravi: Hadis:İmam Malik`e ulaştığına göre Hz. Peygamber (sav) sefer arzusuyla ayağını bineğinin özengisine koyduğu zaman şu duayı okurdu: "Bismillah! Allahım! Sen seferde arkadaşım, ailemde vekilimsin. Allahım, bize arzı dür, seferi kolaylaştır. Allahım, yolun meşakkatlerinden, üzüntülü dönüşten, mal ve ailede vukua gelecek kötü manzaralardan sana sığınıyorum".HadisNo:1833 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Seferde Okunacak Dualar Ravi:İbnu Ömer Hadis:Resulullah (sav), seferden dönerken, uğradığı her tümsekte üç kere tekbir getirir, arkadan da: "La ilahe illallahu vahdehu la şerike leh, lehü`l-mülkü ve lehü`l-hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir. (Allah`tan başka ilah yoktur. O tekdir, ortağı yoktur, mülk O`nundur, hamd O`nadır. O herşeye kadirdir) dönüyoruz, tevbe ediyoruz, kulluk ediyoruz, secde ediyoruz, Rabbimize hamdediyoruz. Allah va`dinde sadık oldu, kuluna yardım etti. (Hendek Harbi`nde) müttefik orduları tek başına helak etti" derdi.HadisNo:1834 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Seferde Okunacak Dualar Ravi:Ebu Hüreyre Hadis:Bir adam Hz. Peygamber (sav)`e: "Ey Allah`ın Resulü, ben sefere çıkmak istiyorum, bana tavsiyede bulun!" diye talepte bulundu. Efendimiz: "Sana Allah`tan korkmanı ve (yol boyu aştığın) her tepenin başında tekbir getirmeni tavsiye ediyorum!" buyurdu. Adam döneceği sırada şu duada bulundu: "Allah`ım! Ona uzaklığı dür, yolculuğu kolay kıl."HadisNo:1835 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Seferde Okunacak Dualar Ravi:Abdullah el-Hatmi Hadis:Resulullah (sav) birisiyle vedalaştı mı şöyle derdi: "Dininizi, emanetinizi ve işlerinizin akibetini Allah`ın muhafazasına bırakıyorum."HadisNo:1836 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Seferde Okunacak Dualar Ravi:Abdullah İbnu Ömer Hadis:Resulullah (sav) seferde iken gece olunca şu duayı okurdu: "Ey arz, benim de senin de Rabbimiz Allah`tır. Senin de, sende bulunanların da, sende yaratılmış olanların da, senin üzerinde yürüyenlerin de şerrinden Allah`a sığınırım. Arslanın, iri yılanın, yılanın, akrebin ve bu beldede ikamet eden (insilerin ve cinni)lerin, iblis`in ve iblis neslinin şerrinden de Allah`a sığınırım."HadisNo:1837 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Seferde Okunacak Dualar Ravi:Havle bintu Hakim Hadis:Resulullah (sav) efendimiz buyurmuşlardır ki: "Kim bir yerde konakladığı zaman şu duayı okursa, oradan ayrılıncaya kadar ona hiçbir şey zarar vermez: "Eüzü bi-kelimatillahi`t`tammat min şerri ma halaka. (Allah`ın eksiksiz, mükemmel kelimeleri ile, yarattıklarının şerrinden Allah`a sığınıyorum.)"HadisNo:1838
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2464 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11038 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2675 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2291 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2707 | 07 Eylül 2009 09:26 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |